fbpx
 • Sofacomany: Nieuw bank Ashta

  Jullie moesten even geduld hebben maar eindelijk kan ik het met jullie delen. Wij hebben een nieuwe bank! Wij zijn er zo blij mee. Het is de Ashta van Sofacompany. Een prachtige bank met een chaise longue. Benieuwd waarom ik voor deze bank heb gekozen? Lees dan snel hieronder verder.

  Waarom een nieuwe bank?

  Wij wonen nu bijna 5 jaar in dit huis. Het is niet een al te groot huis en de woonkamer is dus ook niet al te ruim. Toen wij hier kwamen wonen heb ik besloten om niet al te grote meubels in huis te halen omdat ik bang zou zijn dat het te propperig zou worden. Toen ik een nieuw bank ging aanschaffen voor dit huis koos ik expres niet voor een hoekbank of een bank met een chaise longue. Maar kwam er een 3-zitsbank dit niet al te veel ruimte in zou nemen.

  De bank beviel wel aardig. Hij zat goed en ook stond het erg mooi. Wat ik alleen erg storend vond was dat de bank vrij licht van kleur was. Niet echt handig met een peuter/kleuter. Ik had dus al snel vlekken. Sommigen kwamen er wel uit en sommigen helaas niet. En toen de jaren verstreken en Jace ook wat groter werd kwam ik er toch wel achter de bank wat te klein voor ons werd. Samen op de bank liggen ging amper of we zaten helemaal in elkaar verstrengeld. Wel erg gezellig maar niet echt comfortabel. Het werd dus tijd om te kijken voor een nieuwe bank. Een bank die wat groter was en ook die wat beter bestemd was tegen vieze handjes en af en toe wat etensresten.

  De zoektocht

  Tijdens mijn zoektocht kwam ik bij Sofacompany uit. Dit Deens bedrijf heeft een grote collectie banken, maar hebben ook een hele mooie collectie fauteuils, poefen en kasten. Ondanks dat het een van oorsprong Deens bedrijf is hebben ze wel gewoon een Nederlandse website. Wel zo handig toch? In eerste instantie keek ik bij 3- of 4-zitsbanken. Ik had namelijk nog steeds in mijn hoofd dat een hoekbank of chaise longue te groot zou zijn voor onze woonkamer. Ondanks dat ik allemaal mooie banken tegenkwam op de site van Sofacompany was ik nog steeds niet helemaal om. Sommigen banken waren kleiner dan diegene die wij al hadden staan en sommigen waren net iets groter. Maar het was toch niet wat ik voor ogen had.

  Op de website van Sofacompany kan je heel goed per categorie bekijken wat ze allemaal aanbieden. Omdat ik de juiste bank nog niet gevonden had ging ik mijn zoektocht op hun site verbreden. Ik klikte op de categorie chaise longue aan om te kijken wat voor mooie banken ze daar aanbieden. Al snel kwam ik de Ashta tegen. Een prachtige bank met een Scandinavisch design. Precies wat ik voor ogen had! Ik was gelijk enthousiast en begon direct in huis op te meten of het zou gaan passen. De bank was namelijk niet alleen 50 cm langer, er zat ook een chaise longue aan wat meer de woonkamer in zou komen. Nadat ik alles opgemeten had kwam ik tot de conclusie dat het wel eens heel goed zou gaan passen.

  Sofacompany showroom

  Omdat ik het toch wel lastig vond om een bank online te bestellen ben ik ook nog langs geweest in de showroom van dit Deens bedrijf. Sofacompany heeft namelijk een aantal showrooms in Nederland waar je dus op jouw bank of fauteuil kunt gaan zitten en bekijken, ideaal! Wij bezochten onlangs de showroom in Arnhem. Een prachtige winkel met een mooi assortiment en ook nog erg behulpzaam personeel. In de winkel kon ik proef zitten op de Ashta en kon ik ook gelijk de stof bekijken. Dat was super fijn. En ondanks dat ik eigenlijk geen twijfel had voor de bank ben ik wel blij dat ik de bank toch nog even in het echt kon zien en voelen. Ik had mijn keuze dus gemaakt!

