fbpx
 • Simpele kerst DIY

  Dit jaar heb ik besloten om niet teveel kerst versieringen in huis te plaatsen. Het wordt er zo druk van en daar heb ik niet echt veel zin in. Maar natuurlijk kan een kerstboom niet ontbreken in deze tijd van het jaar. De boom hebben wij afgelopen weekend neergezet en gedecoreerd en het staat zo gezellig in huis. Met een aantal bloggers hebben wij afgesproken om een kerst DIY te maken en deze op onze blog te plaatsen. Als je zelf bedacht had dat je niet teveel kerstdecoratie in huis wilde halen, is het nog vrij lastig te bedenken wat je dan wilt maken. Ik vind het altijd erg leuk om te klussen maar het moet niet te moeilijk zijn en het liefst met niet al te dure spullen. Ik kwam een leuk idee tegen toen ik door Pinterest aan het scrollen was wat perfect bij mijn wensen paste. Simpel en dus erg makkelijk te maken en niet te overheersend in huis. Perfect dus!

  Wat heb je nodig?

  Voor deze DIY heb je niet heel veel bijzondere dingen nodig en zijn het vaak producten die je toch al in huis hebt slingeren. Je hebt namelijk 3 lege (wijn)flessen nodig, 3 kaarsen ( in elk gewenste kleur), water en en een paar (kerst) takken.

  Simpele kerst diy

  Hoe ga je te werk?

  Als eerst heb ik de flessen even laten weken in het water zodat het etiket makkelijk te verwijderen is. De fles schoon krijgen is eigenlijk het meeste werk want het etiket is makkelijk te verwijderen maar je blijft altijd met van die lelijke lijmresten zitten. Vast wel herkenbaar? Op internet las ik een aantal tips, maar helaas had ik die producten niet in huis. Maar ik heb wel altijd een spuiter liggen tegen vet vlekken. Dit gebruik ik voor in huis vaak maar ook voor op kleren en andere producten wat schoon moet worden. Echt een wonderspul is het. Dus ik dacht, wellicht helpt het ook tegen lijmresten. En ja, na inspuiten en intrekken kon ik het vrij makkelijk eraf schrapen. Zodra dat gebeurd is en de flessen helemaal schoon zijn kan het leuke werk beginnen. Ik pakte een paar kerst takken en eucalyptus en vulde de flessen met de takken. Daarna vul je de flessen met water tot de takken helemaal onder staan. Als laatste zet je een kaars in de fles en is je kerst DIY helemaal klaar. Ik heb niks te veel gezegd over hoe makkelijk deze DIY is toch?

  Kerst diy met lege flessen

  Meer kerst DIY ideeën? 

  Ondanks dat het een vrij simpele DIY is ben ik blij met het resultaat. Het staat erg gezellig op de eettafel maar is toch niet te overheersend in huis. Deze DIY is ook leuk om te maken voor het kerstdiner of ontbijt. Mocht je nog meer leuke kerst DIY inspiratie willen lezen? Blogger Ingeborg Simone heeft namelijk een kerstkrans gebakken wat ideaal samen met kinderen te doen is of als je niet zo handig in de keuken bent en blogger Gertrude Prins gaat naar mij aan de slag met een leuke kerst DIY. Dus zeker de moeite waard om dit even in de gaten te houden.

  Wil je meer kerst inspiratie van mij zien? Lees dan mijn blog over:

  Een roze kerst in huize Stijlinge

  of 

  Een winter en kerst tintje op de eettafel 


  Volg:
  0
  Delen:

  11 Reacties

  1. Lenka
   10 december 2018 / 18:50

   Heel erg leuk en supersimpel! Als je nog tips hebt hoe je ze naderhand er ook weer uitkrijgt als je een nieuwe tak erin wil doen, zijn deze bij mij welkom 😀

   • Stijlinge
    11 december 2018 / 12:28

    Haha ik zal het doorgeven zodra het mij ook gelukt is:;

   • Stijlinge
    11 december 2018 / 12:28

    Dank je wel! Ik ook;)

   • Stijlinge
    11 december 2018 / 12:28

    Dank je wel! Ik ook;)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?