fbpx
 • Make over: roze trap en deur

  Al een tijdje speelde een gedachte in mijn hoofd om de trap een make-over te geven. Toen wij hier kwamen wonen heb ik de trap wit geschilderd maar na 4 jaar zie je toch wel wat slijtage. Daarnaast vind ik een witte trap heel saai en past het eigenlijk niet goed bij de rest van het huis. Bij Pure Original kwam ik een hele mooie roze tint tegen die heel goed bij de rest van het interieur past. Ik kreeg direct zin om de trap aan te pakken!

  Goede voorbereiding voor de trap make-over

  Een goede voorbereiding is erg belangrijk als je de trap gaat verven. Je wilt namelijk niet dat deze snel beschadigd of niet netjes wordt. Ik ben begonnen met de trap te ontvetten en op te schuren. Ik had verwacht dat dit een heel lang klusje zou worden maar het viel behoorlijk mee. Na het schuren van de trap heb ik nogmaals de trap ontvet en stofvrij gemaakt. Toen dat klaar was kon de leuke stappen in het proces beginnen namelijk het verven. Ik ben begonnen met de CarazzoPrim. Dit is een prim om de trap een goede basis te geven en te zorgen dat de uiteindelijk verf goed kan aanhechten. Let er op dat de prim een tijdje nodig heeft om te drogen. Gebruik dus de trap niet als je deze net geverfd hebt of verf de traptreden om en om. Dit heb ik ook gedaan. Zo kan de prim goed drogen maar kan je gelukkig nog wel de trap gebruiken.

  Het aflakken

  Toen de prime goed opgedroogd was kon er begonnen worden met het aflakken van de trap. De leukste stap in het proces want dan zie je trap en de ruimte direct veranderen. Ik gebruikte voor het aflakken van de trap de Carazzo vloerverf. Deze is extra sterk dus perfect voor de trap. De kleur die ik koos is Skin Powder. Een mooie warme roze tint die goed past bij de rest van het huis. Ik ben begonnen met de traptreden om en om te verven. Zo kan de verf goed drogen en ga je niet te overhaast eroverheen lopen. Nadat de droogtijd verstreken is heb ik de traptreden die ik afgelakt had nogmaals een laag gegeven. De vloerverf is over te verven na 6 uur. Houdt deze tijd ook vast voor het beste resultaat. Hieronder een foto van de trap toen ik de helft van de treden geverfd had. Zoals je kan zien heb ik de zijkanten van de trap wel overal mee geverfd. Hier loop je toch niet op en kan je dus gerust direct mee verven.

  Toen de verf goed gedroogd en uitgehard was ben ik met de andere treden begonnen. Ook deze heb ik tweemaal geverfd zodat de verf goed op de treden zit en er minder snel krassen en beschadigingen op komen. Deze laag heb ik ook weer goed laten drogen en uitharden voordat ik er weer overheen begon te lopen. Het zou zonde zijn als je dit te snel doet en dan het resultaat niet helemaal meer naar wens is.

  een kijkje door de spiegel naar de roze trap

  Roze trap

  De trap is prachtig geworden. De kleur, Skin Powder, brengt zoveel sfeer mee in deze ruimte en de trap is nu echt een blikvanger geworden. Wat ik wel jammer vond is dat de rest van de hal ineens heel saai leek. Dus kreeg ik het briljante idee om nogmaals de verfkwast erbij te pakken en de voordeur ook deze kleur te geven. Want een roze voordeur stond eigenlijk al zo lang op mijn wensenlijstje dat ik deze maar gelijk wilde realiseren.

  De trap na de make-over

  Voordeur make-over

  De voordeur was een standaard witte deur wat helemaal niet meer paste bij de rest van de hal. Gelukkig had ik nog verf over en kreeg de deur ook deze mooie Skin Powder kleur. Als eerst maakte ik de deur vet vrij en schuurde ik hem goed op. Na het schuren maakte ik de deur nogmaals schoon met een natte doek. Daarna heb ik het kozijn rondom de deur afgeplakt plus het raam en de deurklink.

  Nadat alle voorbereidingen gedaan was heb ik de deur eerst in de primer gezet. Toen deze goed uitgehard was heb ik de eerste laag van de Carazzo verf op de deur geverfd. Deze heb ik een dag laten drogen en heb ik toen nogmaals een likje verf gegeven. Direct na het verven heb ik alle tape verwijderd. Het fijne van deze verf is dat het super snel droogt. Ik kon de deur vrij snel al weer gebruiken.

  Eindresultaat roze trap en voordeur make-over

  Het eindresultaat van deze make-over is ontzettend goed geslaagd. De hal is door de trap en de voordeur een mooi verlengstuk geworden van de rest van het interieur. Elke keer als ik over de trap heen loop of de voordeur gebruikt dan krijg ik een grote glimlach om mijn gezicht.

  De voordeur in de kleur Skin Powder van Pure Original
  de hal met een roze voordeur en roze trap
  Voordeur naar de make-over met verf van Pure Original
  Bovenaanzicht na de trap make-over met Pure Original
  Trap na de make-over

  Nu ben ik heel benieuwd wat jij van deze make-over vinden? Zou jij zelf ook een aanwezige kleur op de trap durven? Laat gerust een reactie achter onder deze blog.

