fbpx
 • Shoppinglist en DIY slaapkamer make-over

  Ik kreeg zoveel reactie’s over een aantal producten uit mijn ‘nieuwe’ slaapkamer dat het mij wel makkelijk leek om al deze vragen even te beantwoorden in een blog, een shoppingblog. Daarnaast laat ik jullie een super easy DIY zien van het kledingrek die ik maakte in mijn inloopkast. En als ik zeg easy, ja het is echt zo ontzettend makkelijk, maar super leuk om te doen en het eindresultaat is echt geweldig, vind ik dan!We beginnen gelijk maar met het item waar ik de meeste reactie’s over kreeg, namelijk het dekbedovertrek. Het overtrek is van Essenza Home en de naam van de overtrek is Bory Earth. Een prachtig overtrek met roze en terracotta tinten. Het overtrek is ook aan twee kanten te gebruiken, heel handig als je af en toe eens wilt veranderen of even een andere sfeer wilt neerzetten. Als eerst heb je een licht roze kant met een donker patroontje. De andere kant is een pantserprintje, mijn favoriet. Het overtrek is gemaakt van katoen satijn, een super zachte kwaliteit die heerlijk aanvoelt. Naast het overtrek heb ik ook een bijpassend hoeslaken, de Satin Marsala. Een prachtige hoeslaken die qua kleur perfect bij het overtrek past. En daarnaast ook nog eens super acht aanvoelt. Wat ik ook een pluspunt vindt is dat het hoeslaken netjes blijft liggen op bed. Sommigen lakens beginnen te flabberen naarmate je er op ligt. Dat is bij deze absoluut niet het geval. Daarnaast ligt er op het bed ook een rond sierkussen erbij genaamd Naima Canyon. Zo is het bed helemaal gestyled in één sfeertje. En het past helemaal perfect bij de slaapkamer die ook voor ogen had. Mooie roze tinten met een gek printje.Wat ik ook aanpakte in de slaapkamer zijn de wandlampen. Toen ik 3 jaar geleden introk was mijn budget niet zo groot en plaatste ik een paar hele lelijke, maar super goedkope wandlampen. Omdat ik de slaapkamer nu aan het aanpakken was moesten deze ook het veld ruimen. Ik koos voor een Anne Lighting spot met een houtkleurige voet en een witte draadlamp voor een open structuur. Wat extra groen kon ook niet ontbreken toen ik met de make-over bezig was. Ik was al heel lang verliefd op de Strelitizia maar elke keer kwam het er niet van om hem aan te schaffen. Ze zijn toch vrij groot en meestal ben ik dan niet in staat om zo’n grote plant mee te nemen in de auto. Tot ik ontdekte dat ne deze toffe plant ook gewoon online kan bestellen. Online kan je de Strelitizia in verschillende soorten en groottes bestellen, Ideaal! Ik koos voor Strelitzia in de maar Large. De slaapkamer is groot genoeg om een mooie grote plant neer te zetten en ik was ook bang dat een kleiner formaat te iel zou zijn. De volgende dag werd de plant netjes bezorgd in een hele grote doos. Ze verpakken de planten zo goed dat er onderweg niks mee kan gebeuren en dat is dus ook niet gebeurd. De plant zag er prachtig vol uit zonder beschadigingen. Ik spotte de Strelitizia vaak in tuincentrums maar ik heb eerlijk gezegd nog niet eerder zo’n volle plant gezien, prachtig is hij. Dus mocht je nog bedenkingen hebben om online planten te bestellen, niet doen! Het is makkelijk, je hoeft namelijk niet te sjouwen met een plant en proberen om die in jouw auto te proppen, en je krijgt ook nog eens een prachtig exemplaar. Ik potte deze beauty in een terracotta pot. Ik houd van het sfeertje wat zo’n pot met zich mee brengt. En ook combineert het heel goed met de terracotta-achtige kleur van het overtrek.De Ivar kasten van de Ikea zijn ook nieuw in de slaapkamer. Ik ben zo fan van de kasten in de woonkamer dat ze ook boven moesten komen. Zo gezegd zo gedaan dus. De kasten zijn ideaal want er past super veel in en daarnaast zijn ze ook heel leuk om de