fbpx
 • Een stoel voor het leven 

  Jullie zullen het vast wel kennen. Verliefd worden op een prachtig stukje design en gelijk weten dat dit item in jou huis hoort. Al moet je er een aantal maanden voor sparen of zelfs wat andere spulletjes ervoor verkopen. Dat had ik dus ook toen ik deze design fauteuil voor het eerst zag. Je kan je dus voorstellen dat ik ontzettend enthousiast was toen ik deze stoel uiteindelijk kon bestellen. Na twee weken geduldig wachten kon ik hem vorige week verwelkomen in mijn huis. En ik kan je zeggen…. deze stoel gaat niet meer weg. 


  Ik heb het over de Visu Loungechair van het Scandinavische merk Muuto. Wat ook nog eens mijn favoriete design merk is. En met deze geweldige fauteuil is mijn collectie weer een klein stukje groter geworden. De Visu Loungechair is verkrijgbaar is verschillende varianten. Zo kan je kiezen uit verschillende kleuren zoals grijs en saliegroen, maar is hij ook verkrijgbaar in een uitvoering waarbij het zitgedeelte gestoffeerd is. Genoeg keuze dus. Daardoor werd het wel moeilijk voor mij om te kiezen welke variant ik nu wilde. Want elke kleur heeft wel iets waarvan ik dacht dat het in ons huis zal passen. Maar met de wetenschap dat dit een fauteuil voor het leven is heb ik gekozen voor de variant in naturel eiken. Een hele mooie neutrale kleur die in elk interieur prachtig staat. Zo hoef ik niet bang te zijn dat wanneer ik van interieur verander, deze stoel er niet bij past. Het is dus echt een blijvertje. 


  Maar naast dat het oog ook wat wilt, moet hij natuurlijk wel lekker zitten. En ik kan jullie verzekeren dat dit zeker het geval. Het is een heerlijk stoel om een boekje in te lezen, tv te kijken of gewoon lekker even in te zitten en genieten van een drankje. Het is gelukkig dus niet een stoel waar je alleen maar naar kan kijken, maar je kan er echt hele avonden op zitten. Vooral met een lekker schapenvachtje erin en een kussentje is het een erg fijne fauteuil die je bij de zithoek kan aanschuiven. 

  Wellicht komt het design van de loungechair jou een beetje bekend voor. Want dit is de grote broer van de bekende Visu Chair eetkamerstoel die door dezelfde designer, Mika Tolvanen, is ontworpen. De naam Visu, die deze stoelen lijn heeft, dankt zijn naam aan het Finse woord van precisie. Want na twee jaar lang van ontwerpen, passen en meten en weer aanpassen is deze tijdloze Visu stoel geboren. Een echt precisie werkje dus. Maar dan heb je wel een prachtig collectie met mooie design stoelen


  Voor nu ga ik lekker genieten van mijn ‘grote broer’, maar in de toekomst wil ik ook zeker zijn zusje in huis halen om aan de eettafel aan te schuiven. Want als groot stoel liefhebber wil ik ook dit juweeltje heel graag in huis hebben. 

  Liefs,

  Inge 

  Volg:
  0
  Delen:

  1 Reactie

  1. Pingback: Dutchbone Bar velvet loungestoel in de woonkamer van blogger Stijlinge

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?