fbpx
 • Tuin metamorfose

  Voor de mensen die mij op Instagram volgen zullen vast wel gelezen hebben dat ik de afgelopen weken druk bezig ben geweest in de tuin. Zodra de eerste zonnestralen doorkomen krijg ik namelijk direct zin om de tuin zomer klaar te maken. Ik weet nog van vorig jaar dat ik in maart de tuin alweer helemaal netjes had. Helaas duurde het dit jaar wat langer voordat de temperatuur omhoog ging en ben ik ook wat later begonnen. Maar na een aantal weken hard werken kan ik toch zeggen dat de tuin klaar is en ready voor mooie zonnige dagen.

  Ik begon met de tegels schoon te spuiten en alle planten een beetje bij te knippen. Ook moest helaas het gras weer gemaaid worden. Een klusje waar ik eigenlijk nooit zin in heb. Maar voor diegene die ook gras in de tuin heeft liggen, weet dat dit straks elke week weer moet gebeuren. Ik keek er nu al tegenop en begon ideeën op te doen om dit te omzeilen. Ik kreeg het idee om de twee grasvelden te vervangen voor twee stukken met grind. Dit scheelt een hoop onderhoud en bied ook weer nieuwe perspectieven voor leuke nieuwe plekjes in de tuin. Ik bestelde snel twee big bags met grind en ging aan sjouw met de kruiwagen.

  Al sinds vorig jaar droomde ik van een fijne loungebank in de tuin. Helaas had ik al genoeg stoelen in de tuin staan en geen plek meer voor een bank. Maar omdat ik nu een grind terras erbij gemaakt heb, kreeg ik toch een extra plek om mijn wens van een fijne bank uit te laten komen. Bij JYSK kwam ik het perfect loungeset tegen voor de tuin. De LEVANGER bank plus salontafel is niet te groot, flexibel en erg comfortabel. Ik plaatste deze tegen de schuur aan in het nieuwe grind terras. Het is een twee persoonsbank en het handige is dat er ook een klein tafeltje aan de bank vast zit. Nog een voordeel is dat je de bank kan spiegelen. Je kan het tafeltje, en dus ook het zitgedeelte, aan de andere kant bevestigen. Super flexibel dus. Waar ik nu ook achter ben gekomen is dat er op de plek van de bank bijna de hele dag zon is. Wat zonde dat ik daar na 3 zomers pas achterkom. Maar gelukkig kan ik daar nu wel extra van genieten.

  Wat ik ook elk jaar graag wil, maar er nooit van kom, is een vuurschaal. Het lijkt mij namelijk zo gezellig om op mooie zomeravonden deze aan te steken en samen met een lekker glas wijn van de avond te genieten. Ik kwam bij JYSK een hele betaalbare variant tegen. Normaal gesproken vind ik ze eigenlijk vrij prijzig. De ROSENFINK is antraciet van kleur wat natuurlijk weer perfect bij mijn tuin past. Voor de foto’s durfde ik de schaal nog niet aan te steken. Jace liep ook nog druk erbij. Maar met de eerste zomeravond steek ik hem gelijk aan. Ook de rest van de accessoires komen bij deze Scandinavische winkel vandaag. De lantaarns zorgen straks voor nog meer sfeer en gezelligheid. Qua kleur voor de kussens koos ik verrassend voor de MIMOSA, een geel met wit kussen en de TURT. Een vierkant kussen met aan de voorkant een stippen print en aan de achterkant een effen petrol kleur. Het maakt de tuin helemaal af.

  Naast de nieuwe bank en accessoires heb ik ook wat meer groen toegevoegd in de tuin. Zo plaatste ik een aantal struiken en een klimop tegen de schutting. Want met het verdwijnen van het gras, kon de tuin wel wat nieuw groen gebruiken. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat groeien en wat voor mooie bloemen hier uit zullen komen. Ook de vingerplant, die ik normaal gesproken alleen ken als binnenplant, heeft een fijn plekje gekregen in een pot.

  Ook al was het een hoop werk en heb ik een aantal dagen behoorlijk pijn in mijn rug gehad van al dat harde werk, ik ben wel super enthousiast over hoe de tuin er nu uitziet. Waarschijnlijk ga ik nog wel wat meer mooie planten toevoegen, want ik merk dat de tuin daar nog meer ‘af’ van wordt.

  Hoe vinden jullie het geworden?

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met JYSK.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?