fbpx
 • De Cymbidium bloem

  Vorige week kreeg ik een ontzettend leuk mailtje binnen of ik een boeket Cymbidium wilde ontvangen en in mijn huis wilde stijlen. Ik wordt altijd super enthousiast van zulke mailtjes, alleen moest ik eerst wel even opzoeken wat een Cymbidium nu is. Want ook sommigen van jullie zullen zich wel afvragen wat ‘dit” nu precies is. Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Want de Cymbidium is namelijk een snijorchidee…. en dat zal jullie zeker wél bekend voorkomen.

  Al snel kreeg ik een prachtig boeket opgestuurd met een aantal snijbloemen. Natuurlijk in mijn favoriete roze kleur. Maar naast roze, zijn er nog veel meer mooie kleuren te verkrijgen. Denk maar aan wit, groen, geel, rood, bruin en zelfs paars. Voor ieder wat wils dus. Wist je dat het woord Cymbidium afgeleid is van het Griekse woord ‘Kymbos’? Dat woord betekent bootje en verwijst naar de uiterlijke kenmerk van de bloem. Je kunt zelf de bloem laten drijven. Leuk toch?

  7583910640_img_5440

  Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik zelf nooit een orchidee plant in huis zal nemen. Dit is voornamelijk omdat ik het zo jammer vindt dat je grootste tijd van het jaar na een kale stengel zit te kijken. Want als de orchidee eenmaal is uitgebloeid, moet je erg lang wachten voordat er weer nieuwe bloemen aankomen. De Cymbidium is daarom echt een uitkomst. Want het mooiste van de plant, heb je dan in een vaas staan. Er zijn ook verschillende maten verkrijgbaar en je heb gemiddeld wel 25 bloemen per steel. Een echte eye-catcher dus.

  Naast de Cymbidium kreeg ik ook een aantal andere takken opgestuurd zodat ik er een mooi boeket van kon maken. Voor op de tafel heb ik vooral de aandacht naar de snijorchidee laten gaan. Drie mooie stelen in een vaas met alleen een takje groen en een hortensia bol erbij. Omdat er zo ontzettend veel bloemen aan een steel zitten, moest ik wel goed kijken welke vaas ik ging gebruiken. De stelen zijn vrij zwaar en je wilt natuurlijk niet dat je vaas omkiept. Zonde van de prachtige bloemen…… en de vaas natuurlijk.

  7583910640_img_5441

  In de andere vaas heb ik er meer een winterboeket van gemaakt met onder andere mooie rode bessen. De Cymbidium is dus ook goed te gebruiken in deze periode. Naast dat je als winterboeket kan gebruiken had ik ook het idee om de stelen te gebruiken in de kerstboom. Helaas staat de boom hier nog niet dus kon ik mijn idee nog niet uitvoeren. Maar als je de snijorchidee goed verzorgd, blijven ze wel tot drie weken staan. Genoeg tijd voor mij om op zoek te gaan naar een mooie kerstboom en dan kan het optuigen gaan beginnen.

  7583910640_img_54437583910640_img_5444Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met www.orchids-info.com, wat een initiatief is van de Nederlandse snijcymbidium telers. Zijn jullie net als mij ook enthousiast geworden over deze bloem? Neem dan een kijkje op hun site.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?