fbpx
 • Zoektocht naar het perfecte roze stoeltje

  Mijn huis begint steeds meer roze te kleuren. In elke hoek kan je wat van deze kleuraccent terug vinden. Alleen bij de eethoek mis ik nog iets. Daarom zit ik er al een tijdje over na te denken om een roze eetkamerstoel toe te voegen. Ik denk dat dit een mooie aanvulling zal zijn aan mijn stoelen collectie en het ontbrekende kleuraccent toevoegt aan de eettafel. Nu ging ik op zoek bij MisterDesign, de webshop bij uitstek om een mooie eetkamerstoel te vinden, en zocht ik een aantal roze stoelen uit die perfect hier in huis zouden passen.

  De Nerd stoel van mijn favoriete design merk Muuto is een iconische stoel die is ontworpen door David Geckeler. Hij won met deze stoel twee prijzen, de Beckers International Design Award 2011 en de Muuto Talent Award 2012. Met de eenvoud die deze stoel uitstraalt en de prachtige roze tint zou dit de perfecte stoel zijn aan de eetkamertafel. Wist je trouwens dat de Nerd stoel zodanig opgebouwd is dat er geen schroeven of andere hardware aan te pas komen? Een echt staaltje vakmanschap dus!

  Ook in de Visu Chair collectie van Muuto staat een prachtige roze stoel. Deze stoel is het zusje van de Visu Lounge Chair die hier al in huis staat. Het is een minimalistisch en tijdloos design die nooit gaat vervelen.

  De naam van de stoel, Visu, is afgeleid van het Finse woord voor precisie. Het omschrijft hoe zorgvuldig en lang het ontwerp proces van deze stoel is geweest. Want na 2 jaar van ontwerpen, passen en meten is de Visu stoel eindelijk geboren. De aandacht die deze stoel dus heeft gekregen maakt hem uniek en vanwege zijn mooie roze kleur het ideale stoeltje voor bij de eetkamertafel.

  Nog een beauty die ik tegenkwam met mijn zoektocht was deze roze Vlinderstoel ontworpen door Arne Jacobsen. Deze serie 7 stoel behoort al meer dan 60 jaar tot de collectie van Fritz Hansen. In de loop van de jaren is deze stoel vaak gekopieerd. Maar het origineel is alleen daar te verkrijgen. Deze iconische stoel is gemaakt van essenhout en doordat hij alleen gelakt is, blijf je de houtnerf goed zien. De vorm van de stoel is heel speels en zal naast zijn mooie kleur een extra touch geven aan de eettafel.

  De beroemde Hay About a Chair stoel moet bij ieder design liefhebber wel bekend zijn. Maar wist jij dat je deze Scandinavische stoel ook kan verkrijgen met een roze tintje? Ik dus niet. Totdat mijn zoektocht naar een roze eetkamerstoel begon.


  De AAC 22 stoel is gestoffeerd aan de binnenkant met een roze stof. De kuip, gemaakt van prolypropyleen, en het kenmerkende eikenhouten onderstel is hetzelfde als de bekende ongestoffeerde About a Chair stoel. Maar met deze gestoffeerde stoel breng je net even dat ene kleur accent aan de ruimte.

  Met mij zoektocht na het perfecte roze stoeltje kwam ik nog een verrassend design tegen. Het is de Mark stoel van het merk Linteloo en is ontworpen door de Duitse designer Sebastian Herkner. Deze stoel is uniek in zijn ontwerp. Kijk maar eens na zijn drie poten en de plank-achtige rugleuning.

  Met deze stoel zet je echt een eye-catcher aan je eettafel. Niet alleen vanwege zijn kleur, maar ook door zijn unieke design. Wat je ook niet zou verwachten is dat deze stoel heel comfortabel zit. Wat ook wel heel belangrijk is natuurlijk.

  Mijn zoektocht naar het perfecte roze stoeltje heeft mij naast een aantal klassieke designs ook een paar verrassingen bezorgd. Het is toch altijd leuk om een nieuw ontwerp, zoals de Mark stoel, te ontdekken en een beetje verliefd op te worden. Maar naast dat, heb ik ook mijn droom stoel gevonden en kan ik jullie vertellen dat hij besteld en onderweg is. Ik ben benieuwd of jullie kunnen raden welke het is geworden?

  Liefs,

  Inge

  Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign.

  Volg:
  0
  Delen:

  2 Reacties

  1. Danielle
   23 juli 2017 / 12:02

   De Visu chair van Muuto 😉

   Ben benieuwd…

   xx – Danielle

  2. 23 juli 2017 / 12:59

   Ik denk de Visu! Die vind ik persoonlijk het leukst, maar ze hebben allemaal wel wat liefs!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?