Q&A – Judith Huls

Het is weer tijd voor een nieuwe Q&A en dit maal is Judith Huls aan de beurt. Judith is bekend van haar interieur blog www.judith-huls.nl en haar Instagram feed @juudithhome. Ze heeft een hele eigen stijl met een grote liefde voor de kleur blauw. Jullie konden afgelopen week al jullie vragen aan Judith stellen, en wat zijn er leuke originele vragen binnengekomen. Dank je wel daarvoor. Judith heeft op haar beurt al jullie vragen beantwoord en die kunnen jullie hieronder allemaal lezen. Benieuwd? Scroll dan snel naar beneden.

IMG_4030-800x1200

Hoe ben jij op het idee gekomen om te gaan bloggen en hoelang doe jij dit al?

Nog voordat het hele ‘bloggen’ in kwam, had ik in 2009 al mijn eigen website. Zelf vond ik het namelijk heerlijk om in mijn vrije tijd bezig te zijn met het bouwen en maken van lay-outs voor mijn eigen website. Een jaartje later ontdekte ik het blogwereldje en begon ik ook met mijn eigen blog. In die 4 jaar heb ik verschillende blogs gehad over mode en persoonlijke onderwerpen. Maar in 2014 besloot ik om alles volledig om te gooien. Zo kocht ik mijn eigen domein en werd mijn fashion & personal blog een interieur en lifestyle blog. Hiermee hoop ik mijn lezers te inspireren (en stiekem net zo verslaafd te maken aan interieur zoals ikzelf).

Waar komt jou liefde voor de kleur blauw vandaan?

Ik heb de kleur blauw altijd al mooi gevonden! Het heeft iets stoers, maar tegelijkertijd straalt het ook rust uit. Maar waar de liefde echt vandaan komt? Eerlijk gezegd; geen idee! Ik vind het kleurtje gewoon echt bij mij passen!

Als je iets zou mogen veranderen aan jouw huis, wat zou dat zijn?

Pfoee… Heb je eventjes? Haha! Ik zal echt dolgraag een huisje willen hebben met een openhaard en een bad. Maar dat is hier gewoonweg niet realiseerbaar. Je moet altijd blijven dromen toch!

Wie is jouw grote voorbeeld op interieurgebied?

Ik heb niet echt een groot voorbeeld en vind juist verschillende stijlen leuk! Zoals de mooie Scandinavische en roze stijl van zowel Eveline (@styled_by_eve) en Daniëlle (@ellefotografie) als de mooie moderne en blauwe (!) stijl van Sonja (@zusinterieur). Ook ben ik helemaal weg van een aantal influencers uit Noorwegen met hun mooie grote raampartijen in de woonkamer met uitzicht op een meer. Genoeg voorbeelden! Haha.

Je maakt prachtige foto’s en ik vroeg mij af of je tips hebt voor een beginnende fotograaf?

Wat lief! Dankjewel! De mooiste foto’s krijg je toch eigenlijk wel met een spiegelreflex camera. Dat is eventjes een investering, maar als je eenmaal gewend bent aan dit toestel (en je weet hoe die werk) is het echt de moeite waard! Daarnaast vind ik het ook erg belangrijk dat je lijnen in de foto’s mooi verticaal of horizontaal zijn. Hiervoor kun je eventueel een hulpraster voor aanzetten. Klinkt misschien allemaal heel moeilijk… Maar het boek Shoot! heeft mij hier goed bij geholpen. 🙂

Met jouw interieur, blog en zelfs jouw werk ben je dagelijks met interieur bezig. Maar ik zou graag willen weten wat jij vroeger dacht dat je zou gaan doen/worden?

Wat een leuke vraag! Je zult het misschien niet geloven, maar vanaf mijn twaalfde wilde ik altijd al journalist worden. Ik vind schrijven echt heerlijk! Vroeger had ik altijd al dagboekjes en dus ook al vrij vroeg een website en blog. Ook qua opleiding heb ik altijd keuzes gemaakt richting de journalistieke kant. En ik denk dat dat met mijn blog en Instagram nu toch al aardig dicht in de buurt komt… 😉 Zo zie je maar weer. Als je een droom hebt, moet je er voor gaan!

Wat is jouw favoriete item in huis?

Ons daybed! Niet alleen omdat ie heerlijk ligt, maar ook omdat het daybed er voor gezorgd heeft dat onze eetkamer nu eindelijk gezellig en warm oogt!

Wat vind je vriend ervan dat je zoveel met interieur bezig bent?

Eerlijk? Hij vind het fantastisch! Soms wordt ‘ie wel eens gek dat ik weer wat aan het veranderen ben, maar eigenlijk is hij altijd wel weer blij met het resultaat. Lief!

En mag je alles van hem veranderen of moet je altijd overleggen?

Valt er iets te overleggen dan? Nee hoor, grapje! Maar toestemming heb ik niet echt nodig. Zo weet ik nog wel dat ie een keertje thuiskwam en ik de muur in de woonkamer geverfd had. Dat vertelt ie tot op de dag nog steeds aan iedereen als een grappig voorbeeld. Haha!

Ik wil Judith heel graag bedanken voor het meewerken aan deze blogpost en het aansturen van de prachtige foto’s die uiteraard door haarzelf zijn gemaakt. Je mag trots zijn op jouw mooie huisje, super toffe en inspirerende blog en Instagram feed. Ik ben én blijf fan.

Het is tijd om bekend te maken wie er in de volgende Q&A staat. Het is ditmaal een persoon die de meest prachtige producten maakt van keramiek. De meeste van jullie zullen haar wel kennen van haar handgemaakte prachtige vaasjes die altijd worden vernoemd naar belangrijke vrouwen in haar leven. Maar naast mooie vazen is de collectie onlangs ook uitgebreid met bloempotten, mokken en heeft ze speciaal voor de feestdagen kerstboompjes van keramiek gemaakt. Ik heb het natuurlijk over Hella Duijs. Hebben jullie een brandende vraag over haar producten, atelier of wellicht een persoonlijke vraag? Geef hem dan aan mij door via de mail, laat een reactie achter onder deze blogpost of stuur mij een privé berichtje via Instagram. Hella zal al jullie vragen beantwoorden in de volgende Q&A post.

Liefs,

Inge