fbpx
 • Haal de lente in je slaapkamer

  Nu de lente stilaan in zicht komt, begint het wellicht al te kriebelen… Het is immers tijd voor de grote schoonmaak. Alle kasten leeghalen en sorteren welke spullen de vuilnisbak in mogen, matrassen wassen en noem maar op. Ook je slaapkamer verdient een grondige poetsbeurt, zodat je de lente in huis kan halen.

  Frisse kleuren

  Wil je de lente in huis – of beter nog, in de slaapkamer – halen, maak dan gebruik van frisse kleuren die je instant gelukkig maken. Als je de kleur geel gebruikt, haal je letterlijk de zon en het licht naar binnen, wat een zonnig en vrolijk gevoel geeft. We begrijpen dat een gele muur iets te veel van het goede is, dus is het leuk om deze kleur vooral in accessoires en decoratie spulletjes te laten terugkomen. Andere fijne kleuren zijn pastelkleuren, zoals pastel roze, mintgroen en babyblauw.

  Planten en bloemen

  Lente betekent dat ook de bloemen terug gaan bloeien. Hoe fijn is het als je die bloemen ook in de slaapkamer kan zetten? Heb je geen zin om elke twee weken een nieuw boeket te kopen, ga dan voor droogbloemen. Die bestaan zowel in grote als in kleine exemplaren. Daarnaast zijn planten een goed idee, omdat ze de lucht in je slaapkamer zuiveren. Nog een tip: kies voor een dekbedovertrek met bloemenprint en matchy kussens voor een extra fris lentegevoel!

  Verlichting

  Heb je een slaapkamer met grote ramen, dan ben je wellicht heel blij dat je in die ruimte maximaal kan genieten van de eerst zonnestralen. Vind je het zonlicht soms wat te sterk, dan kan je witte houten jaloezieën ophangen om het licht deels te filteren. Als het donker wordt, wil je nog steeds van aangename verlichting kunnen genieten. Kies daarom voor lampen in warm licht en met aanpasbare lichtsterkte via een dimmer. Zo kan je het licht versterken als je een boek wil lezen en verzachten tijdens je meditatieoefeningen voor een ontspannende sfeer.

  Zachte stoffen

  Ten slotte is het een goed idee om zachte stoffen in de slaapkamer te integreren. Een zacht tapijt op de vloer of een fijn wit schapenvelletje in je ligstoel geven je een extra cosy gevoel. Je kan de zachtheid ook doortrekken naar je boxspring, door te kiezen voor bouclé-stof, of naar de gordijnen door voor de stof velours te kiezen. Door zachte stoffen te integreren in de slaapkamer, slaag je er opnieuw in de natuur naar binnen te halen. 

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?