  De levering door Sofacompany

  Na iets meer dan een week kwam de bank binnen. Super snel dus! Het werd in twee delen geleverd en zat verpakt in twee grote dozen met heel groot de naam Sofacompany erop. Nadat ik de delen had uitgepakt hoefde alleen de poten op de bank gemonteerd te worden. Dit was echt een fluitje van een cent en binnen een paar minuten had ik een nieuwe bank in de woonkamer staan. Natuurlijk moest de bank direct aangekleed worden dus ook plaatste ik het vloerkleed terug en ook de salontafel. Dit maakte het direct al één geheel!

  Sofacompany bank Ashta in Danny Steel Grey

  Mijn ervaringen

  Je zou misschien verwachten als ik zou zeggen dat ik in het begin moest wennen aan de nieuwe bank, aan het nieuwe formaat. Maar dat is helemaal niet zo. De bank van Sofacompany past eigenlijk veel beter in de woonkamer. Het lijkt nu veel opener en ook heb ik het gevoel dat de woonkamer nu veel meer rust uitstraalt en veel meer gezelligheid uitstraalt. Waarschijnlijk komt dit ook door chaise longue. Dit maakt de zithoek net even wat knusser.

  Ook is het heerlijk om in de hoek van de bank samen te kruipen en samen een filmpje te kijken. De bank zit namelijk super lekker maar ligt nog net even beter:) Het fijne van zo’n grote bank is dat je én samen kunt liggen maar ook wat verder van elkaar. Wel zo fijn als je beide wat anders aan het doen of kijken bent.

  Ook over de kleur ben ik super enthousiast. Het is een donker grijze stof met de naam Danny Steel. Het is een ook nog eens heel bijzonder. Het zit namelijk tussen een rib en velours stof in en het heeft een hele mooie glans. Ook ben ik ervan overtuigd dat deze kleur wat minder besmettelijk zal zijn. Wat ik super fijn vind met een kleuter in huis die af en toe nog wel eens wat morst.

  Sofacompany bank Ashta in Danny Steel Grey inn een Scandinavische woonkamer
  Grijze bank van Sofacompany in de woonkamer.

  Mijn favoriete Sofacompany meubels

  Naast deze prachtige bank verkopen ze bij Sofacompany nog meer prachtige producten. Zo werd ik in de showroom verliefd op de Flora fauteuil. Een super mooie stoel in een prachtige roze tint. Het ontwerp is klassiek met een hip randje. Wat ook helemaal bij deze stijl past is de poef Dixie. Verkrijgbaar in mijn favoriete kleur… roze! Maar mocht je liever toch een ander kleurtje wensen dan kan dat ook. Dixie is namelijk ook verkrijgbaar in het blauw.

  Ik ben erg benieuwd wat jij van onze nieuwe bank vinden. Wij zijn er helemaal blij mee en gaan er de komende jaren ontzettend van genieten. Heb jij nu ook nieuwe bank nodig? Of fauteuil of eettafel? Kijk dan even op site van Sofacompany! Ik weet zeker dat je daar iets moois tegenkomt!

  Wil je meer inspiratie blogs lezen? Bekijk dan mijn blogs:

  Make-over: Roze trap en deur

  en

  Roze interieuritems: 5 tips!

  Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Sofacompany.

  Volg:
  0
  Delen:

  3 Reacties

  1. Veerle
   30 november 2020 / 20:03

   Hoi, ik ben benieuwd hoe ‘de roze kleur op de muur heet’. Kun/wil je mij dit zeggen?

   Groetjes Veerle

   • admin
    Auteur
    5 december 2020 / 09:25

    Is de kleur Pink Nudity van Flexa?

  2. Jo Dijk
   5 december 2020 / 09:07

   Zo te zien heb je de bank nu een jaar in bezit.
   Hoe ziet de bank er nu uit? Ik ben benieuwd wat de kwaliteit op lange termijn is.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?