fbpx
 • Review Tonone Bolt vloerlamp

  Verlichting is behoorlijk belangrijk in een interieur om sfeer te bepalen en eenheid te creëren. Zelf vind ik het ook erg leuk om met verlichting te spelen en regelmatig nieuwe items in huis toe te voegen. Want waarom zou je wel regelmatig van fauteuil wisselen maar geen aandacht aan je lampen schenken? Ik mocht de Bolt vloerlamp van Tonone een plek in huis geven en mijn mening over deze industriële lamp geven. Als lamp liefhebber was ik hier natuurlijk direct enthousiast over. Benieuwd wat ik vind van deze vloerlamp? Lees dan snel verder!

  Vormgeving

  Dat ik regelmatig blogs schrijf over verlichting is jullie wellicht niet ontgaan. Zo schreef ik laatst al een blog over hoe ik donkere hoekjes in huis verlicht en nu mag ik alweer een review schrijven over de Bolt in samenwerking met FunDesign. Ik koos voor de 2 arm vloerlamp van het Nederlandse merk Tonone in de kleur Pure white. Ondanks dat ik ook echt van kleur houdt, vind ik deze lamp ontzettend mooi in deze witte tint. Vanwege de scharnieren en het stoere materiaal, de lamp is namelijk gemaakt van gepoedercoat staal en de kap van gepoedercoat aluminium, heeft de vloerlamp een groot industrieel gehalte. Maar door te kiezen voor een zachte kleur past de Bolt super goed in mijn inrichting.

  Tonone Bolt vloerlamp bij de bank
  Tonone Bolt vloerlamp bij de bank

  Gebruiksvriendelijkheid Bolt

  Naast dat de vormgeving strak is en het een prachtig design item is heeft de Bolt lamp van Tonone nog meer goede voordelen die ik even op een rijtje wilt zetten. Als eerst vind ik het zo fijn dat de aan en uitknop van de lamp op de kap zit. Ik vind het altijd zo lelijk als een schakelaar over de vloer ligt. Nog een pluspunt is dat de lamp ook makkelijker aan te doen is en hoef je niet te bukken om de lamp om de schakelaar te zoeken.

  Wat mij ook erg aanspreekt is dat je een eigen draai kan geven aan de Bolt vanwege de 2 scharnieren. Met de bijgeleverde verstelsleutel kan je de armen namelijk op elke gewenste hoek vast zetten. Zo creëer je snel verschillende functies en ziet de lamp er ook elke keer net even anders uit. Wat ik ook nog een groot voordeel vind is dat de kap van onder en boven open is. Bij soort gelijken vloerlampen zie je vaak dat de bovenkant dicht is en dat je dus alleen gericht licht naar onder hebt. Bij de Bolt straalt die ook naar boven, wat erg veel sfeer mee brengt aan je kamer.

  Tonone Bolt wanneer het licht aan staat
  Tonone Bolt wanneer het licht aan staat
  Bolt in de slaapkamer in het leeshoekje
  Bolt in de slaapkamer in het leeshoekje

  Serie Tonone

  Het is een prachtig ontwerp van een jong designlabel waar wij in de toekomst nog veel meer moois van gaan zien. Mocht je trouwens geen plekje voor de vloerlamp hebben, wat ik bijna niet kan geloven, dan hebben ze in de Bolt serie ook tafellampen, wandlampen en zelfs hanglampen. Voor ieder wat wils dus. Dat zelfde geldt voor de website FunDesign. Ze verkopen daar de prachtigste merken zoals Tonone, Muuto maar ook Zuiver. Ik schreef eerder al een blog voor FunDesign over de Glazed salontafel van dit Nederlandse merk. Heb je die al gelezen?

  Mocht je nog twijfelen of je deze lamp moet aanschaffen dan hoop ik dat ik jou overtuigd hebt om hem aan te schaffen. Ja het is een investering maar dan krijg je er ook een prachtige lamp voor terug. Een lamp met een strak design, mooie materialen en een perfecte afwerking waar je jaren plezier van hebt.

  Tonone vloerlamp in de woonkamer
  Tonone vloerlamp in de woonkamer
  Details Bolt lamp
  Details Bolt lamp

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?