fbpx
 • Verlichting in donkere hoekjes: Hoe doe ik dat?

  Het is altijd lastig om goede verlichting aan te schaffen voor je huis. Helemaal als het kleine donkere hoekjes zijn en je niet al te veel ruimte hebt. Mijn huis is ook niet al te groot, dus ik probeer altijd slim met verlichting om te gaan. Als ik een te grote vloerlamp zou neerzetten, dan gaat die plek af van mijn leefruimte. En als je niet al te veel leefruimte hebt, dan moet je daar toch voorzichtig mee omgaan. In deze blog vertel ik jullie hoe ik twee donkere hoekjes in huis hebt aangepakt met twee verschillende soorten verlichting. Lees je mee?

  Verlichting in de zithoek

  Bij de bank is het altijd fijn om wat extra verlichting te hebben. Zo kan je makkelijk een gesprek voeren met iemand, kan je goed boeken en magazines lezen en zit je niet helemaal in het donker als je tv zit te kijken. Voor mij is het daarom heel belangrijk om verlichting bij de bank te hebben. Maar als ik een te grote lamp neer zou zetten naast de bank, neemt dit voor mij teveel ruimte in. Daarom heb ik hier gekozen om een hanglamp in de hoek op te hangen. Deze hanglamp heb ik laatst meegenomen uit Marrakech en is gemaakt van zeegras. De lamp zelf heb ik opgehangen aan een haak en aangesloten op het lichtnet die op het plafond zit. Je ziet hierdoor wel een snoertje naar het punt lopen, maar ik vind dit zelf niet storend. Natuurlijk zou je dit ook weg kunnen werken met een plakplint. Persoonlijk vind ik dit meer storend dan een los snoertje.

  Hanglamp van zeegras boven de bank
  Hanglamp van zeegras boven de bank

  Slimme verlichting

  Door in deze hoek een hanglamp op te hangen mis ik geen ruimte op de vloer, maar heb ik toch voldoende verlichting in mijn zithoek. In deze hanglamp heb ik een lamp van Philips Hue zitten. Deze bedien ik dan met mijn telefoon en kan ik heel makkelijk aan en uitzetten, dimmen en van kleur wisselen.

  Muuto Lean Lamp

  Een andere goed idee om een hoekje beter te verlichten is het gebruik van een wandlamp. Dit neemt weinig ruimte in maar lost wel het probleem op van een donker hoekje. Zelf heb ik laatst ook dit item gebruikt om naast mijn vitrinekast meer licht te creëren. Deze plek vond ik vrij lastig om te verlichten. Ik had namelijk al een lamp op de kast geprobeerd, maar vond dat toch niet ideaal. Ik kwam uit bij de Lean lamp van Muuto in de kleur wit. Een simpel en strak Scandinavisch design van ontwerper Cleasson Koivisto. De wandlamp is uitgerust met een aan en uit knop die ook gelijk dimbaar is. De ledverlichting die al aanwezig is in de lamp is hierdoor makkelijk aan te passen, ideaal toch?

  Muuto Lean wandlamp in een donkere hoek bij de vitrinekast om dit donkere hoekje te verlichten.
  Muuto Lean wandlamp in een donkere hoek bij de vitrinekast om dit donkere hoekje te verlichten.
  Muuto lean wandlamp wanneer hij brandt.
  Muuto lean wandlamp wanneer hij brandt.

  Efficiënt met verlichting

  Om op deze plek gebruik te maken van een wandlamp houd ik meer ruimte vrij voor andere leuke dingen. Zo heb ik laatst een nieuwe plant gekocht die ik onder de wandlamp plaatste. Door dus efficiënt te kijken naar je verlichting kan je dus ruimte besparen. Of dat nu door een hanglamp is op een plek waar je hem eventueel niet zou verwachten of een mooie design wandlamp. Door goed om te gaan met je verlichting kan je ruimte besparen en lastige hoekjes verlichten, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de sfeer in jouw huis.

  Muuto Lean wandlamp
  Muuto Lean wandlamp
  Wandlamp in een hoekje
  Wandlamp in een hoekje

  Hoe ga jij om met donkere hoekjes in huis?

  Wil je meer (verlichting) inspiratie lezen? Bekijk dan mijn blogs

  Verlichten met Muuto

  en

  Kleur bekennen

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign.

  Volg:
  0
  Delen:

  6 Reacties

  1. Eva
   22 mei 2019 / 08:24

   Hoi, leuke post! Mag ik vragen waar de witte vitrinekast van is?

   • Stijlinge
    4 juni 2019 / 05:59

    Dank je wel! Deze is van Present House!

  2. Eva
   22 mei 2019 / 08:24

   Hoi, leuke post! Mag ik vragen waar de witte vitrinekast van is?

   • Stijlinge
    4 juni 2019 / 05:59

    Dank je wel! Deze is van Present House!

  3. Emma
   20 november 2019 / 15:50

   Zo leuk!
   Waar komt de rotan peacock stoel vandaan?

   • admin
    Auteur
    20 november 2019 / 15:57

    Hoi Emma, dat is de stoel van Leo & Moon!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?