fbpx
  • Budget keuken make-over in een huurhuis

    Op dit moment wonen wij 4 jaar in ons huidige huis. Een hele leuke hoekwoning met veel tuin. Alles heb ik naar mijn wens gemaakt alleen er waren een aantal projecten die je niet zo snel doet. Ik zit namelijk in een huurwoning en een nieuwe badkamer keuken plaatsen doe je niet zo snel. Maar toch stoorde ik mij al jaren aan de keuken. Onze woning is nieuwbouw dus echt lelijk en oud was de keuken niet. Maar het was wel een typisch huurhuis keuken. Witte kastjes, donker grijs blad en natuurlijk massieve bovenkastjes. Na 4 jaar werd het tijd om de keuken te veranderen en een make-over te geven en zo toch helemaal naar mijn wens te maken. De stappen die ik gemaakt heb zijn allemaal budgetproof dus ook jij kan aan de slag in de keuken. Of jouw keuken nu van een koopwoning is en je geen budget hebt voor een nieuwe of ook een huurwoning keuken hebt net zoals mij. Met deze tips creëer je van je oude keuken een unieke mooie keuken.

    De oude keuken voor de  huurhuis keuken make-over
    De oude keuken voor de make-over (foto is van 2 jaar terug)

    Keuken make-over: Bovenkastjes verwijderen

    Als eerst begon ik met het verwijderen van de bovenkastjes. Ik wilde daar namelijk een plank ophangen zodat het allemaal wat ruimtelijker wordt. Ik had verwacht dat dit een groot karwei zou worden maar dat viel uiteindelijk heel erg mee. Zodra je de kastjes hebt losgeschroefd kan je deze heel makkelijk van het ophangsysteem af tillen. Bij mij zaten drie kastjes aan elkaar dus ik heb dit niet alleen gedaan. Mocht jij ook de kastjes willen verwijderen zou ik eerst goed kijken of de kastjes bij jou los zitten of ook vast. Nadat de kastjes van de muur af waren heb ik het ophangsysteem ook verwijderd, de gaten gevuld en de muur een fris laagje witte muurverf gegeven. Dit alles zorgde al voor een hele verandering in de keuken.

    Waar de keukenkastjes zaten wilde ik een mooie witte lange plank. Bij Ikea hebben ze de Lack serie en daar zat een plank tussen die de perfecte maat had. Helaas ging het tijdens het monteren van de plank gruwelijk mis. Tijdens het boren raakte ik de waterleiding en het water spoot eruit. Ik baalde als een stekker natuurlijk want naast dat ik niet verder kon gaan, ging dit mij ook meer kosten dan ik had gebudgetteerd. Maar na een telefoontje met de verzekering bleek dit gelukkig verzekerd te zijn en kon ik de gemaakte kosten indienen. De loodgieter heeft uiteindelijk het gat gedicht en de stukadoor heeft de muur weer netjes aangesmeerd. Een paar dagen na het ongeval was er gelukkig niks meer van te zien en kon ik verder met de plank ophangen.

    Tegels verven in de keuken

    De tegels die op de muur zaten hadden een licht grijze kleur en de voegen waren door de jaren heen ook al wat donkerder geworden. Omdat ik voor ogen had om een witte keuken te realiseren in deze keuken make-over wilde ik de tegels ook verven. Van Histor heb je wandtegel verf die echt wonderen verricht en daarnaast ook super makkelijk aan te brengen is. De tegels hoef je van te voren alleen maar vet vrij te maken en daarna kan je er met een Lakroller, en kwast voor de voegen, heel makkelijk overheen. Binnen een klein uurtje had ik de hele keuken geverfd. Ondanks dat de oude tegels niet heel lelijk waren was het effect van een likje verf heel groot. De kosten van een blik verf is natuurlijk ook nog eens een stuk lager dan dat je nieuwe tegels gaat zetten. Dit is dus een hele goede oplossing om lelijke tegels op te pimpen.

    Aanrechtblad verven van huurhuis keuken

    Ik twijfelde eerst heel erg of ik het aanrechtblad wilde verven of niet. Mijn idee van een witte keuken is een keuken met een wit blad. Ik wist alleen niet zeker of het met verf wel goed te doen is en of het er lang op zou blijven zitten. Bang dat het niet goed zou gaan en dan wellicht een nieuw blad moest kopen. Na een paar blogs gelezen te hebben heb ik toch de gok gewaagd en ben ik het aanrechtblad gaan verven. Eerst heb ik het blad goed geschuurd en vet vrij gemaakt. Daarna heb ik het aanrechtblad in de grondverf gezet. Ik heb hiervoor een universele grondverf voor gebruikt. Na een dag drogen ben ik het blad gaan aflakken. Dit heb ik met de Flexa strak in de lak verf gedaan in de kleur fris wit. Toen de eerste laag goed gedroogd was heb ik deze nogmaals afgelakt. Om het aanrechtblad een goede bescherming te geven heb ik het blad daarna nog gelakt met een blanke matte vernis. Dit geeft een kras en stootvaste laag aan het blad.

