fbpx
  • Tropische bloemen in het interieur

    Zoals vele van jullie ben ook ik fan van mooie bloemen in het interieur. Ze brengen een fijne en huiselijk sfeer mee en het is een goede manier om zo extra kleur toe te brengen. Ik was dan ook heel erg blij toen ik vorige week een hele grote bestelling met verse snijbloemen mocht ontvangen. Maar dat was niet alles, want naast de prachtige snijbloemen mocht ik ook een aantal planten in pot ontvangen. Benieuwd welke bloemen en planten ik ontving en hoe ik deze in mijn interieur stijl? Scroll dan snel verder naar beneden!

    Snijanthurium

    Als eerste ontving ik een aantal grote dozen met daarin de snijanthurium. Deze prachtige bloemen zijn van oorsprong een tropische bloem en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik koos natuurlijk voor verschillende roze tinten, wit, groen en lila. Een hele mooie combinatie wat heel goed in mijn interieur past. De anthurium heeft een prachtige bloem en kan dan dus heel goed als solobloem in een vaas gezet worden. Maar het is ook leuk om de anthurium te verwerken in een boeket met andere bloemen, zoals de cymbidium en eventueel wat groene takken!

    Anthurium potplanten

    Naast de snijbloemen mocht ik ook een aantal potplanten ontvangen van de anthurium. Deze plant heeft dezelfde bloem als de snijbloem, maar staat vast in de grond omringd met mooie groene bladeren. Een voordeel van een potplant is dat deze natuurlijk jaren kan blijven staan en lekker gaat groeien en groter gaat worden.

    Cymbidium snijbloem

    Ik mocht de anthurium combineren met een andere mooie snijbloem, namelijk de cymbidum. Met deze bloem was ik al bekend want ik mocht hier een aantal jaar geleden ook al mee samenwerken voor in een winterboeket. Als je benieuwd bent naar deze styling dan kan ik je doorverwijzen naar de blog die ik daar toen over heb geschreven.

    De cymbidium komt je als naam misschien niet helemaal bekend voor maar het uiterlijk van de bloem misschien des te meer. Dat is heel logisch want de cymbidium is namelijk een snijorchidee. En ik weet zeker dat de orchidee wel heel erg bekend bij je is. Bij mij in ieder geval wel. Deze plant stond vroeger altijd bij mijn oma in huis en ook mijn moeder had deze altijd in de vensterbank staan.

    Kenmerken van de anthurium en cymbidium

    Net zoals de anthurium is ook de cymbidium van oorsprong een tropische bloem. Wat ik ook echt een voordeel vind is dat beide bloemen ontzettend lang in een vaas kunnen blijven staan. Tijdens het fotograferen van de foto’s van de blog stonden ze al 1,5 week in huis maar was het niet te zien dat ze al zo lang stonden. Als je trouwens af en toe het water ververst en een stukje van de steel afsnijdt kunnen ze wel tot 3 weken staan, hoe fijn is dat!

    Ik ben echt fan geworden van beide bloemen en hoop dat ze nog heel lang blijven staan. Maar mochten de snijbloemen helaas het huis moeten verlaten dan kan ik gelukkig nog wel genieten van de mooie potplanten. Ik ben trouwens erg benieuwd welke bloem jouw favoriet is, de anthurium of cymbidium? Laat het mij gerust weten!

    Deze blog is in samenwerking geschreven.

    Volg:
    0
    Delen:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    Zoek je iets?