fbpx
 • 3 verschillende lambriseringen in de kinderkamer

  Bij Jace zijn kamer heb ik afgelopen paar jaar niet stil gezeten met de verf. Zo heeft zijn kamer al verschillende kleuren gekend. Zo ben ik begonnen met een zwarte slordige lambrisering die ik op één muur aanbracht. Een super manier om een stoere stempel op de kamer te geven en ook nog eens super makkelijk om te doen. In combinatie met wit en blank houten meubels is het toch erg peuter vriendelijk. Hieronder een plaatje van de slordige lambrisering. Herkennen jullie dit nog?

  Daarna kreeg de kamer een blauwe kleur. Ook dit schilderde ik in een slordige lambrisering. Alleen in plaats van één muur, verfde ik er toen twee. Alleen de kleur was ik naar twee weken al zat en ook de drukke muren kwamen snel op mij af. Ik zal jullie dus ook niet vervelen met een foto hiervan want dit was wel een beetje mijn misser. Dus verfde ik er maar snel over heen. Dit keer in de kleur antraciet. Een neutrale kleur zodat je met accessoires eventueel kleur kan toevoegen. Dit keer verfde ik geen slordige lambrisering maar verfde ik hem strak ongeveer halverwege de muur.

  Een fijne basis om mee te werken. Je kan er namelijk alle kanten. Zo voegde ik ook een tijde okergeel toe, maar kan je het ook lekker basic houden met alleen wat zwart en wit tinten, zoals het plaatje hierboven.

  Maar Jace miste het blauw op de kamer want dat is toch zijn favoriete kleur. Dus ging ik op zoek naar een kleur die wel mooi is en die ik niet zo snel zat zou zijn en die ook nog eens goedgekeurd zou worden door Jace. Ik kwam uit bij de kleur Royal Blue van Flexa. Een diep donkerblauwe kleur die erg stoer op een kinderkamer zal zijn. Eerst verfde ik de kleur alleen over de helft van de muur. Maar ik was niet tevreden. Dus ging ik een stapje verder met de lambrisering en verfde ik de blauwe kleur bijna tot het plafond. Ik liet een klein randje van 25 centimeter wit. Dit geeft een leuk effect en maakt de kleur niet te heftig in de kamer.

  Met Black Friday scoorde ik ook een nieuw dekbedovertrek die perfect bij de blauwe kleur past. Hij is van Mini Rodini en stond al heel erg lang op mijn verlanglijstje. Het dekbed is behoorlijk aan de prijzige kant en dat hield mij lang tegen om het aan te schaffen. Dus toen hij werd aangeboden met 30% korting hoefde ik niet lang na te denken. De maan op de foto is trouwens ook een leuke budget tip. Die ligt namelijk in de sale bij de kerstspullen in de Intratuin. Super leuk voor de kinderkamer en je kan hem zelfs na de feestdagen laten hangen, want een maan kan altijd toch?

  Zoals jullie kunnen zien gebruik ik graag lambriseringen in de slaapkamer van Jace en zal deze ook vast niet de laatste zijn.

  Wil je meer inspiratie zien over kinderkamers? Lees dan mijn blog over:

  Kleur bekennen in de kinderkamer

  of

  Rommelen in Jace zijn kamer

  Liefs,

  Inge

  Volg:
  0
  Delen:

  7 Reacties

  1. Dewi
   10 september 2019 / 12:40

   Mag ik vragen waar het bed vandaan komt?

  2. admin
   Auteur
   10 september 2019 / 13:51

   Bed is van manowoods.nl

  3. Tess
   29 september 2021 / 22:37

   Hi Inge, heb jij alle muren van de kamer op deze manier geverfd? of heb je de muren aan de andere kant van de muur wit gehouden?
   Groetjes Tess

   • admin
    Auteur
    2 oktober 2021 / 09:23

    Hoi Tess, ik doe dan 1 of twee muren met een lambrisering en de rest houdt ik dan neutraal! Groetjes, Inge

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?