fbpx
 • Een kinder design stoel in de kinderkamer

  Onlangs vertelde ik dat er weer een kleine verandering zal plaats vinden op de kamer van Jace. Dit keer geen andere kleur op de muur maar is het een makkelijke verandering geweest waar hij hopelijk veel plezier aan zal hebben. Op de kamer van Jace zijn namelijk twee nieuwe meubelstukken gekomen, namelijk een te gekke design stoel plus bureau. Nu is Jace pas 4 en heeft hij dit nog niet nodig voor zijn huiswerk, maar toch heb ik dit setje niet alleen voor de mooi neergezet en had het voor mij een specifieke reden.

  Werkplek creëren

  Met een bureau en design kinderstoel wilde ik namelijk een plekje creëren waar Jace makkelijk even kan gaan tekenen of kan knutselen. Hij vindt dit namelijk erg leuk, doet het op school en de BSO veel, maar thuis amper. Het leek mij dus een goed plan om een werkplek op zijn kamer te creëren waar hij makkelijk en snel aan de gang kan. Als interieur liefhebber moet dit natuurlijk ook passen in huis en in zijn kamer. Daarom koos ik voor een design stoel plus Scandinavisch bureau.

  Design stoel

  Als er een stoel in de kamer moest komen dan wist ik dat het deze design stoel moest zijn. De Panton junior kinderstoel is de kinderversie van de klassieke stoel van het merk Vitra die ontworpen is door Verner Panton. De stoel heeft een prachtige vormgeving en sluit goed aan bij mijn Scandinavische stijl. Daarnaast zit hij, volgens Jace, erg lekker en kan hij ook nog eens tegen een stootje. De stoel is namelijk gemaakt van kunststof en zal door het schuiven of vallen niet snel kapot gaan.

  Meerdere functie’s

  Naast dat je de stoel kan gebruiken bij het bureau kan deze ook voor andere functie’s ingezet worden. Zo neemt Jace de design stoel ook vaak mee naar de woonkamer om de stoel voor de tv neer te zetten. Ook kan je de Panton stoel gebruiken als decoratie. Zo plaatste ik de stoel op de foto hieronder naast het bed en plaatste ik er een aantal boeken op. Zo functioneert de stoel ineens als nachtkastje. Eventueel zou je er zelfs nog een nachtlampje op kunnen zetten.

  Scandinavisch kinderbureau

  Het bureau is van de Ikea en heet Flisat. Je kan deze in hoogte verstellen en groeit met jouw kind mee. Ook kan je opbergbakken erbij kopen die je onderin het bureau kan plaatsen. Daar kan je knutselboekjes en kleurtjes in doen zodat ze het er snel bij kunnen pakken. Ook kan je een rol papier kopen die je in de houder van het bureau kan plaatsen. Hierdoor hoeft je kind maar aan het papier te trekken en kan direct beginnen met tekenen! Ideaal!

  Conclusie

  De Panton stoel en bureau staan nu ongeveer twee weken in de kamer en ik moet eerlijk zeggen dat er al goed gebruik van wordt gemaakt. Jace zit al regelmatig te tekenen en te plakken. Mijn idee om een werkplek te creëren om het tekenen en knutselen te stimuleren heeft tot nu toe goed uitgepakt. Hopelijk blijft dit in de toekomst ook en wordt er alleen maar meer gebruik van gemaakt. Daarbij ben ik ook zo blij dat ik een design klassieker in huis heb kunnen halen. Hopelijk kan ik in de toekomst de grotere versie ook in huis halen.

  Wil je meer leuke blogs lezen met kinderkamer inspiratie? Lees dan mijn blogs over:

  9x verf inspiratie voor de kinderkamer

  of

  5x favoriete items Ferm Living Kids

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?