fbpx
 • Spiced Honey in de woonkamer

  Ik kreeg de uitdaging van Shari Pelkman, van het blog Sjaartje, om thuis aan de slag te gaan met de kleur van het jaar 2019 van Flexa. Zoals jullie misschien wel weten is dat een tijdje geleden de kleur Spiced Honey uitgeroepen is tot de kleur voor 2019. Een rijke zonnige kleur die richting de gele tint gaat. De uitdaging kwam ook nog eens op een goed moment. Ik heb al weken in mijn hoofd om een muur in de woonkamer te verven, maar kwam er niet helemaal uit welke kleur dat nou moest worden.

  Als eerst ging ik aan de slag met de Flexa visualizer app om te zien of deze kleur ook wel zou passen in mijn huis. Het handige van deze app is dat je de kleur direct vanaf je scherm op de muur ziet en dat je ook snel tussen andere kleuren kan kiezen. Zo was ik ook erg nieuwsgierig hoe de kleur Pink Nudity uit zal vallen op deze muur. Ook dit stond erg mooi. Doordat beide kleuren zo verrassend mooi stonden kreeg ik als idee om ze beide te gebruiken.7589905392_img_80677589914032_img_8063

  Om na te gaan of deze kleuren wel goed bij elkaar paste heb ik de kleurtesters gebruikt. Met deze testers, ook van Flexa, kan je een klein gedeelte van een muur, of papier verven. Je ziet dan direct hoe de kleur op jouw muur uitvalt. En als je twee kleuren wilt gebruiken, zoals mij, dan zie je direct of dit ook goed samen kan. Op de muur maakte ik twee vierkantjes met de tester. Ik was verrast dat deze combinatie zo goed uitpakte dat ik het aandurfde om beide kleuren te gebruiken voor deze muur.7522797008_img_8069

  Als eerste verfde ik de Pink Nudity over de gehele muur, op een vlak na waar de Spiced Honey op zou komen. Ik heb dit niet afgeplakt maar een beetje op gevoel gedaan. Nadat de verf goed gedroogd was kon ik beginnen met het vlak met de kleur van het jaar 2019. Ik heb de maat van de kasten opgemeten en precies diezelfde maat boven de kasten met tape afgeplakt. Daarna ben ik begonnen met verven van de kleur Spiced Honey. En met elke nieuwe rol die ik maakte werd de muur mooier en mooier. Mijn idee bleek te werken en ik kon niet wachten tot de verf gedroogd was zodat ik de kast weer kon stylen om het gehele eind plaatje te zien.7589910096_img_81457589914224_img_8155Het eindresultaat is nog mooier geworden dan gehoopt. De combinatie van deze twee kleuren is prachtig. Ik vond het eerst moeilijk voor te stellen om Spiced Honey in mijn huis te introduceren. Ik heb toch voornamelijk een wit met roze inrichting, maar in combinatie met het roze vind ik het schitterend en past het zo ontzettend goed. De messing tinten die ik steeds vaker in huis haal blijken ook heel goed te matchen met deze tint. Alleen het contrast met de andere muren zijn wel heel groot nu. Dus ik denk dat ik de muur, waar ook de vintage kast tegen aan staat, ook roze ga verven. Maar dan een tintje lichter. Maar deze hoek straalt nu al één en al warmte uit en ik heb zin om deze kleuren nog meer te gaan gebruiken in huis. Wellicht in het trappenhuis, wat ook een likje verf kan gebruiken. Of misschien wel in Jace zijn slaapkamer. De combinatie van Spiced Honey en donker blauw is ook prachtig en dat maakt dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Zo fijn dat je deze kleur met vele andere tinten kan combineren.7518595648_img_81427589957040_img_81527518576352_img_8135Ik daag nu Vivan Hoebe uit, van het blog April&May, om ook aan de slag te gaan met de kleur van het jaar 2019. Ik ben erg benieuwd naar het resultaat.

  Wil je meer inspiratie zien? Lees dan mijn blogpost over:

  Een vleugje vintage

  of

  De instahit die ook mijn huis veroverd

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Flexa.

  Volg:
  0
  Delen:

  4 Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?