fbpx
 • 5 tips voor het kiezen van de ideale eettafel

  Voor het kiezen van de ideale eettafel in jouw eetkamer of woonkamer moet je met een aantal aspecten rekening houden. Hoeveel stoelen wil je kwijt aan de tafel? Wat voor vorm wil je voor de eettafel? Maar wat als je een kleinere ruimte hebt waar de tafel moet staan. Dan moet je nog met meer punten rekening houden. Ik woon zelf ook niet in een grote woning en moet ook specifiek kijken welke eettafel ik in de ruimte kan neerzetten. Door mijn ervaring wil ik jou tips geven voor het kiezen van de ideale eettafel en waar je op moet letten in een kleinere ruimte.

  rechthoekige eettafel in een kleine woonkamer

  Het aantal zitplaatsen aan de eettafel

  Als eerst kijk je hoeveel zitplaatsen je kwijt wilt aan de tafel. Dit is erg belangrijk om te weten. Zo heb je een richtlijn hoe groot de tafel moet worden. Ook als je klein woont kan je bekijken hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Ook al is dit meer dan dat je in de ruimte kwijt kan. Verder in de blog geef ik jouw tips hoe je dit goed kan oplossen.

  De vorm

  De vorm van een tafel is ook erg belangrijk. Wil je een rechthoekige tafel of toch liever wat anders. Kies dan voor een ovale of vierkante tafel. Voor een kleinere ruimte is het vaak verstandig om voor een ronde tafel te kiezen. Dit neemt het minste ruimte in beslag en je kan er ook meer stoelen rondom kwijt. Nog niet overtuigd? Kijk anders even op Pinterest voor inspiratie rondom een ronde tafel.

  Natuurlijk kan je ook een rechthoekige eettafel kiezen voor een kleine ruimte. Ik heb zelf ook een rechthoekige tafel in mijn woonkamer staan. Ik heb ervoor gezorgd dat hij niet te groot is en smaller dan de meeste eettafels. Zo past hij erg goed in de ruimte en kan ik zelfs kiezen of ik de eettafel staand tegen de muur plaats of een kwartslag draai.

  Eettafel afmeting

  Heb je besloten welke vorm je wilt voor de eettafel dan moet je ook goed kijken welke afmeting je kiest. Hiervoor kijk je goed naar de ruimte en hoeveel zitplaatsen je wilt. Voor een kleinere ruimte is dit net even anders en moet je toch creatief zijn. Kies dan voor een smalle rechthoekige eettafel of een ronde tafel met een diameter van ongeveer 1 meter. Ook kan je voor een uitschuifbare eettafel kiezen. Zo kan je de tafel makkelijk uitschuiven wanneer je extra ruimte nodig hebt. Maar kan je de tafel ook makkelijk weer inschuiven zodat deze beter in de ruimte past.

  De stijl van de tafel

  De stijl van de tafel is erg belangrijk. De eettafel moet goed bij de rest van het interieur passen. Kijk dus niet alleen wat jij mooi vindt maar ook wat goed in de ruimte zal staan. Zo kan je voor een industriële eettafel kiezen maar ook modern of landelijk. De keuze is groot!

  De kleur

  De kleur van de tafel is erg belangrijk. Vooral als je een kleinere eettafel zoekt. Wit of een eettafel van glas maakt de ruimte optisch groter dan als je een grote robuuste eettafel zou neerzetten. Wil je liever niet een witte eettafel? Kies dan voor een tafel van hout met een white wash. Dit zorgt voor een witte laag over de tafel maar de houtnerf blijft nog wel zichtbaar.

  Ik hoop dat ik jou met deze tips hebt geholpen om de juiste eettafel te kiezen voor jouw ruimte. Deze eettafels hebben verschillende afmetingen, stijlen en vormen zodat je de ideale eettafel kan uitkiezen voor jouw interieur.

  Wil je meer tips lezen? Lees dan snel mijn blogs over:

  5 budget tips voor een woonkamer make-over

  of

  Makkelijke planten in huis: 5 tips!

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is in samenwerking geschreven

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?