fbpx
 • Slaapkamer en bureau in 1? Denk aan deze drie zaken

  Je zit misschien op kot of je hebt zojuist een appartement gekocht dat niet ruim genoeg is voor een aparte bureau. Hoe dan ook, moet je van je slaapkamer tegelijk je bureau maken. Hoe pas je echter je interieur hiervoor aan?  

  Laat je brein rusten

  Tijdens je slaap onthoud je wat je ervoor hebt ingestudeerd. Of je nu student bent of gaat werken, dit is voor iedereen die goed wil functioneren van toepassing. Als je namelijk de volgende ochtend met een goede concentratie wilt opstaan, is het noodzakelijk goed geslapen te hebben. Je lichaam maakt van zodra het donker begint te worden melatonine aan. Een goede tip is om het zeker een half uur voor je gaat slapen al donker te maken in je kamer. Je legt dus best je gsm weg en leest in de plaats nog even in je favoriete boek of je luistert naar een podcast of muziek. Het is bewezen dat je stofwisseling sneller gaat in de absolute donkerte. Daarom is een dakraam gordijn verstandig, want zo bereik je een veel betere slaapkwaliteit. Je slaapt namelijk vaster als het helemaal donker is, waardoor je helemaal tot rust komt en de volgende ochtend helemaal opgeladen bent. Ook als je fan bent van een effectief powernapje overdag is je gordijn ideaal. Onthoud dat een powernap van 20 à 30 minuten het meest effect op je productiviteit zal hebben. Bovendien hoeven verduisterende gordijnen geen donkere gordijnen te betekenen. Ze kunnen even goed wit of een andere felle kleur zijn, wat het beste bij jouw interieur past.

  slaapkamer raamdecoratie

  Frisse lucht, frisse gedachten

  Voor een fris hoofd heb je veel verse lucht in je kamer nodig. Dat is waarom regelmatig het raam openzetten uiteraard zo cruciaal is. Wat je bijkomstig kunt doen om je lucht te verversen, is je interieur met planten vullen. Wist je namelijk dat planten zuurstof produceren, de luchtvochtigheid verhogen en de lucht in je ruimte zuiveren? De ene plant is daar meer gespecialiseerd in dan de andere, de beste opties zijn daarom: de lepelplant (bovendien ideaal voor als je last hebt van droge ogen), de drakenbloedboom, klimop en varens. Wie houdt er nu trouwens niet van planten in je interieur? Ze passen trouwens overal bij, wat je stijl dan ook is.

  Veel licht maakt licht werk

  Aangezien je veel achter je boeken of je scherm zit, is het belangrijk dat je aan je ogen denkt. Bescherm ze eerst en vooral met een blauw licht filter bril. Daglicht is fijn en geeft je energie, maar het kan ook lastig zijn voor je ogen. Schakel daarom als raamdecoratie lamellen in. Niet alleen zorgen die voor een sfeervol interieur, maar zo kun je dus de hoeveelheid licht dat je bureau en vooral je ogen binnenkomt, aanpassen. ’s Avonds heb je natuurlijk ook veel licht nodig en daarom ga je best naar een grote bureaulamp die het best past in je interieur. Op die manier tover je je slaapkamer tegelijk om in een productieve werkplek.

  Zoek je nog tips om je kamer verder te stijlen? Wellicht zijn de volgende blogs iets voor jou:

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?