fbpx
 • Hotel vibes in je slaapkamer dankzij deze tips 

  Heerlijk warme lakens, zachte handdoeken, roomservice en mooie badkamers,… we gaan allemaal wel eens graag op hotel. Maar wist je dat je die typische hotel vibes ook in je eigen slaapkamer kan creëren? Zo wordt elke avond een feestje om naar je slaapkamer te gaan en kan je ook thuis heerlijk genieten van de rust en luxe van een hotel. 

  Zachte lakens en handdoeken

  Wat een hotelkamer echt typeert zijn de mooie lakens, nette rolgordijnen op maat, dikke overgordijnen, zachte handdoeken en dergelijke. Wil je je eigen slaapkamer omtoveren tot een luxueuze oase van rust? Zorg dan dat je ook mooie lakens koopt in een kwaliteit stof zoals zijde of een dik katoen. Kies verder voor mooie handdoeken die allemaal dezelfde kleur hebben. Een tip? Rol je handdoeken eens op en leg de rolletjes in mooie stapels in je kast. Dit ziet er meteen uit als in een echt hotel.

  Opgeruimd staat netjes 

  In een hotelkamer zal je nooit veel rommel of onnodige tierelantijntjes tegenkomen. Als je in je eigen slaapkamer ook hotel vibes wilt creëren is het dus belangrijk om ervoor te zorgen dat deze altijd netjes opgeruimd is. Ga eens grondig door al je spullen en vraag jezelf af of deze echt allemaal op je slaapkamer moeten staan. Zijn er overbodige spullen of spullen die je niet meer gebruikt? Geef ze dan weg of verkoop ze tweedehands. Zo is je kamer weer wat leger en zal ze bijgevolg dus ook veel meer rust uitstralen. 

  Kleurenpalet

  Kies voor een kleurenpalet en houd je hier ook aan. Typisch aan hotelkamers is dat de meubels, accessoires en dergelijke allemaal mooi bij elkaar passen en tot één kleurenpalet behoren. Vermijd dat je slaapkamer een kakofonie van kleuren wordt en kies liever 1 tot 4 kleuren die je gebruikt voor de verf op de muren en accessoires. 

  Warme verlichting

  Licht is een belangrijk onderdeel van een kamer en kan zorgen voor een heel warme of juist koele uitstraling. In een hotelkamer hangt doorgaans een gezellige, warme sfeer. Zorg er dus ook in jouw slaapkamer voor dat je kiest voor gezellige sfeerverlichting door bijvoorbeeld een mooie staan- of tafellamp te kopen. Laat ook natuurlijk daglicht niet verloren gaan door jaloezieën op te hangen. Zo komt het licht nog steeds naar binnen en laat het een mooie schaduw op de vloer. Bovendien vermijd je ook dat pottenkijkers naar binnen kunnen kijken als je jaloezieën of gordijnen ophangt. 

  Wil je meer inspiratie lezen? Dan wordt je zeker ook enthousiast van deze blogs:

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?