Favoriete eettafels

Een paar weken geleden schreef ik een blogpost over de veranderingen in de woonkamer. Zo kregen de muren een likje verf of een mooi behang en verving ik een aantal accessoires aan de muur. Maar als ik eenmaal in de verander mood bent dan blijft mijn hoofd maar aan het malen wat ik nog meer kan veranderen. Niet dat ik ontevreden ben over mijn huis, absoluut niet. Maar om heel eerlijk te zijn hou ik juist van die veranderingen. Want door bijvoorbeeld één item te veranderen in huis creëer je gelijk een hele andere sfeer in jouw huis. Nu betrapte ik mijzelf erop dat ik weer rustig aan het kijken was naar een andere eettafel. Je hebt ook zoveel toffe tafels dat ik ze eigenlijk allemaal wel zou willen en dan elke maand kan veranderen. Helaas heb ik geen geldboom in de tuin staan, anders wist ik het wel hoor. Maar ze zijn wel allemaal te mooi om ze niet met jullie te delen. En ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig voor welke tafel jullie zouden gaan. Lezen jullie mee?

Hay CPH20

Een ronde eettafel staat nog steeds hoog op mijn lijstje om aan te schaffen. Voordat ik de  steigerhouten tafel kreeg, had ik ook een ronde tafel staan. Dat beviel prima, alleen wilde ik op een moment weer eens wat anders. Nu kriebelt het weer om toch weer voor deze vorm te gaan. Een ronde tafel is namelijk ideaal in kleinere ruimtes, zoals bij mij, en ook zit het veel gezelliger.

d41df11ce74467c6d2e6f9e7c0fe8169

De Hay CPH eettafel is wel een favoriet voor mij. De drie poot onder de tafel is in een mooie eiken kleur die een mooi contrast geeft tegen het lichte blad. Ook heb je met dit onderstel geen last met je stoelen. Bij sommige ronde tafels kan je namelijk maar maximaal 4 stoelen kwijt omdat je anders in de knoei komt met je poten. Bij deze tafel heb je dat probleem gelukkig niet.

Muuto Split

Een tafel van mijn favoriete merk kan natuurlijk ook niet ontbreken. De Muuto Split is een bijzonder maar prachtige eettafel. Het strakke tafelblad in combinatie met de poten is heel speels en een mooie combinatie.

muuto-split-tafel-220-x-90-cm

Eigenlijk ben ik verliefd op dit hele plaatje. Want ook de stoelen zijn geweldig. Het enige nadeeltje is, is dat deze tafel niet in ons huisje past. Met een lengte van 220cm zou ik teveel ruimte op moeten geven en zou het niet in evenwicht zijn met ons huis. Maar deze tafel blijft wel een favoriet. En wie weet krijgen wij in de toekomst wel een ander huis waar deze tafel wel past en beter tot zijn recht zal komen.

Hay Frame 

De Frame eettafel maakt onderdeel uit van de Wrong for Hay collectie en is ontworpen door Line Depping & Jakob Jørgense. De tafel is verkrijgbaar in beukenhout en essenhout voor een wat lichter uiterlijk wat ik persoonlijk het mooist vindt.

hay-frame-eettafel-1_1_1

Naast de tafel kan je ook een bijpassend bankje erbij nemen. Handig als je vaak veel mensen over de vloer hebt. Ook is een bankje erg handig als je wat minder ruimte hebt vanwege een muur. Doordat je het bankje dan tegen de muur aan plaatst, gebruik je minder ruimte dan door bijvoorbeeld te kiezen voor stoelen.

Menu Afteroom

Misschien wel de verrassendste tafel uit dit lijstje is de Menu Afteroom. Een hoge ronde tafel met strakke lijnen. Misschien niet de ideale tafel om in huis te halen met een kind, maar de tafel is te mooi om niet in dit lijstje te delen.

Afteroom_Barstool_Location_03

Natuurlijk kan deze tafel voor andere doeleinde gebruikt worden. Zo leent hij zich goed om te gebruiken als make-up tafel in de slaap- of kleedkamer of als ontbijt plekje in de keuken. Of denk eens out of the box maak met deze tafel een fijn werkplekje in de woonkamer.

Nu hebben jullie een aantal van mijn favoriete bekeken en ik ben benieuwd voor welke design eettafel jij zou gaan. Laat gerust hier een berichtje achter. Ik ga maar eens rustig nadenken of ik dit keer voor een ronde tafel wil gaan of toch een rechte.

Liefs,

Inge

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Mister Design.