    Wit aanrechtblad, witte tegels en zwart accent met de keukengreep.
    Wit aanrechtblad, witte tegels en zwart accent met de keukengreep.

    Zwarte accenten in de keuken

    Normaal zijn zwarte kranen wat prijzig maar na wat onderzoek kwam ik uit bij bol.com. Deze verkocht een mooie zwarte kraan voor een goede prijs. Ik wist niet precies wat ik van de kwaliteit kon verwachten maar deze blijkt super goed te zijn. Op zoek naar een zwarte kraan? Dan kan ik je deze echt aanraden!

    Zwarte kraan als accent in een witte keuken
    Zwarte kraan als accent in een witte keuken

    De styling

    Het grote werk van de keuken zit er op en natuurlijk kon ik niet wachten met het stijlen van de plank en de rest van de keuken. Zo moesten er natuurlijk wat roze accenten terug komen om de keuken helemaal passend te maken bij de woonkamer. Ik kocht bij de Jysk een setje roze theedoeken en een roze zeeppompje. Bij Sostrene Grene kocht ik een roze karaf, die ik als tip van een Instagrammer kreeg, en een roze vaas waar ik de houten spatels in bewaar. Ook ontving ik van Studio L een hand geschilderd poster die Lisa speciaal voor mijn keuken heeft gemaakt. Toen ik de poster opgestuurd kreeg zat er ook nog een kleine poster bij die zij ook getekend heeft. Ook deze heeft een plekje in de keuken gekregen. Beide ontwerpen zijn prachtig en maken de keuken nog huiselijker en persoonlijker. Daarnaast hebben souvenirs uit Ibiza en Marokko een plekje gekregen en natuurlijk het mooie House Doctor servies dat ik laatst via Marktplaats heb kunnen scoren.

    Keukenspulletjes en hebbedingen op de plank
    Keukenspulletjes en hebbedingen op de plank
    Witte keuken met roze en zwarte accenten
    Witte keuken met roze en zwarte accenten na de keuken make-over

    Eindresultaat huurhuis keuken make-over

    Ik ben super blij met eindresultaat van de keuken make-over. In totaal was ik ongeveer 150 euro kwijt voor alle verf, de keuken plank, zwarte greepjes en de zwarte kraan. Een klein bedrag voor een grote make-over. Tip: ik kocht bijna alle verf in de reclame. Houdt de folders dus goed in de gaten van alle bouwmarkten en andere webwinkels.

    Witte keuken met zwarte en roze kleur accenten.
    Witte keuken met zwart en roze accenten
    Keuken details na de make-over
    Eindresultaat huurhuis keuken make-over  zijkant
    Eindresultaat huurhuis keuken make-over

    Ik ben benieuwd wat jullie van deze keuken make-over vinden. Laat gerust een reactie achter want dat vind ik super leuk. Hopelijk gaan jullie nu thuis ook aan de slag met de keuken. Of het nu een huurhuis of koopwoning is… met een klein budget kun je veel bereiken.

    Ik heb de smaak te maken en ben nu druk bezig met een andere make-over in huis. Deze is bijna klaar en dan deel ik hem natuurlijk ook met jullie.

    Maar wil je niet zo lang wachten? Lees dan deze DIY blogs voor nog meer inspiratie:

    DIY kledingrek van steigerbuizen

    of

    Inspiratie en DIY ideeën voor de Ivar kast

    In deze blog staan een aantal affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij iets besteld via deze linkjes ik daar een kleine percentage over krijg.

    Volg:
    0
    Delen:

    42 Reacties

    1. Amelia
      4 september 2019 / 18:49

      Superleuk!!!! Erg mooi geworden.. helemaal mijn stijl ook roze en wit.

    2. Linda
      4 september 2019 / 20:37

      Supermooi gedaan ?

    3. Mendy
      4 september 2019 / 20:46

      Wauw, wat ben je goed bezig geweest, het ziet er fantastisch uit ?

    4. Manuela
      4 september 2019 / 21:02

      Wauw verbluffend, wat een verschil Inge echt prachtig geworden!

      • Nye
        29 april 2021 / 13:43

        Dit is heel gaaf en mooi geworden. Ik heb een super kleine keuken die ik ook wil gaan aanpakken en lichter maken.

