fbpx
 • 5 x inspiratie Scandinavische merken

  Scandinavische merken staan bekend om hun mooie design meubelen en de prachtigste accessoires om van jouw huis een echt thuis te maken. Mijn stijl in huis kan je omschrijven als Scandinavisch romantisch. Je ziet in mijn huis dus ook veel meubels en accessoires van Scandinavische merken. In deze blog deel ik met jullie 5 Scandinavische merken die bij mij en waarschijnlijk ook bij jullie groot favoriet zijn.

  Hay

  Één van de bekendste Scandinavische design merk is toch wel Hay. Ondanks dat dit merk pas opgericht is in 2002 heeft het al een groot aanzien gekregen onder fans van Scandinavische merken. De designers van Hay halen hun inspiratie uit oude ontwerpen uit de jaren 50 en 60. De meeste ontwerpen van dit merk zijn strak en hebben vaak neutrale kleuren. Denk daarbij aan wit, pastel tinten en verschillende hout soorten zoals essen en eiken.

  Hay heeft een groot aanbod aan meubels zoals tafels, stoelen en bijzettafels. Maar ook staan ze bekend om hun mooie accessoires die met de fijnste materialen worden gemaakt. De accessoires van Hay, zijn in tegenstelling tot hun meubels, wat kleurrijker en wordt er meer gewerkt met patronen.

  Muuto

  Een ander fijn Scandinavisch merk is het Deense Muuto. Dit bedrijf is ook vrij jong en pas in 2008 opgericht door Peter Bonnen en Kristian Byrge. Ondanks dat dit merk ook pas net komt kijken hebben ze al een goede naam binnen het Scandinavische design. Voor mij is dit geen oud nieuws want Muuto is toch wel één van mijn favoriete merken uit het noorden. Het design van de meubelen en accessoires zijn goed op elkaar afgestemd en hebben ieder dat Scandinavisch tintje. Mooie kleuren en materialen en strakke designs. Zo is de Restore mand een item wat je in veel huizen tegen komt, maar ook de Visu stoel en lougestoel is een prachtige item om in huis te hebben. Zelf raak ik niet uitgekeken op dit merk en zou ik het liefst de hele collectie in huis halen.

  Ferm Living

  Nog een Deens merk wat niet kan ontbreken is Ferm Living, opgericht door Trine Andersen. Een Scandinavisch merk maar met een andere kijk op design dan de merken hierboven. Ferm Living staat namelijk bekend om zijn toffe printjes die voornamelijk geometrische vormen heeft. Denk daarbij aan behang voor in de kinderkamer, maar ook kussen en plaids met gekke en leuke prints. Daarnaast creëren ze ook accessoires die voor een grote publiek in trek zijn. Denk maar eens aan de Plantbox. Een mooie standaard om mooie planten in neer te zetten. Het is ook een grote internet hit en schittert al in meerdere huizen. Ook zijn er al meerdere varianten op deze plantbox gemaakt. Zo bestaat er nu ook een tafelmodel van deze hardloper en is er ook een ronde variant gemaakt.

  MENU

  Een merk wat minder bekend is bij het grote publiek maar welke ik toch graag wil meenemen in dit lijstje is het Deens merk MENU. Ook een vrij jong bedrijf maar met een mooie collectie meubels met een eenvoudig design. Ik denk dat de WM String Loungestoel hun bekendste design is. Wist je trouwens dat deze stoel is ontworpen door een Nederlandse designer. Wm Studio zit namelijk achter dit toffe ontwerp. Naast dit design hebben ze ook accessoires in deze draadachtige stijl. Denk maar eens aan de Wire base plus plantenpot. Deze design pot staat al een geruime tijd in mijn huis en blijft een prachtig item.

  MENU Wire Base en plant pot op de Ivar kast.
  MENU Wire Base en plant pot

  String Design

  Als laatste Scandinavische merk heb ik String Design. Een prachtig merk wat bekend staan om hun kasten die helemaal naar smaak in te delen zijn. Zo kan je namelijk zelf de kleuren bepalen en kan de indeling ook helemaal naar eigen wens maken. Zo kan je een wandkast maken maar is het ook een mogelijkheid om van de string collectie een bureau te maken. Er is dus in elke ruimte in jouw huis een plek voor de String. Zelfs in een kinderkamer zou deze kastensysteem een perfecte combinatie zijn. De kast kan namelijk met je kind meegroeien en past dan in elke levensface. Ideaal toch?

  5 inspiratie Scandinavische merken

  Deze lijst had eindeloos kunnen zijn want in het noorden weten ze wel hoe ze meubels en accessoires moeten bedenken en maken. Natuurlijk zijn er ook veel klassiekere merken die ontbreken in dit lijstje. Maar deze blog heb ik geschreven over mijn favoriete en die heb ik allemaal benoemd.

  Wat is jou favoriete Scandinavische merk?

  Wil je meer inspiratie lezen over design merken? Lees dan mijn blog:

  5 Verschillende Scandinavische design banken

  of

  7 design salontafel voor in een Scandinavisch interieur

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?