fbpx
 • Het zusje van…

  Laatst schreef ik een blog over een aantal van mijn favoriete roze eetkamerstoelen en liet ik weten dat één van deze stoelen onderweg was naar mijn huis. Op Instagram vroeg ik ook of jullie zouden kunnen raden welke het geworden is. Ik kreeg veel reactie's en een enkeling had het goed. Na deze post moest ik nog een week of twee wachten tot hij geleverd werd en gister werd hij dan eindelijk bezorgd. En ik kan je vertellen dat hij nog mooier in het echt is dan ik ooit had durven dromen.

  Mijn favoriete merk Muuto heeft onder leiding van designer Mika Tolvanen een prachtige stoelen lijn ontworpen waarvan de loungechair al in mijn huis staat. Naast deze stoel heeft de Visu collectie ook nog verschillende eetkamerstoelen in hun assortiment. Mijn oog was gevallen op de Visu chair die helemaal gemaakt is van hout. Als eerste trok de perfecte roze kleur mijn aandacht. Daarna zag ik het design van het stoeltje en was ik in één klap verkocht. Omdat de stoel gemaakt is van hout is de houtnerf duidelijk te zien. Dit geeft hem een wat stoerder uiterlijk ondanks zijn meisjesachtige kleurtje.

  Naast het uiterlijk is het ook belangrijk dat hij goed zit. Ik kan jullie dat dan ook zeker beamen. Je zou misschien verwachten dat hij wat stijfjes zit vanwege zijn materiaal keuze. Maar dit is absoluut niet het geval. De rugleuning is zo ontworpen dat je in een hele fijne rechte houding aan tafel zit. Ook beweegt de leuning iets mee zodat het mee vormt naar jouw zithouding.

  Ik heb heel lang getwijfeld of ik wel een roze eetkamerstoel aan mijn tafel durfde te zetten. Nu denk ik achteraf waarom ik het niet eerder gedaan hebt want hij past namelijk perfect in de eethoek en de rest van mijn huis. Wat ik ook heel leuk vindt is dat dit het zusje van mijn loungechair is. Je ziet de overeenkomsten heel duidelijk, behalve de kleur uiteraard.

  Ik ben fan van de Visu collectie en denk ook zeker dat er nog meer Muuto stoelen hier in huis komen. En mochten jullie nou deze stoel ook helemaal geweldig vinden maar niet zo fan zijn van roze… hij is verkrijgbaar in vele variaties zoals eiken hout, dusty green, wit en grijs. Voor ieder wat wils dus!

  Is jullie ook opgevallen dat ik de eettafel een kwart slag gedraaid hebt? Ik weet nog niet of het een blijvertje is.. maar voor nu staat die even goed. Wat vinden jullie trouwens van mijn roze stoeltje?

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign.

  Volg:
  0
  Delen:

  1 Reactie

  1. 3 augustus 2017 / 17:23

   Ja te gekke keuze zou ook de mijne zijn geweest ??? de visu collectie is echt prachtig!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?