fbpx
 • Muuto AW17 collectie

  Als groot Muuto fan kon ik het niet laten om een blog te schrijven over de nieuwe AW 17 collectie van dit Scandinavische merk. Een tijdje geleden kwam ik op de Instagram feed van Muuto al wat nieuwe producten tegen van deze nieuwe collectie en ik moet eerlijk zeggen dat het mij hebberig maakte. Nu is de collectie eindelijk uit en is het tijd om een aantal van deze producten extra onder de aandacht te brengen.

  Één van die nieuwe producten is de Platform tray. Dit dienblad kan ook gebruikt worden als tray om bijzonder spulletjes op te zetten op de eettafel of een kast. Wat je niet anders kan verwachten van Muuto is dat dit een typisch Scandinavisch design is. Maar wat hem uniek maakt is dat het gecombineerd is met Japanse ambacht. Alle twee deze stylen zijn minimalistische en heel goed te combineren. Naast deze grijze tint is de tray ook te verkrijgen in een mooie donkerrode kleur die perfect bij de tinten van de herfst passen. Een goed item dus als je het seizoen wat meer naar binnen wilt halen.

  Ook op bovenstaande foto is een kleine glimp te zien van één van de nieuwe Muuto stoelen. En dat is niet zomaar een stoel. Neeeee. Want als je goed op de foto kijkt zie je dat mijn favoriete kleur is verwerkt in dit toffe model.

  De Loft stoel is een ontwerp van Thomas Bentzen. Een ontwerper die meer prachtige designs voor Muuto heeft ontworpen zoals de Elevated vaas. Het ontwerp is geïnspireerd op de industriële stijl door het gebruik van de materialen. Persoonlijk vind ik door het gebruik van deze pastel kleuren de stoel zacht aanvoelen en daardoor juist te combineren in vele verschillende stylen. Natuurlijk is de variant met de dusty rose kleur mijn groot favoriet. Hadden jullie vast niet verwacht hé?

  Maar voor de liefhebbers van een wat stoerder interieur en de industriële stijl is de Loft ook verkrijgbaar in een geheel zwarte look. En ook al ben ik zelf meer van de lichte zachte tinten, ik vind hem in deze kleur stelling ook wel heel gaaf!

  Naast mooie accessoires en meubelen staat dit merk ook bekend om hun prachtige lampen. Zo hangt er bij ons thuis al Unfold lamp en ook de Wood lamp is een groot favoriet. Maar met de Tip tafellamp hebben ze weer een klassieker binnengesleept. De Tip is functioneel, simplistisch in zijn design maar ook sfeerverhogend. De lamp beschikt namelijk over een ingebouwde dimmer waarmee je de hoeveelheid ligt makkelijk kan aanpassen. De lamp is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Zwart, wit, olijfgroen en koperbruin. Een kleur wat al vaker voorkomt in deze nieuwe collectie zoals de Tray.

  Mijn laatste favoriet is de Restore mand. En ja het klopt, dit is niet een nieuw design. De Restore is al jaren een bekend accessoires van Muuto. Maar met het uitbrengen van de nieuwe herfst collectie hebben ze ook een nieuw kleur toegevoegd aan deze opbergmand. En met deze kleur kan je mij namelijk niet blijer maken. De rose melange is namelijk dé nieuwe tint in deze lijn. Een prachtige zacht roze kleur wat een fantastische opvolger is geworden van het ‘oude’ roze kleurtje, die persoonlijk niet mijn voorkeur had. Ik vind het dan ook een hele grote pluspunt dat ze de restore collectie hebben uitgebreid met deze rose melange.

  En houdt mijn social media en blog in de gaten, want binnenkort heb ik namelijk iets heel leuks voor jullie wat te maken heeft met deze mand.

  Wat is jullie favoriet van de nieuwe AW17 collectie?

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign.

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?