fbpx
 • Marrakech: de hotspots

  Marrakech…. een stad dat je laat overweldigen en je ogen uit laat kijken. Een stad met veel contrasten, mooie gebouwen en tuinen en de prachtigste restaurants en hotspots. Een stad waar je al veel van voorbij hebt zien komen, maar als je er dan daadwerkelijk bent, overtreft het toch alle verwachtingen. Daarom een blog met alle hotspots en tips die wij gezien en gedaan hebben in Marrakech.

  Riad Zaouia 44

  Wij zijn 6 dagen in deze stad geweest en nog steeds niet het gevoel gehad dat wij alles gezien hebben. Nu waren wij ook met 2 kinderen dus dan moet je het tempo ook een beetje aanpassen en af en toe rustig aan doen. Daarom kozen wij ook om in een Riad te zitten, vlakbij de medina van Marrakech

  Wij verbleven in Riad Zaouia 44. Een prachtig verblijf met een oase van rust. In de binnenplaats was een prachtige groene tuin aangelegd met in het midden een zwembad met verschillende zitjes. Ook op het dakterras zijn verschillende zitjes en ligbedden om lekker even uit te rusten en te genieten van de zon. Het personeel is super aardig en doet alles om het naar je zin te maken. De kamers zijn super schoon en het eten is er ook erg lekker. Ontbijt is inbegrepen en je wordt elke ochtend verwend met vers brood, pannenkoeken en eitjes. Ook hebben wij hier eenmaal in de avond gegeten. Wij kregen een tajine met kip en couscous. Heerlijk! De Riad ligt niet middenin de medina, maar is een klein 10 minuten lopen. Dat vonden wij niet heel erg, maar regelmatig pakte wij toch de taxi om richting de medina te gaan. Het kost namelijk bijna niks en wel zo makkelijk met kinderen.

  Zitje Riad Zaouia 44
  Zitje in de binnentuin van Riad Zaouia 44
  Riad Zaouia 44
  Riad Zaouia 44
  Riad Zaouia 44, Marrakec
  Riad Zaouia 44
  Dakterras van Riad Zaouia 44
  Dakterras van onze Riad

  Jardin

  Één van de grootste trekpleisters van Marrakech zijn de prachtig aangelegde tuinen zoals Le Jardin Majorelle. Deze botanische tuin is in de jaren 20 door een Franse kunstenaar ontworpen maar staat vooral bekend doordat de bekende mode ontwerper Yves Saint Laurent eigendom van deze tuin is geweest. Zijn as is na zijn overlijden zelfs verstrooid in de rozentuin.

  Le Jardin Majorelle
  Le Jardin Majorelle

  Natuurlijk is deze tuin prachtig en moet je hem gezien hebben. Al is het alleen maar om een prachtige foto’s te maken van alle planten en bij het bekende gebouw met de Majorelle blauwe kleuren de welbekende trap. Persoonlijk vind ik Le Jardin Majorelle veel te toeristisch en druk. Een dag eerder, toen wij slenterde door de medina, kwamen wij Jardin Secret tegen. Een kleinschalig aangelegde tuin maar met ontzettend veel sfeer. Er lopen hier weinig toeristen, er zijn mooie planten te zien en zelfs schildpadden. Ondanks dat het in verhouding met Majorelle niks voorstelt, vond ik de sfeer hier relaxter en wat fijner.

  Jardin Secret
  Jardin Secret
  Jardin Secret, Marrakech
  Jardin Secret
  Schildpadjes in Jardin Secret
  Schildpadjes in Jardin Secret
  Jardin Secret
  Jardin Secret

  Jardin Secret
  Jardin Secret

  Restaurants

  Toen wij met de voorbereidingen bezig waren voor Marrakech, had ik al een aantal restaurants op mijn lijstje staan die ik heel graag wilde bezoeken. Deze hotspots moet je zeker bezocht hebben en is een aanrader. Niet alleen qua interieur, maar ook zeker voor het eten! Restaurant Jardin was wel mijn favoriet. Per toeval liepen wij daar de eerste dag gelijk tegenaan en bleek gelukkig niet al te ver te zijn van onze Riad. Ideaal. Het botanische gevoel van dit restaurant is erg fijn en het eten is heerlijk.

