fbpx
 • Hoe stijl je een (Ivar) kast

  Ik hoor van veel mensen dat ze het altijd lastig vinden om een kast te stylen. Zelf ken ik het probleem ook. De Malm kast die ik hiervoor in de woonkamer had staan, vond ik ook vrij lastig te stylen. Toch probeerde ik er wel wat van te maken. Nu de Ivar kasten hier hangen is het probleem ineens verdwenen. Ik weet niet of het komt doordat de kasten smaller zijn, of vanwege de hout kleur, of omdat deze kasten hoger hangen en daardoor op ooghoogte te zien zijn, maar de Ivar kast vind ik erg leuk en makkelijk te stylen. In deze blog vertel ik jullie hoe ik de kast stylde en geef ik jullie een paar leuke tips.

  Als eerst is het natuurlijk goed om te weten wat voor stijl je neer wilt zetten op de kast en welke kleuren je er wilt gebruiken. Doordat je dit al besloten hebt wordt het stylen al een stukje makkelijker. Ik verzamel altijd als eerst wat spullen die ik perse op de kast wil zetten en zet deze vast klaar op de eettafel en dan begin ik de kast te stylen. Met onderstaande tips kan ook jij jouw kast leuk stylen zodat het een gezellig hoekje wordt.7591956752_img_8001

  Mooie lamp

  Een kast zonder tafellamp is bijna hetzelfde als een slaapkamer zonder bed. Het is een belangrijk product om een kast te stylen. Daarnaast heeft het ook nog eens een functie in huis, namelijk de verlichting. Je kan de lamp normaal op de kast plaatsen of je geeft er een kleine maar leuke twist aan. Pak een stapeltje tijdschriften en stapel deze netjes op elkaar. Plaats hier dan de lamp op. Door een stapel tijdschriften te plaatsen creëer je ook een hoogteverschil, wat de kast een speelse look geeft. Kleine tip nog: Leg de tijdschriften met de open kant na je toe, dit geeft meer rust dan al die drukke dichte kaften.

  Toffe poster

  Zelf vind ik een poster ook een onmisbaar item om een kast te stylen. Je kan namelijk de sfeer die je wilt neerzetten goed benadrukken met een poster. Ook geeft het een extra dimensie aan je kast omdat je voor de poster weer andere accessoires kan neerzetten.

  Groene plant

  Planten zijn essentieel in je huis. Het geeft je woonkamer een huiselijker gevoel aan. Dit zelfde geldt voor je kast. Een plant laat je kast leven en geeft het extra kleur. Pas wel op dat je niet een te grote plant op je kast plaatst zodat je voor andere accessoires geen ruimte meer hebt. Ik plaatste er een Sanseveria. Een mooi slanke plant, die weinig onderhoud nodig heeft. Wat ik jullie nog als tip mee wilt geven is: zet de plant in een terracotta pot. Die geven zoveel sfeer met zich mee en laat je plant nog beter uitkomen. Ook zijn ze erg budget proof. Past de kleur niet goed in jouw interieur? Geef hem dan een likje verf in een kleur die wel hij jou past.

  Kandelaar

  Ook iets wat niet kan ontbreken is een toffe kandelaar. Het is een item wat makkelijk te stylen is en wat natuurlijk ontzettend gezellig staat in de avond. Zoals je wellicht al gelezen hebt wil ik wat meer messing introduceren in huis en dus koos ik voor een kandelaar in deze tint. De hexagon vorm van de kandelaar geeft een speelse twist.

  Stapeltje boeken

  Om de bovenkant van de kast nog een extra functie te geven kan je er een aantal boeken op plaatsen zodat je er makkelijk bij kan. Stapel ze op elkaar om hoogte te creëeren. Zelf plaatste ik ook nog een vaas met een rozebottel tak erop. Doordat je de vaas op een aantal boeken plaats, en dus wat hoger staat dan de rest van de accessoires, plaats je de vaas en tak echt op een voetstuk. Hij krijgt zo alle aandacht.7589978592_img_79967591958000_img_8002

  Hoe ga ik te werk?

  Als eerst zet ik de lamp plus de tijdschriften aan de rechter kant van de kast. Ik plaats een lamp altijd aan de buitenkant van een kast. Dit staat mooier en het is ook nog eens een stuk makkelijker. Je kan het snoer zo goed wegwerken. De poster plaatste ik net niet in het midden. Ik vind het juist leuk als alles net niet symmetrie staat. Aan de zijkant van de poster zette ik de Sanseveria en aan de andere kant de kandelaar. De linkerhoek was nog leeg, daar legde ik een stapeltje boeken neer en de vaas met de herfst tak. Nu alle essentiële accessoires staan kijk ik nog even waar er open plekken staan en ik eventueel nog wat moet verschuiven. Zo vulde ik de lege plekken nog met een roze klokje die ik nog in de kast had staan, een grijs vaasje die ik laatst bij de Ikea had meegenomen en een roze zandloper, van de Karwei. Schuif met de producten tot jij tevreden en happy bent. Haal eventueel iets weg als het te druk is, of plaats er nog een extra item bij. Kijk in je kast wat je nog hebt staan om te gebruiken. Of wat eigenlijk nog leuker is, koop nog iets leuks erbij om de kast helemaal naar wens te stylen.7520732592_img_8007Natuurlijk hoef jij je niet helemaal aan mijn tips vast te houden, maar ik hoop jullie wel geïnspireerd te hebben met deze tips dat jullie thuis aan de slag gaan.

  Wil je meer inspiratie zien? Lees dan mijn blog over:

  7 salontafels voor in een Scandinavisch interieur

  of

  Een nieuwe kleurtje, nieuwe kast én nieuwe houten jaloezieën in de kinderkamer

  Liefs,

  Inge

  In deze blog staan een aantal affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij iets besteld via deze linkjes ik daar een kleine percentage over krijg.

  Volg:
  0
  Delen:

  17 Reacties

  1. 2 oktober 2018 / 17:33

   Ja leuk! ik wil ook een lamp op die kast, alleen zo lullig als je de lamp niet aan kan zetten -_- er zit daar geen stopcontact. grom! ps. krijg je je deurtjes niet beter gesloten?

   • Stijlinge
    2 oktober 2018 / 18:29

    Dat is vervelend! Wellicht een lamp die werkt op batterijen? Nee ik krijg de deurtjes niet beter afgesteld. Jij wel?

  2. 2 oktober 2018 / 17:33

   Ja leuk! ik wil ook een lamp op die kast, alleen zo lullig als je de lamp niet aan kan zetten -_- er zit daar geen stopcontact. grom! ps. krijg je je deurtjes niet beter gesloten?

   • Stijlinge
    2 oktober 2018 / 18:29

    Dat is vervelend! Wellicht een lamp die werkt op batterijen? Nee ik krijg de deurtjes niet beter afgesteld. Jij wel?

  3. Marlous
   20 februari 2019 / 05:42

   Waar komt de kandelaar vandaan?

   • Stijlinge
    20 februari 2019 / 07:49

    Die kocht ik bij de Karwei!

   • Stijlinge
    17 april 2019 / 19:07

    Die heb ik gekocht bij de Karwei:)

  4. Marlous
   20 februari 2019 / 05:42

   Waar komt de kandelaar vandaan?

   • Stijlinge
    20 februari 2019 / 07:49

    Die kocht ik bij de Karwei!

   • Stijlinge
    17 april 2019 / 19:07

    Die heb ik gekocht bij de Karwei:)

  5. Pingback: Ivar Kast | deruki.me

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?