fbpx
 • 7 design salontafels voor in een Scandinavisch interieur

  Voor een tijd had ik het gevoel dat de salontafel steeds meer op de achtergrond kwam omdat op dat moment het hebben van bijzettafels in je interieur erg hot was. De laatste tijd merk ik juist dat de salontafel weer zijn entree maakt. Wellicht komt het omdat ik ook sinds een aantal maanden weer geswitcht bent en het mij daarom opvalt. Daarom voor jullie een blog met fijne inspiratie over de mooiste en leukste design salontafels met een Scandinavisch tintje. Lezen jullie verder mee?

  Muuto 

  Één van de fijnste merken uit het noorden is toch wel Muuto. De collectie past goed in een Scandinavisch interieur door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout maar ook veel strakke en minimalistische items. Natuurlijk met de mooiste materialen en kleuren. Zo ook de Around bijzettafel. De naam klopt niet helemaal, want met een diameter van 72 cm kan je de tafel niet echt gebruiken voor er bij.

  Naast de Around heeft dit design merk nog een salontafel in de collectie, namelijk de Airy. Een heel ander ontwerp maar wel met dezelfde mooie minimalistische stijl waar dit merk om bekend staat. Daarnaast is deze tafel gemaakt van staal en dat geeft hem een stoerder en iets wat robuuster uiterlijk. 

  Muuto Airy Salontafel

  Normann Copenhagen 

  Nog zo’n fijn Scandinavisch merk is Normann Copenhagen. De salontafel van dit merk kan natuurlijk niet achterblijven in dit lijstje. De Tablo heeft een ronde vorm en houten pootjes. Dit is waarschijnlijk wel een karakteristiek Scandinavisch design die designer Nicholai Wiig Hansen heeft ontworpen in opdracht voor Normann Copenhagen. 

  Normann Copenhagen Tablo salontafel 

  Tom Dixon

  Ook al zo’n bekend merk in deze woonstijl is Tom Dixon. Dit merk heeft 2 hele leuke salontafels in hun collectie die ik aan jullie wil laten zien. Als eerst de Fan. Deze tafel heeft een bijzonder ontwerp door zijn onderstel welke ook terug komt in het design van de Fan stoel en fauteuil. Op de foto hieronder zie je de Fan met een zwarte basis, maar hij is ook verkrijgbaar met een houten frame. Wat natuurlijk weer helemaal Scandinavisch is. 

  Tom Dixon Fan salontafel 

  De volgende parel van Tom Dixon is de Offcut. Het leuke van deze tafel is dat de tafel gemaakt wordt van hout dat normaal weg wordt gegooid. Deze hout stukken hebben dan onregelmatigheden of zijn gebogen. Tom Dixon ziet in deze stukken wel mogelijkheden en creëerde de Offcut. Een prachtig design met een duurzaam knipoogje. 

  WOUD

  Woud is een wat minder bekend merk bij het groter publiek. Dit komt waarschijnlijk omdat het een vrij jong merk is. Maar daar is absoluut niks aan te merk in hun collectie wat vrijwel geheel bestaat uit mooie minimalistische ontwerpen. De Skirt salontafel is daar een mooi voorbeeld van. Een mooi tafel van eikenfineer en eikenhout zorgt voor een Scandinavisch uiterlijk. Maar door de leuke openingen in het blad toch erg verrassend en speels. 

  Ferm Living 

  Als laatste kon een item van dit Deense merk niet ontbreken. De Marble bijzettafel is een item wat goed aansluit bij een Scandinavische inrichting. En alweer klopt de naam van de tafel niet bij het ontwerp. Want met een diameter van 70cm kan je dit wel een stevige salontafel noemen. Het mooie stale frame geeft de tafel een strak uiterlijk. Maar het blad van massief marmer is een ware eye-cather in jouw interieur. 

  Ferm Living Marble Bijzettafel

  Suggestie 

  Dit waren een aantal Scandinavische salontafels die ik het delen waard vindt. Mocht jij een suggestie hebben voor een salontafel of eventueel een leuk idee voor een andere lijstje dan hoor ik dat graag. 

  Wil je meer inspiratie lezen over salontafels in huis? Lees dan mijn blog over:

  De Glazed salontafel van Zuiver

  Of

  De switch die ik maakte van bijzettafel naar salontafel.

  Liefs,

  Inge 

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign. 

  Volg:
  0
  Delen:

  5 Reacties

  1. 24 januari 2019 / 11:04

   Wat een prachtige tafels! I love strakke design items. Ik vind de tafels van Muuto echt prachtig!

  2. 24 januari 2019 / 11:04

   Wat een prachtige tafels! I love strakke design items. Ik vind de tafels van Muuto echt prachtig!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?