fbpx
 • Ibiza tips (met kids)

  Na alle leuke verhalen hebben wij ook eindelijk een vakantie naar Ibiza geboekt. Ik wilde toch wel eens weten waar al die fuss nou om was. Dus zijn wij in juni een kleine twee weken naar Ibiza geweest. Een heerlijke vakantie hebben wij samen gehad en natuurlijke heb ik aantal leuke tips voor jullie. Ook handig als je binnenkort met kinderen naar Ibiza wilt. Want dit Spaanse eiland is ook zeker kindvriendelijk.

  Portinatx

  Toen ik op zoek ging naar een geschikt verblijf voor onze vakantie schrok ik behoorlijk van de prijzen van de accommodaties. Het is eigenlijk jammer dat zo’n eiland door de hype zo duur wordt gemaakt. Maar gelukkig zijn er ook nog echt wel betaalbare adresjes te vinden. Ik vond er een in Portinatx. Een plaatje in het noorden van Ibiza. Na wat research ontdekte ik dat Portinatx ook erg kindvriendelijk is door de gemoedelijke sfeer, de kleine baaitjes waar je tot ver in kan lopen en het formaat van het dorp. Portinatx is namelijk niet super groot en dus ideaal als je met kids gaat. Wij boekten een appartement bij Es Puet Blanc met een prachtig uitzicht over de baai Petit Arenal, Het appartement is kleinschalig en heeft ook nog eens een fijn zwembad. Het interieur van de kamer is echt Spaans maar ook dat heeft zijn charme in de vakantie. Tip: via Booking.com krijg je trouwens 10% korting op dit appartement of elke ander verblijf als je met mijn link boekt.

  Uitzicht vanaf Es Puet blanc in Portinatx, Ibiza.
  Uitzicht vanaf Es Puet blanc in Portinatx
  Petit Arenal bij avond
  Petit Arenal bij avond

  Santa Gertrudis

  Mijn favoriete dorpje op het eiland bleek Santa Gertrudis te zijn. Wauw, wat een fijne sfeer hangt hier. Het is niet heel groot maar in dit pittoreske dorpje zijn wel een aantal hele leuke winkeltjes en restaurantjes. Es Cucons is wel een winkeltje die je echt gezien moet hebben. Veel mooie handgemaakte producten maar ook Scandinavische merken en aardewerken. Ik werd verliefd op de spiegel op de foto hieronder. Jammer genoeg paste die net niet in de koffer, anders had hij mee gemogen.

  Es Cucons winkel in Santa Gertruda
  Es Cucons winkel in Santa Gertruda
  Es Cucons winkel in Santa Gertruda
  Es Cucons winkel in Santa Gertruda
  Prachtige spiegels bij Es Cucons
  Prachtige spiegels bij Es Cucons

  Naast Es Cucons heb je in Santa Gertrudis nog meer kleine winkeltjes waar je heerlijk kan shoppen zoals o.a. Aguas Blancas (aanrader!). Dus slenter lekker even rond en kijk overal even naar binnen. Ook hebben ze een leuk speeltuintje waar de kinderen zich even kunnen vermaken. Net buiten Santa Gertrudis heb je ook het bekende Sluiz. Dit is echt een megastore waar ze van alles verkopen. Van interieurartikelen tot aan kleding. Je kijkt je ogen echt uit in deze winkel. Mocht je een interieurliefhebber zijn zoals ik dan moet je deze winkel zeker niet overslaan.

  Winkel Sluiz - Ibiza
  Winkel Sluiz

  Sant Joan

  Nog zo’n pittoresk dorpje is Sant Joan. Toen wij een keer rond aan het rijden waren kwamen wij hier spontaan terecht. Het is super klein maar heeft wel ontzettend veel sfeer. Op zondag heb je hier ook een hippiemarkt. Wij hebben zelf niet meer markten gezien dus ik heb geen vergelijkmateriaal, maar ik vond het een fijne markt waar je lekker kon slenteren en de leuke stallen kon bekijken. Niet te druk en niet te massaal. Maar naast de leuke hippiemarkt is dit dorpje ook erg leuk om te bezichtigen zonder de markt.

