fbpx
 • Verlichten met Muuto

  Merken jullie ook dat de avonden al weer vroeger donker worden? Ik wel! Een aantal weken geleden hoefde ik de lampen in huis nog helemaal niet aan te doen en nu begint het toch snel donker te worden rond een uurtje of acht. Dus hup, dan maar weer lekker de lampen aan. In de woonkamer heb ik dan 3 lampen aan staan. Er hangt een lamp bij de bank, boven de eettafel en dan heb ik ook nog een tafellamp. Niet voldoende dus. Ook als je kijkt naar de toekomst en dan vooral die donkere winterdagen die er weer aan komen. Ik ben dus alvast aan het oriënteren om een extra lamp aan te schaffen. En dan natuurlijk van mijn favoriete merk…… Muuto!

  E27 hanglamp

  In Jace zijn kamer heb ik als decoratie de E27 hanglamp hangen en deze lamp kan in een andere kleur heel goed in de woonkamer terecht. De E27 is een hele mooie lamp met Led verlichting in de kleur geel. Door zijn strakke uiterlijk en mooie lichtbron is het een echte eye catcher.

  Naast de nieuwe vitrinekast heb ik van dit merk ook een dot hangen, net zoals op de foto hierboven van Jace zijn kamer. Dit siert het hoekje meer en geeft in de avond meer verlichting. Ik twijfel alleen tussen een aantal kleuren. Vooral roze en nude zou hier in huis goed tot zijn recht komen. Maar ja, welke van de twee!

  Tip tafellamp

  Nog niet zo lang geleden introduceerde Muuto de Tip tafellamp. Een simpel design wat gelijk mijn aandacht trok. Wat ik zo handig vind van tafellampen is dat ze zo functioneel zijn. Ze zijn makkelijk te verplaatsen en je kan ze overal een leuke plek geven. Denk maar aan een bureau, ladekast of zet hem op je nachtkastje en gebruik hem als bedlampje. Ik zat te denken om de Tip, in het wit, dan naast de tv te zetten. De tv staat op dit moment nog in een donker hoekje en daar kan eigenlijk ook wel wat extra verlichting komen. Het schijnt ook beter voor je ogen te zijn als je de tv niet helemaal in het donker staat. Doordat de Tip niet teveel ruimte inneemt zou dit een hele goede oplossing voor mijn donkere tv hoekje zijn.

  3e6be9577039e84a27a221b730bac93f

  Pull vloerlamp 

  Mijn all time favorite die al menig jaren op mijn verlanglijstje staat. Met zijn mooie vormgeving, het prachtige essenhout en de witte kap maakt het een lamp waar mijn hartje in ieder geval heel hard van gaat kloppen. Zijn naam dankt hij aan het feit dat de kap verstelbaar is door middel van het snoer. Deze lamp zou heel goed naast de bank kunnen staan om wat extra verlichting te geven in de avonden. Maar hij kan gerust ook in een hoekje staan, zoals naast het tv meubel of bij de vitrinekast. Doordat hij zo functioneel is maakt het wel een kanshebber om deze winter mijn huis nog beter te verlichten. En het wordt natuurlijk ook wel een keer tijd dat hij van mijn wensenlijstje afgestreept gaat worden, toch?

  1980deeca6c54bd1fadab2822a45963e

  Lean wandlamp

  Wat ook een leuk idee is voor de woonkamer om een wandlamp op te hangen aan de muur. Ik heb altijd alleen maar staande of hanglampen, dus dit is wel erg vernieuwend en het kan erg leuk uitpakken. En vooral met de Lean wandlamp die ontworpen is door Claesson Koivisto Rune. Deze lamp is ook vrij uniek in zijn design. Want waar zie je nu een wandlamp die staat maar ook nog eens hangt.

  ca516a471a65f5b46e6c4574297b8151

  Ik twijfel alleen waar ik de lamp dan een plekje zou moeten geven. En wat ik wel een nadeel vindt voor in de woonkamer is dat ik hem niet gemakkelijk kan verplaatsen. Want je moet dan toch elke keer nieuwe gaten boren. En nu ben ik niet iemand die daar moeilijk over doet, maar het is toch minder flexibel als de Pull of Tip lamp.

  Leaf vloerlamp

  Wat ik ook al heel lang een hele toffe lamp vindt is de Leaf vloerlamp. Deze minimalistiche lamp heeft een heel origineel design wat lijkt op een blad. Vandaar ook de naam van de lamp…. Leaf. Deze vloerlamp is door zijn compactheid ook nog eens makkelijk te verplaatsen en eigenlijk op elke plek wel neer te zetten. Hoe makkelijk is dat? Wat ik ook een pluspunt vindt is dat hij verlicht met Led, lekker energiezuinig, en dat er ook een ingebouwde dimmer inzit. Want het huis moet in de winter wel verlicht worden, maar ik houd altijd wel van een beetje gezelligheid. Dus de lampen mogen lekker gedimd staan.

  dc8b52f36303815372a2337a12725d11

  Wood lamp

  Als laatste heb ik nog de Wood lamp die ik graag met jullie wil delen. Niet omdat ik deze graag wilt aanschaffen want ik ben al de gelukkige eigenaar van dit prachtige exemplaar. Maar hij staat in dit lijstje omdat hij niet kon ontbreken in een blog over Muuto design lampen. Deze prachtige houten tafellamp is uniek door zijn vormgeving en door zijn gebruik van alleen hout. Het is in mijn huis nog steeds een eye-catcher en ik krijg er ontzettend veel leuke reactie’s op.

  Ondanks dat de Wood lamp een lamp is waar ik niet voor hoef te kiezen, toch weet ik niet of dit lijstje het mij makkelijker maakt om een keuze te maken welke lamp ik nu moet kiezen. Ze zijn stuk voor stuk prachtig en passen allemaal in ons huis. Ik ga er nog een nachtje over slapen en hopelijk kan ik jullie snel laten zien welke variant het is geworden.

  Wel benieuwd welke jullie zouden kiezen? Laat gerust een reactie achter.

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign. 

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?