fbpx
 • DIY kledingrek van steigerbuis

  Een aantal maanden geleden maakte ik in mijn slaapkamer een diy kledingrek van steigerbuizen. Deze maakte ik samen met mijn zwager dis super handig is. Dit rek kon mooi in een hoekje waar het schuin afloopt waar hij niet zo opvalt en wat ook geen andere functie had. Het is een heel fijn rek geworden en ik ben er nog steeds blij mee. Maar in de loop van de tijd kwam ik er achter dat ik voor langere jurken en jumpsuits geen plek had. Ik wilde daar iets op verzinnen wat mooi bij het andere rek past. Alleen had ik geen zin om weer de hulp in te schakelen van mijn zwager. Ik vind het altijd vervelend om hulp te vragen en omdat ik zelf ook wel een beetje handig ben wilde ik het toch liever zelf gaan proberen.

  Handige Harry

  Zoals ik al schreef ben ik best een beetje handig en doe ik vaker in huis klusjes. Ik had alleen nu geen apparatuur om deze diy kledingrek zelf te maken en op te hangen. Gelukkig kan je nu bij DEEN supermarkten sparen voor Bosch gereedschap. Ideaal! Want zo kan je voor een leuke prijs toch een aantal handig gereedschap in huis halen. Ik ging aan de slag met de accu schroefboormachine en de boor en schroefbitset voor mijn diy kledingrek en ook mocht ik de lijnlaser uitproberen. Benieuwd wat ik met deze Bosch items deed? Lees dan snel verder.

  DIY kledingrek

  Als eerst ging ik aan de slag met de boormachine. Ik heb er gelijk een extra bitset bij genomen. Dit is voor de toekomst wat makkelijker als ik wat meer diy’s zelf ga doen. Bij de bouwmarkt kan je alle materialen kopen die nodig zijn voor dit rek. Ik wilde alles zelf doen dus kocht ik een steigerbuis van 1 meter. Deze hoefde ik dan niet zelf te zagen. Om de buis op te hangen en vast te zetten kocht ik ook twee voetplaten en natuurlijk schroeven om de voetplaten mee vast te schroeven.

  Aan de slag

  Met de lijnlaser tekende ik op de muur eerst 2 punten waar de voetplaten opgehangen moest worden. Door de lijnlaser krijg je een strakke lijn op de muur en is deze altijd waterpas. Ook ideaal als je een lambrisering wilt verven of de muur. Dit zijn namelijk ook altijd zo lastig om recht te krijgen. Met de lijnlaser gaat dit nu super makkelijk. Hieronder even een voorbeeld op een andere muur. Ik kreeg het namelijk niet goed op de foto in het kleine hoekje waar ik de steigerbuis ging monteren dus gebruikte ik even een andere manier om het te demonstreren. Je kan de laser ergens op leggen of op de muur vastmaken met de bijbehorende set, ideaal!

  Bosch gereedschap
  De Bosch lijnlaser

  Bosch boormachine

  Daarna pakte ik de boormachine, de voetplaat en een aantal schroeven. Ik schroefde eerst de ene voetplaat op de muur. Daarna plaatste ik de buis in de voetplaat en pakte ik ook de tweede voetplaat erbij. De buis kan ook later ingeschoven worden, maar ik vind dit makkelijker. Ook de tweede voetplaat schroefde ik vast op de muur. Met de Bosch schroefmachine gaat dit echt super makkelijk en zitten de schroeven binnen no time in de muur. Daarna hoef je alleen de voetplaat even dicht te schroeven tegen de steigerbuis aan. Dit doe je met een inbussleutel die ook in de bitset zit. Handig toch?

  Met de Bosch boormachine de diy kledingrek vast maken
  Met de Bosch boormachine de diy kledingrek vast maken

  Eindresultaat diy kledingrek

  Nu het diy kledingrek op de muur vast zit kan ik beginnen met het plaatsen van mijn lange jurken en natuurlijk even af stijlen. Doordat je ook de jurken een beetje over elkaar heen kan hangen kan ik hier voldoende kleding op kwijt. Is dit diy kledingrek te klein of juist te groot voor jou? De steigerbuizen kun je ook in andere afmetingen kopen. Ik ben super enthousiast over dit rek dat ik er waarschijnlijk nog eentje maak voor in de hal. Als je dan aan dit rek een aantal haken hangt, kun je er super veel jassen en tassen op kwijt. En met de handige apparatuur van Bosch die ik van DEEN mocht uitproberen wordt dit karweitje een peace of cake!

  diy kledingrek van steigerbuis in inloopkast
  diy kledingrek van steigerbuis in inloopkast
  diy kledingrek van steigerbuis in inloopkast
  diy kledingrek van steigerbuis in inloopkast

  Sparen bij Deen

  Bij DEEN supermarkten kan je vanaf 5 mei tot 29 juni 2019 zegels sparen. Bij elke 5 euro en actieproducten krijg je een zegel en met 15 zegels zit je spaarboekje al vol. Deze kan je inleveren voor een flinke korting op 11 Bosch gereedschap items. Zo kan jij thuis ook zelf aan de slag met deze DIY of natuurlijk een andere leuk klusje. Wil je meer informatie over deze actie? Bekijk dan de actie online.

  Ga jij binnenkort ook aan de slag met een leuke DIY of zoek je nog wat meer inspiratie?

  Lees dan deze blogs voor wat inspiratie om thuis aan de slag te gaan met leuke klussen:

  Inspiratie en DIY ideeën voor de Ivar kast

  of

  Shoppinglist en DIY slaapkamer make-over

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?