Styling plekjes + 5 tips hoe ik leuke hoekjes creëer 

Zoals ik in mijn vorige blogpost al beschreef wonen wij niet in een al te groot huis. Helemaal niet erg natuurlijk maar dat betekend wel dat je in huis minder plekjes hebt om te stylen dan in grotere huizen. De grote meubels kan ik vanwege de indeling van de woonkamer niet verplaatsen dus als ik wat wil afwisselen dan doe ik dat met kleine accessoires en meubelen. 

In de woonkamer heb ik een aantal meubelstukken waar ik lekker op kan stylen. Zo heb ik de trolley van Normann Copenhagen naast de bank staan waar ik een mooie plant op zet, een toffe lamp of andere leuke accessoires. Dat geldt ook voor de boekenkast/speelgoedkast en de dressoir in de keuken. Maar ik miste nog een leuk plekje bij de eettafel waar ik ook leuke accessoires op kwijt kon. 

Toen ik de Bracket boekenplank tegen kwam leek mij dit een leuke nieuwe aanwinst om deze te gebruiken als styling plek bij de eettafel. De boekenplank is van het merk Hay en is ontworpen door Sylvain Willenz. De plank is gemaakt uit één stuk staal en dat geeft hem een stoer en industrieel uiterlijk. En dat is ook niet zo gek. De ontwerper haalde zijn inspiratie van muurbeugels die je veel in garages en werkplaatsen ziet. Dat zie je ook goed terug in het design. Er zijn drie verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Zelf koos ik voor de small versie in het wit omdat dit het beste in ons interieur past. Maar hoe leuk zou het zijn, als je daar de ruimte voor hebt, om verschillende Brackets te combineren op zo je wand een super tof uiterlijk te geven. 

bron: Hay 

Met de Bracket aan de muur heb ik nu een mooie design wandplank aan de muur hangen die ik lekker kan stylen. Maar ook ik vind het soms moeilijk om de Bracket of een kast te stylen. Ik gebruik hiervoor altijd een paar ‘regeltjes’ om het zo goed mogelijk te doen. Lees hieronder welke vijf tips dat zijn: 

1. Ik gebruik altijd oneven aantal aan accessoires om te stylen. Dus 3 stuks, 5 of 7. Je zult zien dat dit beter werkt dan even aantallen. 

2. Ik probeer altijd een kleuraccent toe te voegen. Ben je niet zo van de kleuren. Zorg dan voor wat contrast door verschillende wit of grijs tinten te gebruiken. 

3. Ook zorg ik er altijd voor dat er verschillende hoogtes ontstaan. Zo creëer   je een speels effect en komen de accessoires ook meer tot zijn recht. 

4. Om het hoekje helemaal af te maken gebruik ik altijd verse bloemen of een mooie plant. Dit maakt het gezelliger. En op de foto spat het er helemaal vanaf. 

5. Voor mij is de regel ‘less is more’ ook erg belangrijk. Zorg dat je het niet té vol zet en dat het overzichtelijk blijft. 

Dit zijn de belangrijkste tips die ik zelf altijd opvolg. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben. Mocht jijzelf nu ook een gouden tip hebben. Laat het dan gerust weten in een reactie onder deze post. 

Liefs,

IngeDeze blogpost is gemaakt in samenwerking met MisterDesign. Op mijn blog schrijf ik altijd een eerlijk review over een bepaald product en/of webshop.