fbpx
 • Design items voor een lente tuin

  Het heeft even geduurd, maar de lente is eindelijk aangebroken. Het eerst mooie weekend is geweest en volgens de weersverwachting komen er nog meer mooie dagen aan. Dat betekent ook dat wij weer met zijn allen van de zon gaan genieten op het terras maar ook zeker in de eigen tuin. Normaal gesproken heb ik de tuin in maart al helemaal zomer proof gemaakt. Maar door het slechte weer heb ik er nog geen zin in gehad. Het wordt dus tijd om de tegels schoon te spuiten en de tuin weer helemaal klaar te maken voor de komende mooie dagen. In deze blog wil ik jullie laten zien dat je met een aantal outdoor design producten je tuin in een handomdraai verander van een droevig winter tuintje tot een design tuin waar je heerlijk kan vertoeven.

  Een loungebank is een must voor buiten. Een fijne plek waar je kan genieten van de zon met een goed glas wijn of zelfs even weg kan dutten. De Hay Palissade Loungebank is een mooi design stuk van dit Scandinavische merk. Door de lichte kleur en de vormgeving tover je jouw tuin direct tot een fijn Ibiza/vakantie gevoel.

  Wat natuurlijk ook niet kan ontbreken in je tuin zijn planten. Ik probeer mijn tuin zo onderhoudsvriendelijk te maken, maar een aantal mooie potten met planten is wel een must. Ik ben al een geruime tijd fan van de Wire Base van Menu design. Deze plantenpot bestaat uit een onderstel die in verschillende maten te verkrijgen zijn plus de daadwerkelijke pot om de planten in te poten.

  Groepeer deze plantenpot in een groepje van drie, zoals je op de foto hierboven kan zien. Je hoeft echt niet je hele tuin vol te zetten met planten om dat buitengevoel te creëeren. Dit is trouwens ook een goede tip voor als je geen tuin hebt maar een balkon. Dit neemt niet te veel ruimte in en doordat de standaard luchtig is, oogt het ook niet te druk. Ook outdoor verlichting is een must in je tuin. En doordat er ook een olielamp verkrijgbaar is voor deze Wire base, heb je in een handomdraai een mooie sfeer vuurtje gecreëerd. Handig toch?

  Maar mocht je liever toch voor iets veiligers willen kiezen dan ben ik ook een groot fan van de Follow me lamp van Marset. Deze lamp is oplaadbaar en daardoor makkelijk te verplaatsen in de tuin. Het handvat aan de lamp maakt dit zelfs nog eenvoudiger.

  Maar wil je toch voor het grote gebaar zorgen in je tuin. Dan kan je ook nog kiezen voor een outdoor oven. Het lijkt mij heerlijk om op de loungebank te zitten en het knetteren van het vuur te horen en tegelijkertijd ook op te warme als de temperatuur begint te dalen.

  Deze hele toffe Weltevree oven is een openhaard maar ook te gebruiken als oven. Hoe leuk is het om in de avond een stukje vlees of pizza in de oven te schuiven. Ondertussen kruip jij lekker bij het vuur om even op te warmen. Heerlijk! Ik zie mijzelf in ieder geval al helemaal zitten.

  Ik wilde jullie laten zien dat je met een paar unieke tuin meubels de tuin gelijk lente proof maakt. Het maakt dus ook helemaal niet uit of je nou een grote of een kleine tuin hebt, of zelfs een balkon. Met een paar fijne items kan ook jij straks heerlijk genieten van het mooie weer.

  Ik ga van de week nog verder aan de slag in de tuin en ik hoop jullie later mijn vorderingen te laten zien in een nieuwe blog.

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?