bovenkant te stylen. De kasten heb ik wederom opgehangen omdat ik ze dan net wat mooier vindt. Het hout past trouwens ook erg mooi met de roze kleur die ik ook onlangs heb aangebracht. Het is de Pink Nudity van Flexa. Ik heb hem beneden ook en het is zo’n mooie warme kleur.Doordat alles netjes is aangepakt in de slaapkamer kon de raambekleding niet achterblijven en dan met name het kleine raam waar het bed tegenaan staat. Ik ben gek op houten jaloezieën en op de beneden verdieping heb ik deze al laten plaatsen vorig jaar. Deze zijn van wat duurdere kwaliteit en dat hoefde voor mij niet perse voor dit kleine raampje. Daarom wilde ik het wel eens wagen om ze online te bestellen. Bij mijnhoutenjaloezieen.nl bestelde ik ze online. Aan de ene kant heel makkelijk maar wel een beetje eng. Want heb ik de maten wel goed doorgeven of heb ik alles wel goed opgemeten. Maar na ongeveer 2 weken werden ze bezorgd en alles bleek gelukkig te passen. De installatie was heel makkelijk en de jaloezieën is een mooie toevoeging aan de slaapkamer geworden. Vooral het licht wat naar binnen schijnt wordt mooie gereflecteerd door de jaloezieën. Nu willen jullie vast mijn mening weten tussen de duurder variant, die beneden hangt, of deze. Ik zal heel eerlijk zijn en vertellen dat het wel echt te zien. De houten latten zijn dunner en smaller en ook de afwerking is wat minder eleganter. Maar voor de slaapkamer vind ik het prima en het staat heel erg mooi. Als laatst had ik jullie beloofd om mijn DIY te delen van de inloopkast. Ik maakte laatst, samen met mijn zwager een kledingrek van steigerbuizen. Heel simpel om te doen en het was binnen een half uurtje klaar. Bij de bouwmarkt kocht ik een aantal buizen en koppelstukken. Mijn zwager heeft met een slijptol de buizen op gemaakt. Ik ben namelijk wel handig maar dat heb ik nog nooit gedaan. Omdat ik het rek van muur tot muur wilde laten lopen plaatsten wij op de muur twee maal de voetplaat. Door middel van een inbussleutel zet je de buis dan vast in de voetplaat. In het midden van de buis werd een T-stuk geplaatst. Deze werd vast gemaakt aan de schuine wand, nogmaals met een voetplaat. Dit zorgt voor extra stevigheid. Er komt natuurlijk een behoorlijk gewicht aan te hangen. Ik las ook ergens dat je de buizen om de 1,50 meter ergens vast moet zetten. Dus of met een koppelstuk naar de muur toe, zoals wij gedaan hebben, of eventueel met een extra stuk buis na de vloer. Nadat alles goed vast gedraaid werd kon het ophangen beginnen. Alles hing hiervoor op twee kledingrekken, ik kon het dus makkelijk over hangen. Zelf ben ik super blij met resultaat. Ik kon de steigerbuizen heel goed in de schuine wand monteren zodat de kleding in een nisje valt. Hierdoor is het minder slordig dan met twee kledingrekken en is het echt een inloopkast geworden. Mocht je nieuwsgierig zijn hoeveel het nu gekost heeft… ik denk dat ik bij elkaar nog geen 50 euro kwijt was. Een fijne budget manier om jou kleding op te hangen is het dus ook.

  Ik moet alleen nog wat verzinnen om mijn schoenen netjes op te bergen en ook voor de tassen zoek ik nog een leuk plekje. Misschien een goed idee om dit met leuke verschillende wandhaken op te hangen. Maar dit wordt een projectje voor later.

  Ik ben benieuwd wat jullie van alles vinden? Mochten jullie nog meer vragen hebben over een product of de DIY, laat gerust je vraag hieronder achter.

  Wil je meer inspiratie zien? Lees dan mijn blog over:

  De velvet trend is here to stay

  of

  Een review over de Glazed salontafel van Zuiver

  Liefs,

  Inge

  Volg:
  0
  Delen:

  1 Reactie

  1. lisa
   20 december 2020 / 21:15

   waar is dat bed van?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?