  Hippiemarkt versieringen in Sant Joan
  Hippiemarkt versieringen in Sant Joan

  Aubergine

  Naast lekker luieren en winkelen moet er natuurlijk ook gegeten worden. Mijn favoriete restaurantje van de vakantie is Aubergine. Een fantastisch restaurant dat in de buurt van Santa Gertrudis ligt. De sfeer in dit restaurant is echt super fijn en het eten is nog uitstekend. Een aanrader is de aubergine carpaccio, die was echt heaven! Ook voor kinderen wordt er aan gedacht Ze hebben een speciaal kindermenu waar ze wat lekkers uit kunnen kiezen zoals een vers gemaakte pizza of pasta. Wel even reserveren vooraf, het is vaak druk!

  Een hoekje in Aubergine Ibiza
  Een hoekje in Aubergine Ibiza
  Hoekje in Aubergine restaurant Ibiza
  Hoekje in Aubergine restaurant Ibiza

  Es Vedrá

  Es Vedrá stond ook op mijn lijstje om naar toe te gaan. Dit klein rotsachtige eiland heeft een magische uitstraling en is een must om te zien. Wij waren er op een dag dat het wat mistig was. Aan de ene kant heel jammer omdat wij daar niet de mooie foto’s konden maken die wij wilden. Maar door de mistige omgeving kreeg Es Vedrá nog meer mysterie om zich heen. Vanaf het uitkijkpunt heb je ook nog eens mooi uitzicht over het strand Cala D’Hort waar je daarna even kan stoppen voor een lekkere duik in de zee of wat kan drinken of even lekker wat eten.

  Es Védra - Ibiza
  Es Védra
  Cala D'Hort - Ibiza
  Cala D’Hort

  Laatste Ibiza tips

  Natuurlijk moet je ook Ibiza stad gezien te hebben als je op het eiland bent. Zelf vond ik de oude stad erg leuk maar de rest trok mij niet zo. Ik houd meer van leuke stadjes en dorpjes waar die echte Ibiza/Spanje sfeer te voelen is en dat vond ik in Ibiza stad ver te zoeken. Oude stad daar in tegen is wel een must om even te zien. Fijne horeca zaakjes ook waar je lekker wat kan eten en drinken. Santa Eulària, de derde grootste stad van Ibiza, vond ik ook erg leuk. Wij zijn daar niet al te lang gebleven want Jace had geen puf meer. Maar ze hebben daar super leuke winkeltjes, erg mooie boulevard en fijne restaurantjes en een stads strandje. Wij wilde daar later nog een keer terug komen maar is er helaas niet meer van gekomen.

  Ibiza oude stad
  Ibiza oude stad

  Kind vriendelijk

  Mocht je met kinderen naar Ibiza gaan dan adviseer ik je om lekker in het noorden te gaan zitten. Portinatx is een fijn dorpje met mooie baaien en waar de prijzen ook nog lekker normaal zijn. Je kan dus zeker ook naar Ibiza, met kinderen en waar je niet de volle pond voor hoeft te betalen.

  Volgende vakantie

  Ook al ben ik net terug de volgende reis staat alweer gepland. Dit keer ga ik weer terug naar Marrakesh waar ik in maart ook ben geweest. Alleen dit keer gaat Jace niet mee dus dit wordt weer een totaal andere ervaring. Mocht je benieuwd zijn naar mijn eerste ervaringen naar deze toffe stad, ik schreef een blogpost met de hotspots die wij bezocht hebben en natuurlijk zal ik eventueel nieuwe hotspots ook weer met jullie delen ter zijnde tijd.

  Liefs,

  Inge

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?