fbpx
 • Hoe bewerk ik mijn foto’s

  Al jaren is fotografie een grote passie van mij. Ik fotografeer alle foto’s voor mijn blog en social media kanalen helemaal zelf. Ook doe ik de productfotografie voor een woonwinkel uit Nijmegen. Ik werk namelijk nog een aantal dagen per week op de online marketing afdeling van deze leuke winkel. Regelmatig fotograaf ik nieuwe sfeersettingen van onze collectie. Naast het stijlen en fotograferen van deze settingen bewerk ik de foto’s ook helemaal zelf . Ik heb dus al aardig wat ervaring in het bewerken van verschillende foto’s. Maar hoe bewerk ik deze foto’s nu? Dat vertel ik je allemaal in deze blog!

  Lightroom

  Voor de fotografen onder ons is Lightroom natuurlijk wel bekend. Dit is een bewerkingsprogramma van Adobe wat perfect is om je foto’s professioneel te bewerken. Dit programma kan je op alle computers installeren. Helaas is het gebruik van dit programma niet gratis en betaal je voor een pakket iets van €12,- per maand. Je krijgt hier dan ook toegang tot Photoshop, wat ook erg handig kan zijn om je foto’s nog even iets verder te bewerken. Ik vind dit bedrag niet heel hoog omdat ik het natuurlijk ook altijd gebruik maar ik snap dat het voor jou misschien teveel kan zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor!

  Lightroom Mobile

  Voor de telefoon en de tablet is er ook een Lightroom app. Deze app is helemaal gratis in tegenstelling tot het programma op de computer. De mogelijkheden hier zijn iets minder zijn maar toch kom je met de Lightroom app echt heel ver met het bewerken van je foto’s. Om eerlijk te zeggen bewerk ik mijn foto’s ook heel veel in de app. Het gaat gewoon wat makkelijker en ik kan de bewerkte foto direct delen op Instagram. Ook foto’s die ik in mijn vrije tijd maak bewerk ik vaak even snel in de lightroom app. Ik gebruik het dus eigenlijk dagelijks!

  Presets

  Voor het bewerken van mijn foto’s gebruik ik eigenlijk altijd presets. Wat is een preset eigenlijk? Dat is een voorinstelling van een nabewerking voor je foto’s die zorgt dat je met één klik op de knop jouw foto professioneel bewerkt hebt. Dit werkt heel fijn en je foto is dan binnen een mum van tijd bewerkt als een professional ! Soms hoef je alleen nog maar de belichting en schaduwen aan te passen en je foto is klaar. Ideaal toch?

  Hieronder kan je zien wat een preset kan doen met je foto, en dat met maar één klik op de knop!

  Bright & Clear

  Scandinavian White

  Mijn eigen presets

  In de loop van de tijd heb ik zelf een aantal presets bewerkt die ik zelf heel graag gebruik tijdens het bewerken van mijn foto’s. Sommigen presets gebruik ik meer voor lifestylefotografie zoals voor vakantiefoto’s of selfies. Maar ik heb ook presets die echt heel goed passen bij interieurfotografie. Voor mijn blog en Instagram gebruik ik hier zelfs altijd één standaard preset voor. Zo blijft mijn feed en stijl van de foto’s heel herkenbaar. De preset die ik hiervoor altijd gebruik is de Scandinavian White. Maar omdat ik ook foto’s maak voor andere bedrijven gebruik ik daar vaak weer andere presets voor. Ik bekijk altijd wat het beste past bij de foto omdat elke foto anders is en je er ook een ander gevoel aan wilt geven.

  Ook jij kan nu foto’s bewerken met mijn presets

  Omdat ik zo enthousiast bent over het bewerken met presets heb ik nu een set beschikbaar gesteld zodat ook jij foto’s kan gaan bewerken als een professional! Dus wil jij mooie lichte foto’s die je kan bewerken met één klik? Bekijk dan snel mijn presets en bestel jouw favoriete set in mijn shop. Je ontvangt de presets gelijk in je mail dus je kan direct beginnen met bewerken. Hoe leuk is dat?

  Cursus foto’s bewerken met Lightroom Mobile

  Heb jij nog nooit gehoord van Lightroom Mobile of ben je er nog niet zo handig mee? Ik geef ook een mini cursus waarin ik alles vertel over het bewerken van mijn presets in Lightroom mobile! De cursus bestaat uit 3 modules waarin ik de basis uitleg van de app, maar deel ik ook een aantal handig tips en trucjes met jou. Daarnaast ontvang je bij de cursus 6 van mijn favoriete presets t.w.v. €74,95 omdat ik vind dat je met verschillende nabewerkingen moet oefenen. Wil je meer informatie over deze mini cursus? Druk dan snel op onderstaande knop!

  Ik zou het erg leuk vinden als je mee doet met de cursus of een set met mijn favoriete presets besteld. Wil je er iets meer over weten of mij een vraag over stellen. Dan mag je altijd een mailtje sturen naar info@stijlinge.com.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?