fbpx
 • Kleur integreren in je keuken: hoe doe je dat?

  Een keuken is een erg functionele plek die dient om heerlijk eten op tafel te toveren. Maar de laatste tijd zien we de keuken meer en meer als ‘the heart of the home’: we drinken samen een kopje koffie, maken huiswerk en kletsen tijdens het koken over onze werkdag. Als je dus alle uren optelt die je in je keuken spendeert, mag je keuken dus gerust wat meer zijn dan een praktische ruimte. Hoe transformeer je je keuken dus naar zo’n gezellige plek? Dat doe je al zeker met wat kleur.

  Welke kleuren kies je?

  Dit komt niet als een verrassing als je mijn blog goed kent, maar kies voor kleuren die je makkelijk met hout, wit, lichtgrijs en een minimalistische inrichting kan combineren. Dit zijn kleuren zoals lichtroze, oudroze, donkergroen, aardkleuren zoals terracotta en een faded turquoise. Het geluk hierbij is dat je deze kleuren makkelijk kan integreren in een functionele plek: zo vind je leuke koffie apparaten zoals de SMEG apparaten in pastelkleuren of de retrolook broodrooster van Sage. Verder kan je via accessoires zoals keramieken koppen, kandelaars, vazen, een pepermolen, plantjes of fruitschaal wat kleur in je keuken brengen. Het is daarbovenop een kleurenschema waarvan de kleuren goed bij elkaar passen, en een schema dat je bij veel merken terugvindt zoals bij H&M home, HK Living en Urban Nature Culture.

  Statement wall: yes or no?

  Don’t shy away van een kleurrijke muur in je keuken: in combinatie met een witte keuken zoals bij de blogger dierartige is een blauwachtige of lichtroze muur prachtig. 

  Is een hele muur verven wat te gedurfd voor jou? Versier je muren dan met kaders, borden, tekeningen of een magneetmuur. Al gehoord van wandborden? Het is een heuse trend op Instagram. Je kan kiezen voor vintage exemplaren of geschilderde borden zoals kleine kunstwerkjes. Ook rieten exemplaren passen leuk in een boho keuken. Ten slotte kan je natuurlijk ook kleur verwerken door leuke kleurrijke tegels boven je aanrecht te plaatsen, zoals roze Marokkaanse zelliges.

  Kleur integreren in je keuken: hoe doe je dat?

  Vergeet sfeerverlichting niet

  Kleuren in de keuken komen pas tot uiting bij de juiste lichtinval en kunstverlichting. Een mooie lichtinval creëer je door grote ramen of eventueel een dakraam bij een keukenextensie. Qua sfeerverlichting kies je best voor zo warm mogelijk licht. Een witte keuken, witte muren of dampkaplicht zorgen vaak al voor een ‘koele’ sfeer. Plaats dus een warme ledstrip achter je kastjes, voeg een vintage wandlichtje toe of plaats wat kaarsjes in de winter. Op een keukeneiland staat een toffe leeslamp ook fijn voor de vroege ochtenden of donkere avonden. Sfeer brengen in donkere hoekjes? Lees dan hier voor meer tips!

  sfeerverlichting door kandelaars

  Hoe integreer jij kleur in jouw huis? Laat het me weten in de comments!

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?