fbpx
 • Nieuw vliegtuig behang in de kinderkamer

  Het is jullie vast wel opgevallen dat ik het muurtje in Jace zijn kamer, waar de lockerkast tegen aan staat, vrij weinig op de foto zet. Dit komt omdat ik er niet tevreden over was. Ik wilde er iets tofs mee doen, alleen ontbrak het mij aan inspiratie. Een tijdje terug had ik op Instagram gevraagd of iemand tips had. Er kwamen genoeg leuke ideetjes binnen maar DE tip zat er niet tussen. Tot ik laatst bij mede Instagrammer @tessandjack_  een heel tof behang voorbij zag komen met zwarte tipi’s. Via haar feed kwam ik uit bij de webshop Studio Iris van Tricht die nog meer van dit ontzettend gave behang ontwerpt en verkoopt. 

  Al snel viel mijn oog op het design met de paper planes. Dit is een behang met een illustratie van een papieren vliegtuig in de kleuren zwart met wit. Dat past natuurlijk uitstekend in Jace zijn kamer. Ik was gelijk enthousiast en wist dat dit behang de perfecte oplossing voor muurtje zou zijn. 

  Eenmaal de behangrollen in huis kwam de uitdaging om het op de muur te krijgen. Ik had nog nooit behangen dus wist niet wat ik kon verwachten. Maar het is mij voor een volle 100% meegevallen. Hieronder een kleine werkomschrijving voor als ook jij voor het eerst moet behangen. Als eerst heb ik de behang lijm aangesmeerd op de muur (niet gelijk de hele muur, maar baan voor baan). Daarna heb ik een rol behang gepakt en dat op de muur geplakt. De volgende baan had iets meer precisie nodig omdat je wilt dat de illustraties op één lijn zit. Dit is heel handig met een waterpas te checken.  En zo ben ik baan voor baan verder gegaan tot de hele muur behangen was. Aan de onderkant en bovenkant van de muur heb ik met een scherp mes het overtollig behang ervan afgesneden en klaar is kees. Het klinkt heel simpel en dat is het ook. Ik had de hele muur in 1,5 uur gedaan, terwijl ik van te voren had gedacht dat ik de hele middag wel zoet zou zijn. 

  Het resultaat is heel gaaf geworden. Wat eerst een soort van doorn in het oog was, is nu een heel tof hoekje geworden. En hoe gek het ook klinkt maar het maakt de kamer zelfs optisch groter. Jace heeft nu een mooi plekje om te spelen en mama heeft een mooi hoekje om naar te kijken en veel foto’s van te maken;) 

  Mocht jij nu ook zo enthousiast zijn geworden over het behang  van Studio Iris van Tricht. Neem dan een kijkje in haar webshop www.studioirisvantricht.nl want ze heeft nog vele andere leuke designs die in elk kamer past. En niet alleen maar monochrome;)! 

  Liefs,

  Inge 

  Volg:
  0
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?