  Wil je meer make-over zien? Lees dan mijn blog:

  Keuken make-over in een huurhuis

  of

  DIY kledingrek van steigerbuis

  In deze blog staan een aantal affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij iets besteld via deze linkjes ik daar een kleine percentage over krijg.

  Volg:
  0
  Delen:

  22 Reacties

  1. Esmee
   8 november 2019 / 10:19

   Super mooi! De roze voordeur heb ik al. Misschien toch ook maar eens aan de roze trap beginnen.

  2. 9 november 2019 / 08:57

   Zoals ik al onder je post schreef: echt zo’n prachtige kleur voor de trap en deze verf staat hier ook al een aantal maanden klaar… Nu ik dit zie krijg ik zin in deze klus!

  3. Ame
   9 november 2019 / 11:41

   Supermooi gelukt!! Mooie kleur ook.

  4. Lea
   9 november 2019 / 17:36

   Echt zo mooi! Nu krijg ik ook zin om onze deur roze te lakken ?
   Mag ik vragen waar je het kleine vloerkleed heb gekocht?

   • admin
    Auteur
    9 november 2019 / 17:58

    Hi Lea,

    Dank je wel! Vloerkleed is van Sostrene Grene:)

    Groetjes,

    Inge

  5. 19 november 2019 / 21:11

   Wow wat is het mooi geworden! Goed idee om de trap en de deur dezelfde kleur te geven. Hier ook een roze deur en word er nog iedere keer blij van als ik thuis kom…

  6. Ineke
   22 januari 2020 / 00:54

   Supermooi geworden!! Ik krijg helemaal zin om onze voordeur ook roze te schilderen 🙂 Die is alleen wel van kunststof, dus vraag me af of het goed houdt en mooi wordt. Is jullie voordeur van hout of ook kunststof?

   • admin
    Auteur
    22 januari 2020 / 15:32

    Dank je wel! Onze voordeur is ook van kunstof! Goede grondverf gebruiken dan moet het goed gaan:)

  7. Sam
   26 februari 2020 / 22:40

   Hoi Inge!
   Wat een prachtig resultaat! Ik ben zo Enthousiast geworden dat ik ook graag mijn trap deze kleur geef. Mijn vraag is alleen, hoeveel liter heb je gebruikt voor de trap?

   • admin
    Auteur
    2 maart 2020 / 10:50

    Hi Sam.

    Dank je wel. De verf die ik gebruikt hebt was erg fijn en verfde goed uit. Ik heb daarom maar 1,5 liter te hoeven gebruiken voor de gehele trap. Ik hoop dat je vraag hierdoor beantwoord is.

    Groetjes,

    Inge

  8. 9 maart 2020 / 16:32

   Goh wat een heerlijke kleur is het zeg! Trouwens het viel me op dat je de afbeeldingen met onderschrift niet kan pinnen voor pinterest, omdat het onderschrift voor die knop zit. Dan weet je dat 😉

  9. Marta
   14 mei 2020 / 10:28

   Wat ontzettend gaaf! Dit ga ik denk ik ook doen. Ik twijfel alleen of dat goed gaat met de overloop boven. Heb je daar ook alle trap delen(zeg maar de trap hekken) meegeverfd? Wij hebben ook nog een zolder verdieping, is het dan niet gek als het daar opeens eindigt? Eigenlijk moet ik dan álles mee verven denk ik ?..?

   • admin
    Auteur
    14 mei 2020 / 17:20

    Wat leuk om te horen! Wij hebben geen zolder dus bij ons stopt het boven. Daar wel alles van de trap door geverfd! Succes met verven!

  10. 11 juli 2020 / 12:14

   Doordat ik deze foto tegenkwam op pinterest heb ik besloten om mijn trap roze te gaan maken. Ik heb een vergrijsde roze kleur gekozen van Flexa.
   Ik ga na het weekend de kleur erop doen, ben erg benieuwd naar het resultaat.
   Bedankt voor de leuke inspiratie ?

   • admin
    Auteur
    17 augustus 2020 / 11:59

    Hi Gerrie, Leuk om te horen. daar doe ik het voor:)

  11. Marieke
   3 augustus 2020 / 09:27

   Oh wauw het is echt heel mooi geworden! Hier wil ik de trap ook graag licht roze, heb wel meer licht roze in huis. Ook muren in de woonkamer. Maar of ik het voor elkaar krijg bij mijn man met de trap en dan ook de voordeur!! Geweldig! Of misschien dan de wcdeur… waar is deze verf te koop??

   • admin
    Auteur
    17 augustus 2020 / 11:57

    Hi, Deze is te koop bij Pure Original Paint!

  12. De waegemaeker
   16 december 2020 / 16:03

   Super mooie trap
   .
   Welke van de 3 verf heb je gebruikt als je naar de site gaat zie je er verschillende.
   Groetjes

  13. Danielle
   20 januari 2021 / 10:36

   Hoeveel liter had jij nodig voor de trap?
   Ik vind het een prachtige kleur!

   • admin
    Auteur
    20 januari 2021 / 23:07

    Ik had volgens mij aan 1,5 liter genoeg. Dan heb ik de trap ook nog 2 keer geverfd!

  14. Desi
   19 augustus 2022 / 09:23

   Ik vind de kleur erg mooi! Wat is het kleurnummer van de trap?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?