  Restaurant Jardin, Marrakech
  Restaurant Jardin
  Restaurant Jardin
  Restaurant Jardin
  Restaurant Jardin
  Restaurant Jardin

  Nog een hotspot is Nomad. Wij wilde een keer spontaan daar gaan eten, helaas bleek er geen plek meer te zijn. Wij hebben daarna een tafel gereserveerd voor onze laatste avond, een mooie afsluiter. Wij kregen een tafel op het dakterras en hadden een prachtig uitzicht over het plein Place Des Epices. Één van mijn favoriete pleintjes, maar daarover vertel ik straks meer.

  Restaurant Nomad
  Restaurant Nomad
  Uitzicht vanaf het dakterras van restaurant Nomad
  Uitzicht vanaf het dakterras van restaurant Nomad

  Aan dat plein ligt trouwens nog een fijn restaurant, namelijk Café Des Épices Je kan hier op het terras zitten, binnen of het dakterras. Een leuke plek om munt thee te drinken tussen het shoppen door of lekker even te lunchen. Wij probeerde de tajine’s en die waren ontzettend smaakvol.

  Op het dakterras van Café Des Épices
  Op het dakterras van Café Des Épices

  Shoppen

  Je kan er niet onderuit als je in Marrakech bent… shoppen. Overal waar je kijkt heb je leuke winkeltjes met de prachtigste dingen. Vooral in de medina kijk je jouw ogen uit. Wij hadden één dag ingepland om door de medina te lopen en maar te kijken waar je uitkomt. Het is namelijk zo’n dolhof, dat dit vaak wel de beste tactiek is. Ondanks dat wij geen kaart hadden gebruikt, kwamen wij toch langs de mooiste plekken en de leukste pleinen. Place Des Epices was wel mijn favoriete pleintje. Ze hebben daar ontzettend veel specerijen maar ook veel handgemaakte hoedjes, tassen en lampen. Ik bleek een ster te zijn in afdingen en heb een aantal leuke items gescoord voor een prikkie. Zo kocht ik een aantal tassen, een hoed, een lamp en een olifantenkop van zeegras.

  Place Des Epices
  Place Des Epices

  Djemaa El Fna

  Wat ik een minder fijn plein vind is Djemaa El Fna. Het stinkt er behoorlijk naar dieren, de verkopers zijn behoorlijk agressief en je kan er op de foto met aapjes die aan kettingen vast zitten. Niet leuk dus! Wij vonden het plein erg hectisch en zijn er snel door heen gelopen. Maar ondanks dat wij nergens interesse in hadden en niet hapte naar de verkopers probeerde ze het wel bij de kids en hadden die toch geregeld wat items in hun handen. Natuurlijk gaven wij die direct terug, maar daar werden de kids niet blijer van. De rest van de vakantie zijn wij met een grote boog om dit plein heen gelopen, dat snap je wel toch?

  Cultureel

  Naast de botanische tuinen zijn er ook genoeg culturele bezienswaardigheden te doen. Zo zijn er verschillende museums te bezoeken, moskeeën en paleizen. Omdat wij onze dagen niet helemaal vol planden omdat wij ook rekening met 2 kinderen moesten hebben, hebben wij niet veel culturele dingen kunnen zien. Maar het Bahia paleis stond wel op mijn to do lijstje en die hebben we ook kunnen afstrepen. Een voormalig paleis van de koning met prachtige tuinen, binnenplaatsen en tuinen. Een must om te zien als je in Marrakech bent.

  Bahia Paleis, Marrakech
  Bahia Paleis
  Bahia Paleis
  Bahia Paleis
  Bahia Paleis
  Bahia Paleis
  Bahia paleis
  Bahia paleis

  Marrakech

  Wij zijn 6 dagen in deze prachtige stad geweest maar ik had hier nog wel langer willen blijven. Er is nog genoeg te zien wat wij helaas niet konden bekijken. Wellicht dat wij bij onze volgende trip naar Marrakech een combinatie kunnen maken. Ik zou namelijk ook heel graag een overnachting in de Sahara willen maken.

  Voor wie twijfelt of Marrakech wel goed te doen is met kids, niet twijfelen. Het is ontzettend leuk om hier met kinderen heen te gaan. Natuurlijk pas je het tempo aan en stop je wat vaker of las je zelfs een rust dag in. Maar ze kunnen zich ontzettend goed vermaken hier en genoeg te zien en te doen. Jace is ontzettend onder de indruk van Marokko en heeft het er elke dag over hoe fantastisch hij de vakantie heeft gevonden.

  Mocht je meer blogs willen lezen over hotspots? Check dan mijn blog

  Hotspots in Maastricht

  en

  Favoriete plekjes en hotspots in Pals, Spanje.

  Liefs,

  Inge

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?