fbpx
 • 9 x verf inspiratie voor de kinderkamer

  De laatste jaren is het erg in trek om leuke en toffe dingen te doen met verf in de kinderkamer. Denk daarbij aan een lambrisering met een twist of een kleur vlak op de muur. Door dit in een mooie kleur toe te passen in de kinderkamer heb je in een handomdraai een statement gemaakt en geeft het direct sfeer van de kamer. Of je nou een stoere kamer wilt of een babykamer met een lief accent, met verf kan je alle kanten op. Hieronder 9 verschillende ideeën voor een doses verf inspiratie in de kinderkamer.

  Lambrisering

  Een lambrisering schilderen is al jaren populair en ook in de kinderkamer wordt dit regelmatig gebruikt. Zelf ben ik ook altijd enthousiast over deze techniek en heb ik hem al meerdere malen gebruikt in de kamer van mijn zoontje. Ik ben ooit begonnen met een slordige lambrisering. Dit is een vlak op de gehele breedte van de muur maar tot ongeveer de helft geschilderd. Alleen de bovenkant tape je dan niet netjes af zodat je een mooie strakke lijn krijgt, maar schilder je uit de losse pols zodat je een ongelijke lijn krijgt. En zo krijg je dan een slordige lambrisering.

  Kinderkamer met een houten bedhuisje, slordige zwarte lambrisering en monochrome accessoires.
  foto: Stijlinge

  Naast de slordige lambrisering kan je ook een strakke lijn trekken. Deze kan je op elke gewenste hoogte maken. Zo kan je een lambrisering maken tot halverwege de muur of juist verder door laten lopen en een hoge lambrisering maken. Deze variant heb ik nu in de kinderkamer.

  foto: Stijlinge

  Grafische vlak

  Nog een leuke techniek om te gebruiken in de kinderkamer zijn grafische vlakken. Het leuke hiervan is dat het erg speels staat en ook nog eens erg origineel. Je hebt hiervoor niet veel verf nodig dus een leuk idee ook als je maar een klein budget hebt. Nog een idee om grafische vlakken te gebruiken is om deze als een soort van lambrisering toe te passen. Maar door de grafische vlakken lijken het net of je bergen op de muur hebt.

  Kleurvlak

  Zit je er aan te denken om een echte statement in de kamer maken maar wil je niet de hele muur verven dan is een kleurvlak ook een goed idee. Je kan een vierkant of rechthoekig vlak op één muur verven of dit doortrekken en twee muren met deze techniek verven. Wat ook super leuk gedaan is in deze kamer is om de kleur van de muur op de kast toe te brengen. Zo creëer je eenheid in kamer en is een super origineel idee natuurlijk.

  Statement muren

  Wil je echt een eye-cather in de kinderkamer en vind je het niet erg om daar veel tijd en energie in te steken, dan is een drip muur een super gaaf idee om toe te passen. Om een drip muur te creëren laat je de verf van boven naar onder uitdruppen zodat je een lopend effect op de muur krijg. Het is wel handig als twee contrasterende kleuren gebruikt zodat je het effect goed kan zien. De foto hieronder van de kinderkamer van Daks van @thehome.and.thekid is het perfecte voorbeeld. Nog zo’n statement muur is ook van dit toffe account. Voor de babykamer van zoontje Dimm heeft Anne Marie een soort van beton achtige look gegeven aan de muur. Super stoer toch?

  Kinderkamer inspiratie met een drip muur, bedhuisje en monochrome accessoires.
  foto: @thehome.and.thekid

  Verf inspiratie voor de kinderkamer

  Ik hoop dat je genoeg verf inspiratie voor de kinderkamer hebt gekregen en zin krijgt om eventueel thuis aan de slag te gaan. Mocht dit het geval zijn dan vind ik het erg leuk om hiervan het resultaat van te zien. Stuur gerust een foto naar mij of tag mij op Instagram (@stijlinge).

  Wil je meer inspiratie lezen over verschillende verf ideeën ? Lees dan mijn blog:

  Een slordige lambrisering in de kinderkamer

  en

  Quiet Clearing in de hal

  en

  Spiced Honey in de woonkamer

  In deze blog staan een aantal affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij iets besteld via deze linkjes ik daar een kleine percentage over krijg.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?