Tijd voor behang

Al een tijdje speel ik met het idee om Jace zijn kamer weer te veranderen. Want dat is de enige kamer die redelijk hetzelfde is gebleven afgelopen jaar! Ja natuurlijk schuif ik af en toe met het bed en krijg de lockerkast af en toe ook een ander plekje. Maar de basis, de vloer en de muren zijn nog steeds hetzelfde. Heel stiekem vind ik het ook nog steeds heel leuk en stoer. Maar toch kriebelt het al wel een tijdje om de muren aan te pakken en een hele andere sfeer neer te zetten.

Jace zijn kamer is nu vooral monochrome, dat betekent eigenlijk dat je gebruik maakt van de ‘kleuren’ zwart en wit. Daar naast zie je ook redelijk wat grijs tinten en om de kamer wat warmte te geven laat ik ook wat hout tinten terug komen. Zoals zijn huisbed en de glijbaan. De kleine kleuraccent die je in de kamer kan vinden is mint, waar ik nog steeds niet op uitgekeken bent.

Nu bedacht ik mij dat het wel leuk was om met design behang een hele andere sfeer te creëren in zijn kamer. Ik zou dan graag de lange wand, waar nu de zwarte lambrisering zit, aan pakken en een tof behang over hangen. Nu heb ik een twee mooie designs gevonden die, volgens mij, perfect voor Jace zijn kamer zijn.

Het monochrome thema in zijn kamer vind ik nog steeds heel leuk en stoer. Toen ik dit behang tegen kwam was ik dan ook gelijk enthousiast. Het is grafisch, in de juiste kleurtinten en een echte eye-cather.

Ik heb het over het Herringbone behang van Ferm Living. Een ontzettend leuk en speels behang die goed te combineren is met de rest van Jace zijn kamer. Toch heb ik wel het gevoel dat ik met dit behang behoorlijk in mijn comfort zone blijf, dus ging ik nog verder op zoek naar een uniek behang.

Al eerder schreef ik over de Family Tree behang. Ook dit behang is van het Deense merk Ferm Living dat bekend staat om zijn grafische printjes. Eigenlijk werd ik verliefd op de kleur en het idee dat ik met dit behang iets heel anders kan neer zetten maakt mij zo enthousiast over dit toffe design.

Deze petrol kleurige Tree behang heeft wel iets weg van de Woods behang van Cole & Son. Ik denk dat de meeste van jullie dit design wel kennen. Ook ik heb momenten dat ik dit behang graag wil gebruiken. Ook Jace zijn kamer kwam daar in voor. Maar ik denk dat de Tree behang met zijn mooie sprekende kleur beter tot zijn recht komt. En als ik dan toch voor een make-over ga, kan ik het maar beter gelijk goed doen toch?

Liefs,

Inge

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign.