fbpx
 • A little urban jungle

  Een paar weken geleden heb ik het boek Wonderplants gekocht. Een prachtig boek met heel veel inspiratie van verschillende interieurs over de hele wereld waar de plant centraal staat. Door dit boek werd ik zo geïnspireerd om nog meer kamerplanten in huis te halen en de woonkamer en slaapkamer een kleine urban jungle make-over hebt gegeven. Maar ik wilde niet zomaar wat planten neerzetten in een hoekje. Ik had namelijk de Plant box, ontworpen door Trine Andersen, ontdekt en wist meteen dat die perfect bij mijn ideetjes zou passen. Hij komt uit de collectie van Ferm Living die naast hun grafische prints ook heel erg bekend staan om hun minimalistische stijl. Hij komt uit de webshop van MisterDesign. Want waar moet je anders zijn voor design plantenbakken?

  Ik heb gekozen voor de licht grijze Plant box omdat ik wilde dat hij mooi zo in blenden in het interieur en dat de planten de hoofdrol zouden krijgen. En doordat hij mooi neutraal van kleur is kan hij overal in huis staan. Als eerst heb ik hem gebruikt om de urban jungle gevoel in de slaapkamer te creëren. En wat zo handig van de Plant box is dat je hem heel makkelijk overal heen kan schuiven en dus heel snel een nieuw hoekje gecreëerd hebt. Wel zo handig als je net als ik vaak verander.

  Ik bestelde wat nieuwe kamerplanten via Plantje.nl om de box mee op te vullen. Super handig om dat online te doen, want ze worden lekker thuis bezorgd. Ik vulde de plantenbak met een mooie Dadelpalm en een mooie hangplant. Omdat ik wil dat de box en de planten het mooist uitkomen heb ik hem expres niet helemaal vol gezet. Maar door nog wat andere planten over verschillende hoekjes te plaatsen, krijg je toch heel snel dat urban jungle gevoel.

  In de woonkamer heb ik weer wat andere planten gebruikt dan in de slaapkamer. Hier staan de Alocasia Zebrina in, een Alocasia Lauterbachiana en een Monstera die ik zelf nog niet kende.. namelijk de Monstera Obliqua. Zo kan je ook met je plant box dus goed afwisselen. Het is vooral erg leuk om met verschillende hoogtes te werken om het wat speelser te maken. En zoals ik al schreef eerder is hij makkelijk te verplaatsen dus kan je in de woonkamer in elk gewenst hoekje snel een urban jungle sfeertje geven. Of je gebruikt hem als roomdivider om meer privacy te creëren. Bij mij staat die naast de bank in het midden van de kamer. Zo heb ik van alle kanten van de kamer dat groen gevoel wat ik probeerde te creëren. En voor mij is dat helemaal gelukt.

  Wat vinden jullie van mijn kleine urban jungle?

  Liefs,

  Inge

  Volg:
  0
  Delen:

  4 Reacties

  1. Greet
   16 februari 2017 / 20:51

   Heel mooi! ❤

  2. Greet
   16 februari 2017 / 20:51

   Heel mooi! ❤

  3. 20 februari 2017 / 10:10

   Hij is prachtig! Ook al zonder plantjes maar voor andere decoratie. Helaas geen plek in huis maar hij staat hoog op de wish list..

  4. 20 februari 2017 / 10:10

   Hij is prachtig! Ook al zonder plantjes maar voor andere decoratie. Helaas geen plek in huis maar hij staat hoog op de wish list..

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


  Zoek je iets?