fbpx
 • De velvet trend is here to stay

  De velvet trend is nu al een tijdje gaande en ik vermoed dat deze ook nog wel een tijd door zal gaan. In de nieuwe collectie van de meeste merken zie je velvet toch weer terug komen. Het is natuurlijk ook een hele warme stof die perfect aansluit op de herfst en de komende winter. Je ziet vooral stoelen, krukken, kussens en het is zelfs helemaal hot om een bank met een velvet stof aan te schaffen. Ook bij mij staan een aantal items met deze stof. Een bank vind ik iets te gewaagd maar een aantal andere fijne producten heb ik wel in huis.Een aantal weken geleden kocht ik pas mijn eerste velvet item, een roze kruk. De trend is eigenlijk al sinds vorig jaar bezig, maar het trok mij nog niet eerder om hiervan iets te kopen. Maar nu het wat kouder wordt heb ik toch behoefte aan meer warme stoffen en materialen. Toen ik eenmaal de kruk in huis had was ik om. Wat een fijne stof is dit. Het voelt heerlijk zacht aan en heeft een luxe uitstraling. Ik kon natuurlijk niet achterblijven met een kruk. Je ziet ook veel mooie eetkamerstoelen in deze trend stof. En zo staan er sinds vorige week ook twee velvet eetkamerstoelen van Vintagelab15 aan de tafel. Ik koos niet heel verrassend voor een roze optie, maar de twee stoel is toch iets anders dan jullie gewend zijn. De kleur van deze stoel heeft namelijk een hele mooie diep groen kleur. Hadden jullie niet verwacht hé? Ik vind de groene kleur mooi samenkomen met de planten in huis. En ook al heb ik verder helemaal niks in deze tint, het komt allemaal wel goed samen. De kleur past namelijk ook fantastisch bij roze.Wisten jullie trouwens dat fluweel en velvet dezelfde stof zijn? Velvet is namelijk de Engelse benaming en fluweel de Nederlandse. Velours wordt ook wel vaak verward met velvet maar is wel een andere stof. Van ouds heer komt velours uit Frankrijk. De stoffen lijken heel erg op elkaar maar worden toch op een andere manier gemaakt. Het verschil zie je vaak door de glans. Velours is namelijk minder glanzend dan velvet en ook nog eens een stuk zwaarder.

  Naast de kruk, de eetkamerstoelen komt er binnenkort nog een fantastisch velvet item in huis. Maar daar mag ik helaas nog niks over verklappen. Ik vind dat zo vervelend, want ik ben er super enthousiast over. Wat ik wel kan verklappen is dat ik het tegen het einde van het jaar met jullie kan delen en dat jullie zelfs een item kunnen winnen. Maar niet verder vertellen hoor;)

  Wil je meer inspiratie zien? Lees dan mijn blog over:

  Het eindresultaat van mijn ‘nieuwe’ slaapkamer

  of

  7 design salontafels voor in een Scandinavisch interieur

  Liefs,

  Inge

  Volg:
  0
  Delen:

  5 Reacties

  1. Pingback: Dutchbone Bar velvet loungestoel in de woonkamer van blogger Stijlinge
  2. Pingback: Dutchbone Bar velvet loungestoel in de woonkamer van blogger Stijlinge

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?