fbpx
 • Slaapkamer plannetjes

  Aankomende week wordt er in de slaapkamer een nieuwe vloer gelegd. Door deze verandering heb ik de kriebels om meer in de slaapkamer aan te pakken. Projecten die al te lang blijven liggen worden deze weken aangepakt of zijn al gedaan. Zo heb ik afgelopen week alle muren geverfd, krijg ik deze week nieuwe lampen binnen voor de hal en inloopkast en ga ik laatst genoemde ook eindelijk eens goed realiseren. In mijn slaapkamer zit namelijk een inloopkast voor alle kleren. Heel tof hoor, maar door de schuine wanden wel erg lastig in te delen. Nu wil ik volgende week kijken of ik een ophangsysteem kan maken van steigerbuizen. Volgens mij moet het lukken en gaat het dan heel mooi en stoer worden. Maar daarover later meer.

  Door alle veranderingen boven begint het ook te kriebelen om het bed aan te pakken. Ik heb afgelopen week ook al een nieuw dekbed en hoes gekocht maar eigenlijk wil ik ook een ander bed. Deze staat er nog niet zo lang maar toch ben ik er soms niet zo blij mee. Het is een gesloten model met lades onderin. Heel fijn voor wat extra opbergruimte, maar wel erg stoffig omdat het lastig is schoon te maken. Daarnaast is het bed ook een soort van blok beton, zo zwaar is het. Vorige week moest ik de oude vloer eruit halen omdat de nieuwe vloer deze week komt. Ik moest daardoor behoorlijk schuiven met het bed en ik kon daarna eigenlijk gelijk een afspraak maken bij de fysio. Zo zwaar en lomp is het bed en is amper te verplaatsen. Eigenlijk wil ik een wat opener model om het wat luchtiger te maken. En wat natuurlijk ook makkelijker schoon te houden is.

  Nu kwam ik een prachtig bed tegen die aan al mijn eisen voldoen. Het Ethnicraft Spindle bed is een ontwerp van Nathan Young en is een strak Scandinavisch design. Wat een grappig details is, is dat de ontwerper zijn inspiratie heeft gekregen van een traditionele spinnenwiel. Dit is goed te zien aan het hoofdbord. Door de spijlen hoofdbord krijgt het bed een luchtig uiterlijk wat ik graag voor ogen heb. Door zijn ronde afwerkingen heeft het daardoor wel een zachtere verschijning. Wat ook helpt aan zijn luchtig design zijn de strakke poten waarop het bed staat. Wat voor mij nog een extra pluspunt aan dit bed is. Makkelijk om daaronder schoon te maken en aan het model te zien ook makkelijk te verplaatsen.

  Het Spindle bed is gemaakt van licht eikenhout, maar er is ook een andere variant, een wat klassiekere uitvoering. Namelijk in het donker walnoothout, zie de foto hieronder. Ook prachtig, maar niet helemaal mijn stijl. Ik zou daarom, van deze twee Design Bedden, voor het licht eikenhout gaan. Ik denk dat het bed, met zijn luchtige design uitstraling helemaal tot zijn recht zal komen in de ‘nieuwe’ slaapkamer straks.

  Wil je meer inspiratie zien? Lees dan mijn blogpost over:

  Slaapkamer lente make-over

  of

  50 shades of grey in de slaapkamer

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?