    5. Ulla
      5 september 2019 / 00:38

      Ik vind het prachtig, alleen denk ik dat sommige eigenaren niet zo tevreden zouden zijn als de tegels en aanrechtblad zomaar geschilderd werden, of vroeg je dit aan hem?
      Maar wel heel mooi geworden met een minimum aan investering!

      • admin
        Auteur
        5 september 2019 / 07:10

        Ik huur van de woningbouwvereniging en die vonden het geen probleem!

    6. Shalane
      14 september 2019 / 13:43

      Prachtig gedaan, echt heel mooi en knap! Waarvan is je witte waterkoker? Zo leuk ook!

      • admin
        Auteur
        14 september 2019 / 19:46

        Dank je wel! Die kan je kopen bij de Hema?

    7. Veerle
      6 januari 2020 / 19:57

      Hey!
      Ben je nog steeds tevreden met de kraan? Ik heb in mijn huurwoning een zelfde soort keukenblokje (met bruine deurtjes….) en maak dit graag zo na. Maar ook die kraan vind ik echt fantastisch!
      Maar als ik een aantal reviews lees onder jouw aangegeven kraan op bol.com is de installatie erg lastig en is de kwaliteit ook niet super. Wat vind jij tot nu toe?

      • admin
        Auteur
        6 januari 2020 / 20:03

        Hi Veerle, leuk om te horen! Ik ben echt super blij met de kraan. Blijft mooi! Installatie heb ik niet zelf gedaan dus daar kan ik helaas weinig overzeggen. Succes met opknappen!

    8. Karin
      22 januari 2020 / 20:45

      Hoi, ik denk er ook over om mijn aanrechtblad te verven. Wat voor materiaal is het blad van jou? Kunststof?

    9. Judith
      25 februari 2020 / 13:57

      Super mooi! Waar heb je de wand plank gekocht?

      • admin
        Auteur
        2 maart 2020 / 10:50

        Hi Judith,

        Deze heb ik gekocht bij ikea. Het is de Lack wandplank.

        Groetjes,

        Inge

    10. 4 mei 2020 / 00:16

      Wauw geweldig ! Moest je de aanrecht afplakken van de wasbak etc of had je m helemaal eraf gehaald en weer dicht gekit?? Gewoon te leuk dit!❤?

      • admin
        Auteur
        14 mei 2020 / 17:22

        Dank je wel! Ik had de wasbak en kraan etc afgeplakt!

        • Elisah
          19 januari 2021 / 07:12

          Super mooi! Wat een geweldig resultaat!
          Waar heb je de greepjes vandaan?

          • admin
            Auteur
            19 januari 2021 / 07:55

            Dank je! Greepjes zijn van de Karwei, linkje staaf in de tekst!

    11. Susu
      5 mei 2020 / 15:26

      Wat leuk! De keukenblok in mijn huurwoning is zo lelijk, dat houd je niet voor mogelijk haha…. De huurder voor mij heeft alles mogen kiezen en duidelijk een heel andere smaak als ik. Ik had nooit bedacht dat je een aanrechtblad zou kunnen verven! Hoe bevalt het je inmiddels, en blijft het mooi?

      Groetjes Su

      • admin
        Auteur
        14 mei 2020 / 17:21

        Blijft super goed, nog geen spijt van gehad:)

    12. Jasmine Van Werveke
      20 juni 2020 / 17:40

      Heel mooi gedaan.Ik heb een grijze keukenblok .in een smalle keuken,en denk dat ik ook die bovenkastjes ga wegnemen en een lange plank ga hangen. .

    13. Linda
      13 juli 2020 / 23:17

      Ik vind het echt prachtig! Ik heb een zelfde soort open woningbouw keuken en de grepen ook al vervangen. Maar waar laat je al je keukenspullen zonder die bovenkastjes?

      • admin
        Auteur
        17 augustus 2020 / 11:58

        Hi, ik heb tegenover de keuken twee Ivar kasten hangen. Daar past heel veel in;)

    14. Natalie
      23 juli 2020 / 13:46

      Zeer inspirerend, deze keuken make-over. Ik heb een smalle keuken en het blok keukenkastjes boven het aanrecht neemt eigenlijk veel licht weg. Ik had nooit gedacht aan weghalen. Nu ik zie hoe efficiënt jij dit door een plank hebt vervangen, breng je me op ideeën.

      • admin
        Auteur
        17 augustus 2020 / 11:58

        Hi, Graag gedaan! Benieuwd hoe jouw keuken gaat worden! Groetjes, Inge

    15. MJ
      10 november 2020 / 19:47

      Hi! Welke kleur tegelverf heb jij gebruikt, wit of RAL 9010? Alle muren in mijn huis zijn RAL9010 en dat vind ik prachtig, maar ik twijfel of dat voor tegeltjes niet te geel/crème is.. Aan de andere kant staat spierwitte tegels misschien gek bij een gebroken witte muur? Ben benieuwd hoe jij dit hebt aangepakt!

