fbpx
 • Mijn favoriete salontafels

  Nu het einde van het jaar eraan zit te komen kijk ik soms even terug in mijn foto’s om te zien wat er allemaal in een jaar veranderd is in mijn interieur. En dat is best veel eigenlijk. Zo ben ik van bank veranderd, heb ik een nieuwe kast gekocht en een ander vloerkleed. Maar wat toch het meest veranderd is, zijn toch wel mijn salontafels. Ik kan dus wel zeggen dat ik een echte crush heb op salontafels… en dan voornamelijk ronde salontafels. Het leek mij dus erg leuk om een blog te schrijven over mijn favoriete salontafels die ik hopelijk ooit mag verwelkomen in mijn huisje.

  De Hay DLM staat toch wel boven aan mijn lijstje om aangeschaft te worden. Dit tafeltje, van de ontwerper Thomas Bentzen, is naast zijn prachtige design ook heel functioneel. Het is denk ik ook de bekendste tafel in dit rijtje. Door zijn handvat is dit tafeltje heel makkelijk te verplaatsen, zelf als er drankjes op staan. De DLM is verkrijgbaar in vele mooie kleurtjes, maar mijn voorkeur gaat uit naar de powder variant. Dat is een heel mooi roze kleurtje, en zou perfect in mijn interieur passen met alle andere roze accessoires. Maar toch blijft wit ook wel een echte klassieker. 

  Naast de DLM tafel heeft Hay ook de Elephant tafel in zijn assortiment. Deze salontafel vind ik heel speels want hoe langer je er naar kijkt, hoe meer details je eruit haalt van jawel….. de olifant. De Elephant is verkijgbaar in twee kleuren en in twee maten. 

  Wat ook hoog op mijn favorieten lijst staat is de Around bijzettafel van het merk Muuto. Ook dit tafeltje is ontworpen door Thomas Bentzen. Het tafeltje straalt een hele minimalistische uitstraling uit en past daarom perfect in de Schandinavische stijl. Persoonlijk ben ik verliefd op de groene Around tafel. Dat is een prachtige warme groene kleur die je meer in ziet terug komen in de producten van Muuto. Ik hoop dat ik deze tafel ooit kan verwelkomen in mijn huis.

  De Normann Copenhagen Tablo salontafel is voor al jullie interieur freaks ook vast bekend. Dit tafeltje kenmerkt zich door zijn eenvoudige design maar is daardoor zeker niet saai. Je kan de Tablo kopen in een salontafel versie, die heeft een doorsnede van 78 centimeter, of als bijzettafel. Dan heeft de Tablo een diameter van 50cm. Normaliter kies ik vaak voor kleiner bijzettafels, omdat ik dat makkelijk te plaatsen vindt. Maar van deze Normann Copenhagen tafel vind ik de salontafel in het wit met houten poten het mooist. Het straalt één en al Nordic design uit, en laat ik daar nou net een een grote liefde voor hebben.

  Als laatste wil ik nog een klein pareltje met jullie delen. Ook deze tafel is van het merk Hay. Je kan wel zeggen dat ik een grote liefde voor dit Scandinavische merk heb en daarom wil ik jullie deze ook niet onthouden. Ik heb het over de Copenhague CPH20 bijzettafel. Deze tafel is ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullecc en komt uit een lijn die speciaal is ontworpen voor de universiteit van Kopenhagen. De CPH20 is net als de rest van deze lijn eenvoudig van design maar ook functioneel. Zo zijn bijna alle meubels stabelbaar en daardoor heel functioneel. Wat mij vooral aanspreekt in deze salontafel is zijn strakke design. Maar door de materiaal keuze is het ontwerp zeker niet saai!

  Ik hoop dat ik in 2017 één van mijn favoriete salontafels kan afstrepen en kan verwelkomen in mijn interieur. Laten we daar maar gelijk een goede voornemen van maken;) En mochten jullie nou ook gelijk verliefd zijn geworden op één van deze salontafels, je shopt ze allemaal in de webshop van MisterDesign

  Liefs,

  Inge 

  Volg:
  0
  Delen:

  6 Reacties

  1. Rick
   23 februari 2017 / 08:19

   Erg leuke salontafels en erg makkelijk te plaatsen in huis. Zijn de tafels ook van materiaal dat niet verkleurd na een tijdje staan?

   • 23 februari 2017 / 22:19

    Dit was een inspiratie blog. Heb zelf de tafels (nog) niet in huis. Maar ik ken de merken en dan neem ik aan dat ze prachtig van kleuren blijven:)

  2. Rick
   23 februari 2017 / 08:19

   Erg leuke salontafels en erg makkelijk te plaatsen in huis. Zijn de tafels ook van materiaal dat niet verkleurd na een tijdje staan?

   • 23 februari 2017 / 22:19

    Dit was een inspiratie blog. Heb zelf de tafels (nog) niet in huis. Maar ik ken de merken en dan neem ik aan dat ze prachtig van kleuren blijven:)

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?