Lichtpuntjes

In huis heb je te maken met verschillende soorten verlichting. Officieel zijn er 5 soorten verlichting. Je hebt de basisverlichting, sfeerverlichting, functionele verlichting, gerichte verlichting en decoratieve verlichting. En ook kan je zelf een heel verlichtingsplan maken voor je huis of een speciale ruimte. Eerlijk gezegd kijk ik altijd vooral na de basisverlichting en de sfeerverlichting. Ik vind het belangrijk dat als je thuis komt je een ruimte snel kan verlichten. Dat is de basisverlichting. Daarnaast vind ik het  gezellig en sfeervol als ik in de avond wat leuke lampen aan kan doen om zo de juiste sfeer te creëren in huis. Daar gebruik je de sfeerverlichting voor.

Het mooist vindt ik het om in elk hoekje een leuke lamp neer te zetten of op te hangen. Zo is elke hoekje verlicht in de avond en het geeft een fijne sfeer. Vooral met de lichtslinger van Cottonball die ik sinds kort heb hangen creëer je gelijk een gezellige sfeer. De lampjes zijn niet te fel en doordat je zelf de kleur uit kan kiezen van de katoenen ballen kan je hem helemaal samenstellen naar jouw wens. Iedeaal toch? Zelf koos ik voor witte ballen en voor twee nieuwe kleurtjes die sinds kort zijn toegevoegd. Het zijn twee hele mooie warme roze kleuren met de naam Pale pink en Dirty rose. Ik heb de lichtslinger in een hoekje neer gehangen die nog wel wat extra sfeerverlichting kan gebruiken. In de avond kleurt dit hoekje helemaal op maar ook overdag als de lampjes niet aan staan is het een mooie aanvulling naast de kast. 

Wat ik nog niet zo lang wist is dat ze deze katoenen ballen ook in grote formaten verkopen. Je kan kiezen uit 4 verschillende groottes en zo kan je bijvoorbeeld je eigen hanglamp samenstellen. Wat je ook kan doen is een metalen tripod bestellen en zo kan je ook een mooie tafellamp creëren. Ik koos wederom voor de Pale pink in de medium formaat. De tripod is eenvoudig in de bol te klemmen. Dan is het alleen nog een kwestie van een lamp erin draaien en de stekker in het stopcontact te stoppen.

Naast de bank, op de mooie trolley van Normann Copenhagen, miste ik nog iets qua verlichting. Deze staande lamp is ideaal om hem daar neer te zetten en nog wat extra sfeer te geven. Het is vooral heel mooi om te zien hoe s’avonds het licht door de katoenen bal heen valt. Doordat jijzelf er een (gloei)lamp in kan draaien kan jijzelf kiezen hoeveel watt je aan deze lamp geeft. Ik heb zelf gekozen voor een lamp met weinig watt zodat het echt een mooie sfeerlamp wordt. Maar kies je voor een lamp met meer sterkte dan kan je de lamp ook een andere functie geven zoals een functionele functie of gerichte functie. En doordat je deze grote Cottonballs ook in vele verschillende kleuren kan kiezen, kan je hem helemaal naar jouw smaak en interieur samenstellen.

Ik ben benieuwd hoe jullie eigenlijk bezig zijn met jullie verlichting in huis. Is het een ondergeschoven kindje of besteed jij daar ook genoeg aandacht in? Laat het gerust weten in een reactie onder deze post.

Liefs,

Inge