fbpx
  • 5 budget tips voor een woonkamer make-over

    Om de woonkamer een leuke make-over te geven hoeft dit niet perse heel duur te zijn. Met een paar kleine aanpassingen kan je al een groot verschil maken. In deze blog laat ik jullie 5 budget tips zien die je kan toepassen in jouw interieur.

    Muur verven

    Een muur verven is één van de snelste en leukste manier om een andere sfeer in de woonkamer neer te zetten en dus de perfecte manier voor een make-over. Dit hoeft niet perse een hele grote muur te zijn. Zelf heb ik het kleine muurtje rondom het raam roze geverfd. Dit was niet veel werk en koste mij maar een liter muurverf. Maar het heeft wel een groot effect. Tip: bekijk de folders van de bouwmarkten voordat je verf gaat kopen. Vaak is er wel een winkel waar je 30 of 40% korting hebt of verf. Nog een tip: ik haal vaak de verf producten zoals kwast en roller bij de Action. Dit scheelt behoorlijk als je een aantal producten nodig hebt.

    Woonkamer met een roze muur voor extra diepte en sfeer

    Planten toevoegen of veranderen voor de make-over

    Als je nog geen planten in huis hebt kan je een aantal planten kopen en die in de woonkamer neer zetten. Planten creëren veel sfeer en maken de kamer huiselijk. Mocht je al planten in huis hebben dan kan je kijken of je eventueel nog wat meer kan toevoegen of juist vervangen voor een andere plant. Mocht je op zoek zijn naar planten die niet te veel geld kosten kijk dan eens naar de Monstera of Ficus. Twee hele makkelijke en mooie planten die niet al te duur zijn.

    Voeg een ficus (rubberplant) in de woonkamer toe voor sfeer en om een make-over aan de woonkamer te geven

    Raamdecoratie

    Raamdecoratie wordt vaak over het hoofd gezien maar is wel erg belangrijk voor de sfeer in de woonkamer, slaapkamer of zelfs in een kleine badkamer. Mocht je de woonkamer een make-over geven dan is het ook verstandig om even naar de raamdecoratie te kijken. Dit hoeft niet een hele grote uitgave te zijn maar geeft weer een groot effect. Zo kan je de gordijnen vervangen of zelfs een nieuwe rolgordijn kopen. Tegenwoordig is een duo rolgordijn ook erg trendy. Hiermee kan je ook heel goed met licht spelen in de woonkamer wat weer heel goed is voor de sfeer.

    Raamdecoratie in de woonkamer
    bron: Veneta.com
    Raamdecoratie in de woonkamer
    bron: Veneta .com

    Wanddecoratie

    Nog een leuke tip is om te kijken of je boven de bank, bij de eettafel of een kaal hoekje een leuke wanddecoratie neer kan hangen. Zo kan je een mooie posterwand maken met verschillende lijsten en posters. Kies voor posters die goed bij jouw meubels en kleurenpalet passen om deze sfeer extra te benadrukken. Je zou ook een mooie spiegel neer kunnen hangen of een wandobjest. Heb je hier geen budget meer voor over? Schilder dan een groot rondje op de muur in een andere kleur. Misschien heb je nog wel ergens een restje verf liggen en kan je direct aan de slag en ook nog eens erg budget proof.

    Een spiegel als wanddecoratie in het interieur

    Accessoires

    Misschien wel de bekendste manier om de woonkamer een budget make-over te geven is het aanpassen van accessoires. Zo kan je de kussens op de bank veranderen voor een aantal nieuwe kussens in een kek kleurtje. Houd je er ook van om een lekker plaidje op de bank neer te leggen. Verander deze dan ook voor nieuwe. Om het helemaal af te maken zou je ook een andere vloerkleed neer kunnen leggen. Met een aantal kleine veranderingen heb je direct een hele andere zithoek.

    kussens en plaids op de bank voor een gezellig sfeertje en snelle make-over in de woonkamer

    Make-over

    Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en thuis aan de slag kan gaan. Ik ben zelf op dit moment bezig met een budget keuken make-over. Het resultaat en tips zal ik natuurlijk delen als het helemaal klaar.

    Wil je meer over make-overs lezen? Bekijk dan mijn blog:

    Quiet Clearing in de hal

    of

    Slaapkamer lente make-over

    Liefs,

    Inge

    In deze blog staan een aantal affiliate linkjes. Dit betekent dat als jij iets besteld via deze linkjes ik daar een kleine percentage over krijg.

    Volg:
    0
    Delen:

    1 Reactie

    1. 3 februari 2022 / 10:49

      Bedankt voor de leuke make-over tips voor de woonkamer. Wij zijn net verhuisd en hebben nog veel klussen in ons nieuwe huis. De binnen- en buitenkant moeten allebei geverfd worden. Binnen gaan we zelf aanpakken, voor buiten overwegen we een winterschilder in te schakelen. Ik ben het helemaal met je eens, een kleurtje op de muur is een goedkope manier om toch een mooie nieuwe look in de woonkamer te krijgen, dus dat gaan we zeker doen!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


    Zoek je iets?