fbpx
 • Makkelijke planten in huis: 5 tips!

  Een aantal jaar geleden had ik vrijwel geen planten in huis. Tegenwoordig is dat wel iets anders. Ok, ik heb nog geen urban jungle huis, maar in verschillende hoeken en ruimtes staan tegenwoordig wel wat mooie planten. Ze verhogen de sfeer in huis en maken het huiselijker. Het groen van de bladen contrasteert mooi tegen al het witte en roze hier in huis. Maar om eerlijk te zeggen ben ik nog steeds geen kei om planten in leven te laten. Ik vergeet ze wel eens water te geven en bijvoeding geven doe ik eigenlijk ook nooit. Ik zorg daarom dat ik altijd vrij makkelijke planten in huis neem die tegen een ‘stootje’ kunnen. Welke dat zijn deel ik in deze blog. Zodat ook jij eventueel (meer) groen in huis kan halen.

  Monstera

  De plant die op dit moment het langst staat in mijn huis en dus ook het langst al vol houdt is de Monstera, ook wel gatenplant genoemd. De Monstera is ontzettend makkelijk te onderhouden en groeit lekker stug door. De plant heeft grote groene bladeren die erg opvallend zijn door zijn gaten. Daarom ook de bijnaam gatenplant. Naast dat de Monstera ontzettend makkelijk in onderhoud is, zuivert hij nog eens de lucht in de ruimte waar hij staat. Een ideale plant dus.

  Monstera in een slaapkamer hoekje
  Monstera in een slaapkamer hoekje
  Monstera op een bankje
  Monstera op een bankje
  Slaapkamer hoekje met de Monstera
  Slaapkamer hoekje met de Monstera

  Strelitzia Nicolai

  De Strelitzia Nicolai a> is één van de bekendste Strelitzia’s. Er zijn namelijk 4 soorten. Maar de Nicolai is mijn favoriet hier in huis. De plant staat hier nu al een aantal maanden en groeit als een kool. Ik geef hem nu ook 2 keer per week water in plaats van 1 keer per week. Hij krijgt nu 2 nieuwe bladeren en ben ik benieuwd hoe het verder gaat. De Strelitzia houdt van veel licht dus probeer ik hem altijd bij een raam te zetten. Let er wel op dat hij niet goed tegen direct zonlicht kan (als hij dat niet gewend is).

  Strelitzia Nicolai in de woonkamer
  Strelitzia Nicolai in de woonkamer
  Strelitzia Nicolai
  Strelitzia Nicolai

  Alocasia Calidora

  De Alocasia zijn er in verschillende soorten. Een bekende hiervan is de Alocasia Zebrina, die je herkent aan zijn stelen met een zebra print en grote groenen bladeren. De Calidora nam ik laatst mee vanuit een tuincentrum. Ik vond de grote groenen bladeren erg mooi en nam hem dus direct mee. Ik geef de plant 1 keer per week water en dat schijnt ook voldoende te zijn. Ook houdt hij van een licht plek, maar niet van direct zonlicht. De Calidora schijnt het goed naar zijn zin hier te hebben, want er komt een nieuw blad bij. Dat is toch wel vaak een teken dat ze het goed doen.

  Alocasia op de Ivar kast
  Alocasia op de Ivar kast
  Alocasia Calidora
  Alocasia Calidora

  Pilea Peperomioides

  Ongeveer 2 jaar geleden was deze plant een grote online succes en kon je niet om de Pilea Peperomioides heen. En nog steeds is hij erg gewild. Deze plant, die ook wel pannenkoekenplant wordt genoemd, is vrij makkelijk in onderhoud en groeit super snel. De Pilea heeft ongeveer 1 keer per week water en houdt van een lichte plek. Wat ik ook weet is dat ze erg graag houden van de warmte. Dus een plekje bij de verwarming kunnen ze wel waarderen. De Pilea staat ook bekend om het krijgen van veel stekjes. Deze stekjes kan je zelf heel makkelijk zelf stekken om zo meer Pilea plantjes creëren. Super leuk om dit te doen en deze plantjes te zien groeien. Wil je weten hoe je dit doet? Op het blog van Plantenfestijn kan je precies lezen hoe je de Pilea moet stekken.

  Strelitzia Reggiane

  De Reginea is een familiesoort van de Nicolai. Deze Strelitzia heeft mooie groene bladeren die je gelijk een tropisch gevoel geeft. Wat je misschien nog niet weet is dat er ook prachtige bloemen uit kan groeien. Daarom heeft de Reggiane ook de bijnaam paradijsvogelbloem gekregen. Als de plant in de woonkamer staat zal er helaas geen bloem uitkomen. De Reggiane heeft in de winter ongeveer 1 keer per week water nodig en in de zomer wat meer. Zelf geef ik hem nu 2 keer week water en ik zie dat hij daar beter van groeit. Als het wat warmer weer is en het in de nacht niet meer vriest kan je hem ook gerust buiten zetten. Dat vinden ze namelijk erg fijn. En wellicht krijg je dan wel zo’n mooie bloem in jouw plant.

  Mocht je het toch nog lastig vinden om op tijd jouw planten water te geven dan heb ik namelijk nog een hele fijne tip. Ik heb zelf namelijk de app Plantsome die mij herinnert wanneer welke plant water nodig heeft. Je kan in de app elke plant instellen, hoe groot deze is en waar hij staat. De app berekent dan wanneer en hoeveel water je ze water moet geven en geeft jou een seintje als het weer zover is. Super handig als je dat wel eens vergeet te doen.

  Wil je meer inspiratie lezen? Bekijk dan mijn blog:

  Op zoek naar het perfecte bankstel

  of

  Een review over de Tonone Bolt lamp

  Liefs,

  Inge

  In deze blog staan een aantal affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij iets besteld via deze linkjes ik daar een kleine percentage over krijg.

  Volg:
  0
  Delen:

  6 Reacties

  1. 24 april 2019 / 10:57

   Bedankt voor je tips en voor je artikel, kan hier wel wat mee! Ik lees graag meer van je! 🙂

  2. Mila
   1 april 2020 / 16:37

   Zou ik mogen weten welke kleur roze verf er zit op de muur bij de foto: ‘Alocasia op de Ivar kast’.
   Dankjewel ! 🙂

   • admin
    Auteur
    18 april 2020 / 10:17

    Hi, Dat is de kleur ink Nudity van Flexa!

  3. Hanneke
   25 april 2020 / 21:54

   Mag ik vragen waar je het leuke dekbedovertrek vandaan hebt :-)?!

   • admin
    Auteur
    14 mei 2020 / 17:22

    Tuurlijk, is van Essenza!

  4. Linda
   27 november 2021 / 08:33

   Mijn plant saver: n hydrometer! Die geeft aan of je plant überhaupt water nodig heeft. Bij mij ging alles dood doordat ik te veel water gaf (niet zozeer te vaak, maar gewoon n te grote plens). Kost €15 bij t tuincentrum en ik kan nu bijna alle planten levend houden:-)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?