7 x musthaves inspiratie voor jouw tuin

Na een late start is de lente nu toch echt begonnen. Persoonlijk is dit ook mijn favoriete seizoen. Lekker buiten leven en eten en genieten van de zonnestralen op je hoofd. Doordat je meer buiten leeft dan binnen zijn we dan ook allemaal druk bezig om de tuin zo gezellig en sfeervol te maken. En was je vroeger misschien snel klaar met een eettafel en een (lounge)bank. Tegenwoordig heb je vele hippe producten voor je tuin van je favoriete design merken. Ik ging voor jullie op zoek naar een aantal musthave producten die deze zomer echt niet kunnen ontbreken in je tuin.

De Menu Wire standaard is een echte musthave voor je tuin omdat je hem voor verschillende doeleinde kan gebruiken. Hierboven zie je de standaard met de Wire pot en Marbel top. Je kan hem dus gebruiken als klein bijzettafeltje bij je favoriete plekje om je drankje op neer te zetten. Of om je favoriete plant in de pot te doen en saai hoekje kan opvrolijken. Maar dat is nog niet alles. Je kan er namelijk ook een olielamp van maken. De Wire disc plaatst je net als de Pot en Top op de standaard en zo creëer je een staande olielamp die je tuin net dat beetje extra sfeer geeft. De standaard is in drie verschillende hoogtes te verkijgen en in twee kleuren, zwart en wit.

De Wire standaard kan je ook in je interieur gebruiken. In mijn blog over een de pilea plant in een design pot geef ik jou inspiratie om dit product binnenhuis te gebruiken.

Van hetzelfde design merk Menu is deze geweldige WM String Loungechair. Jullie zullen hem vast wel bekend voorkomen want deze stoel wordt regelmatig gespot binnenshuis. Maar wat jullie misschien nog niet wisten is dat hij ook zeer goed geschikt is voor in de tuin. Doordat hij gemaakt is van sterk metaal kan hij goed tegen verschillende weersomstandigheden. Hoe leuk is het om deze stoel in de tuin neer te zetten en een fijn leeshoekje te creëeren of hem bij je (lounge)bank aan te schuiven om net dat design tintje aan je tuin te geven. De Loungechair is in het wit en zwart verkrijgbaar. Sinds kort is daar een nieuw kleurtje aan toegevoegd namelijk dusty green.

Wat tegenwoordig onmisbaar in je tuin is een mooie fijne buitenkleed. Het voelt lekker aan de voejes en ook maakt het een hoekje helemaal af. Toen ik deze Nomad vloerkleed van Ferm Living tegen kwam werd ik dan ook gelijk enthousiast. Natuurlijk in eerste plaats vanwege het mooie roze kleurtje maar ook het verhaal erachter sprak mij aan. Want dit buitentapijt is ontzettend duurzaam en wordt gemaakt van gerecycled polyester en is daardoor heel mileuvriendelijk. Mocht je nou niet zo’n fan van roze zijn.. dit kleed is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Voor ieder wat wils dus.


Wat ook een echte musthave voor je tuin is een fijne bank om op te zitten. We kennen allemaal die standaard banken van steigerhout en/of pallets. Maar wil je een echte design bank in je tuin dan heb ik een hele mooie voor jullie uitgezocht. De Hay Loungebank is één van de dertiendelige Palissade serie die designers Ronan en Erwan Bouroullec ontworpen hebben. Deze bank kenmerkt zich door zijn strakke lijnen maar heeft ook wat klassieke trekjes. Hij is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren waaronder olijfgroen en wit. En mocht je nou verliefd geworden zijn op dit design.. kijk dan ook zeker even na de rest van de Palissade serie die verder nog bestaat uit o.a. een eettafel, loungestoel en barkruk.

Wat ik ook een heel tof vind om in de tuin te hebben zijn kandelaars. Het enige nadeel is alleen dat als er te harde wind is je de hele avond druk bezig bent met de kaarsen opnieuw aan te steken. Maar Design House Stockholm heeft daar goed op ingespeeld door de prachtige Lotus kandelaar in de collectie op te nemen. Nog een voordeel is dat de kandelaar geschikt is voor zowel dinerkaarsen als stompkaarsen. En is de zomer afgelopen dan verhuis je hem gewoon mee naar binnen waar hij ook niet verkeerd zal staan op je eettafel of kast.

De echte design kenners zullen het merk Vitra goed kennen. Dit merk is heel bekend van onder andere de Panton Chair, de DSW stoel en nog veel meer design klassiekers. Nu ben ik sinds kort ook bekend geworden met de tuinstoel van dit merk genaamd de All Plastic stoel. Dit is ook zeker een design die straks tot hun klassiekers behoort. Hij is verkrijgbaar in vele hippe kleurtjes zoals mint en geel. Maar natuurlijk ook de baisc tinten zoals wit en bruin. En zoals de naam al zegt… de stoel 100% gemaakt van kunstof.

Als laatste heb ik de Ferm Living Wall Rectangle als musthave voor je tuin. Deze grafische Plant Wall laat je planten in stijl groeien. Erg leuk voor buiten of als je een balkon hebt. Want je kan hem ook in een pot zetten. Leuk om een klimop in te zetten en zo wat extra groen op je balkon te creëeren. Hij is verkijgbaar in een lekker zomerse mint tint. Wat je natuurlijk makkelijk kan combineren met wit, grijs en roze tinten.


Voor mij zijn deze design tuinmeubelen een echte musthave voor je tuin. Mijn favoriet is de Menu Wire standaard met de olielamp. Als we dan nog meer van zulke prachtige zomeravonden krijgen kan ik die mooi aansteken voor extra sfeer en licht. Maar ik ben ook heel benieuwd welke jou favoriet is. Laat gerust een berichtje achter hier of op social media.

Liefs,

Inge

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met MisterDesign. De gebruikte foto’s komen uit de beeldenbank van deze webshop.