      • admin
        Auteur
        10 november 2020 / 20:02

        Hi, ik heb de witte wandtegel verf gebruikt voor de keuken! Ik heb de muren zelf ook wit dus vond dit de beste keuze voor mij. Misschien kan jij dan beter voor de ral9010 gaan, loopt de muur mooi over in de keuken!

    16. manon
      29 november 2020 / 20:46

      SUPERRR…alleen mijn vraag, waar heb je de inhoud van de bovenkastjes, nu ik ook een klein huis heb en geen ruimte daar voor heb, miss tip

      • admin
        Auteur
        30 november 2020 / 07:16

        Even goed opgeruimd en onnodig dingen weggedaan. De rest opgeborgen in de akst tegenover de keuken?

    17. Mo
      12 december 2020 / 19:00

      Hai, het is echt super mooi! Ben wel benieuwd of je aanrechtblad nog steeds mooi is gebleven of heb je last van krasjes?

    18. M.
      18 januari 2021 / 01:49

      Super mooi gedaan, het resultaat is prachtig!
      Ik wil dit zelf ook heel graag doen (heb net dezelfde keuken) maar ben een beetje bang van het witte aanrecht…
      Hoe valt het mee? Is het makkelijk schoon te houden?

      • admin
        Auteur
        19 januari 2021 / 07:56

        Ja is goed schoon te houden. Houdt er wel rekening mee dat je het blad elk jaar even een fris lakje moet geven, maar dat is maar een kleine moeite!

    19. Stella
      21 januari 2021 / 21:52

      Wauw wat mooi geworden. Ook super leuk om het helemaal af te maken is je witte stopcontact te veranderen naar een mat zwarte. Past helemaal bij je kraan en greepjes. Heel classy 🙂

      • admin
        Auteur
        25 januari 2021 / 22:19

        Hi Stella, wat een goed idee! Die ga ik onthouden voor als ik weer zin heb om te klussen?

    20. Maria ten Hoeve
      25 januari 2021 / 10:44

      Wauw, deze zwarte kraan is echt een statement! Met zo’n simpele ingreep kan je al het aanblik van je aanrecht veranderen. Ik ga komende maand ook de keuken onder handen nemen en onder andere de keukenkastjes opknappen. Erg veel zin in en nu veel tijd voor omdat we toch allemaal thuis zitten!

      • admin
        Auteur
        25 januari 2021 / 22:19

        Leuk om te horen! Succes met de make-over?

        • Rachel
          29 maart 2021 / 22:26

          Hi, supermooi geworden! Vraagje,wij wonen ook in een huurwoning en willen hetzelfde gaan doen. Ik las dat jij wel eerst een aanvraag bij de woningbouw had gedaan. Hadden ze nog voorwaarden verder? moest je de kastjes bewaren bijvoorbeeld of waren er qua afwerking nog eisen?

          Hoor het graag, dankje!

          Groetjes Rachel

    21. Wendy
      10 februari 2021 / 13:57

      Hoi,
      Prachtig! Mag je het blad schilderen van je huurbaas?
      Ik wil het ook doen maar ben bang dat het niet is toegestaan…

      • admin
        Auteur
        10 februari 2021 / 21:57

        Hi Wendy,

        Eerlijk, ik heb het niet gevraagd. Ben niet van plan snel weg te gaan. Mochten ze er tegen die tijd moeilijk over doen dan kan ik er altijd nog een nieuw blad in laten plaatsen!

        Groetjes,

        Inge

    22. Hanneke
      29 mei 2021 / 12:37

      Super mooi! Dankjewel voor alle tips!

    23. 23 januari 2023 / 12:33

      Wat leuk om te zien dat je met kleine veranderingen in de keuken een flink resultaat kan bereiken! Wij willen binnenkort onze keuken op gaan knappen. De keuken is al ouder en de verf op de kastjes is flink beschadigd. Daarom gaan we in ieder geval op zoek naar een bedrijf die onze keuken lakken kan. Ik vind het ook een slimme tip om de grepen te vervangen, daar ga ik naar kijken. Bedankt voor de inspiratie!

    24. Sarah
      6 februari 2023 / 10:17

      Super mooi!

      Mag ik vragen waar jouw handgrepen vandaan komen? Het lukt mij maar niet om de juiste afmeting te vinden, de afstand van de gaatjes is 135 mm en alle handgrepen die je online kunt vinden zijn 96 of 128 of 160 mm.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    Zoek je iets?