fbpx
 • Op zoek naar het perfecte bankstel

  In onze woonkamer staat nu 3 jaar ons bankstel die wij elke dag gebruiken. Ondanks dat ik hem nog steeds mooi vindt, begint hij al wel af te takelen. Zo zakken de kussen snel in draai ik ze dagelijks een aantal keer om de bank weer een beetje toonbaar te maken. Ook zitten er op het zitgedeelte een aantal vlekjes die ik er helaas niet meer uit krijg. Ik zit dus stiekem alweer te kijken naar een andere bank. Afgelopen weekend ging ik weer even op jacht en kwam ik iets leuks tegen wat ik graag met jullie wil delen.

  mijn 'oude" bankstel die nodig aan vervanging toe is.
  Onze ‘oude’ bank

  Eisen voor het nieuwe bankstel

  Dat ik rustig op zoek bent naar een nieuwe bank is niet iets nieuws. Een tijdje terug schreef ik al een blog over mijn favoriete design banken. Ondanks dat deze ook prachtig zijn, liggen ze een beetje boven mijn budget op dit moment. Natuurlijk kan je daarvoor sparen, maar dat heb ik er op dit moment niet voor over. Ik zoek op dit moment een mooie nieuwe 3-zits met een leuke prijsje. En natuurlijk heb ik nog meer eisen aan het nieuwe bankstel. Zo moeten de kussens vast zitten, twijfel ik nog over de kleur grijs of wellicht een ander kek kleurtje en moet de bank niet te smal zijn maar ook weer niet te kolossaal. Daarnaast ben ik ook altijd wel een beetje kieskeurig welke pootjes onder de bank zitten. Soms kom ik namelijk de perfecte bank tegen maar zitten er van die afgrijselijke pootjes onder die goed zichtbaar zijn. Jammer genoeg valt de bank dan voor mij af.

  Eigen ontwerp

  Nu ben ik mij online aan het oriënteren en heb ik de perfecte banken gevonden. Ik kwam bij Montèl terecht waar je jouw bank namelijk helemaal zelf kan samenstellen. Hoe ideaal is dat? Je kan het formaat kiezen van het bankstel. Dus wil je een 2-zits of een hoekbank, alles is mogelijk. Ook kan je het type armleuning samenstellen en kan je kiezen welk soort binnenkussen je van de kussen wil. Als extra voordeel kan je ook nog je eigen pootjes bepalen die je onder de bank wilt. Geen perfecte bank meer met lelijke pootjes dus. En als laatste kan je natuurlijk zelf de stofkleur of eventueel het leer uitzoeken waarmee je wilt dat de bank bekleedt wordt.

  De ideale bank

  Voor mij is dit ideaal omdat ik zo mijn eigen bank helemaal naar wens kan samenstellen. Binnenkort ga ik een bezoekje maken aan één van de winkels om eens proef te zitten en te kijken wat er nog meer mogelijk. Hopelijk kan ik dan ook een bank naar mijn wens ontwerpen. Natuurlijk kijk ik dan ook even direct bij de rest van de collectie banken. Je weet maar nooit… misschien vind ik mijn perfecte bank wel gewoon in de winkel.

  Wil je meer interieur inspiratie lezen? Bekijk dan mijn blog:

  De lente in de slaapkamer door maar 1 item te veranderen

  en

  Verlichting in donkere hoekjes: Hoe pak ik dat aan?

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Montèl


  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?