fbpx
 • Hotspots Maastricht

  Afgelopen weekend ben ik drie dagen naar Maastricht geweest voor een gezellig weekend om lekker te shoppen en hotspots te ontdekken. Op Instagram heb ik via een oproep een aantal toffe adresjes ontvangen en ook zelf zijn wij er een aantal tegen gekomen. In deze blog deel ik met jullie deze hotspots.

  The Student Hotel

  Als eerst begin ik met ons super toffe hotel. Die was namelijk al Insta waardig vanaf het eerste moment dat je binnenstapt, tot het moment dat je weer uit checkt. Elke hoekje was gewoon tof en je kan zien dat er over na is gedacht. De kamer was ook heel fijn. Hij was namelijk heel groot, natuurlijk weer in de hele stijl van het hotel gestyled. Het bed sliep heerlijk en de badkamer was perfect. En als jullie denken dat wij een vermogen kwijt waren dan heb je het mis. Zo’n insta waardig hotel hoeft echt niet te duur te zijn. Wij boekten dit hotel via voordeeltjesuitjes.nl. Het handige van deze site is dat je dan gelijk een heel pakket boekt. Zo was ons ontbijt inbegrepen, welkomstdrankje en ook hadden wij één dag fietsen tot onze beschikking. Wat natuurlijk super handig is want na een hele dag shoppen en lopen waren wij wel toe aan een dagje minder slenteren.fullsizeoutput_1515

  De Brandweerkantine

  Op onze tweede dag hadden wij de fietsen tot onze beschikking. Wij volgde een fietsroute die door het hotel was uitgestippeld. Onze eerste stop was gelijk een schot in de roos. Een tof restaurant in een oude brandweerkazerne. De inrichting voelde aan of wij net in de The 70 show waren beland. Maar toch klopte alle details en gaf je een warm welkom gevoel. Wij namen alleen koffie, maar deze hotspot verleent zich ook goed om lekker een broodje te gaan eten.

  Capucijnenstraat 2, Maastricht

  Minckelersstraat

  Net iets buiten het standaard winkelgebied zit de Minckelersstraat. Deze straat ontdekte ik doordat ik via Instagam de tip kreeg om een aantal winkels te bezoeken die in deze straat liggen. Deze straat is echt de moeite waar als je een interieur liefhebber bent zoals ik. Zo heb je hier het leuke No label zitten en ook Festen is zeker een bezoekje waard. Veel toffe interieur spullen die al snel aan je handen blijven plakken.

  La Bodega 

  Tijdens een citytrip vind ik lekker eten en drinken net zo belangrijk als goede en leuke winkels. En in Maastricht zit je hiervoor aan het goede adres. Op onze eerste avond zijn wij, nogmaals na een tip, bij La Bodega uitgekomen. Een heel leuk klein restaurantjes waar ze authentieke tapas serveren. Er hangt hier een heerlijke ongedwongen sfeer en het eten is verrukkelijk. Wees wel op tijd of reserveer, want ze zitten heel snel vol.

  Platielstraat 9

  Boekhandel Dominacanen

  Op de Dominicanerkerkstraat staat een prachtige oude kerk. Je zal dan ook niet snel verwachten dat hier een boekwinkel in verstopt zit. Een mooie combinatie van oud en nieuw. Achterin de kerk is ook een klein koffiecorner gemaakt, zeker de moeite waard om daar even een bakkie te doen.

  Wyck 

  Aan de andere kant van de Sint Servaasbrug, de bekende wandelbrug van Maastricht, ligt de upcoming wijk Wyck. Veel leuke winkels en restaurants zoeken hun plek net buiten het centrum en in deze wijk. Het gevoel hier is wat knusser en meer dorpser dan in het centrum zelf. Er zitten veel leuke tentjes zoals Café Zondag en Burgerlijk. Maar wat ook een aanrader is om een restaurantje te zoeken aan de kade. Als het goed weer is kan je lekker op het terras zitten met uitzicht over de Maas en de brug.

  Natuurlijk is het ook fijn om door de gewone winkelstraatjes te lopen en daar de winkels te bezoeken. Ik was in ieder geval goed geslaagd en wij gingen dan ook met tassen vol naar huis. Vergeet ook niet om het Onze lieve vrouweplein te bezoeken en het andere plein Markt, waar vaak een grote markt wordt gehouden. En mocht je mooi weer hebben dat zijn deze pleinen ook een aanrader om een terrasje te pakken en lekker een borreltje te drinken.

  Ik zou Maastricht iedereen aanraden die een stedentrip in eigen land wilt maken. De sfeer is gemoedelijk, het is niet te groot en dus goed te bewandelen en er is genoeg te doen voor iedereen.

  Liefs,

  Inge

  Op vakantie gaan met een mooie SuitSuit koffer? Check deze link!

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?