Leftovers 

Elke week haal ik wel een vers bosje bloemen. In de tijd dat er tulpen zijn kies ik daar toch vaak voor. Maar een paar mooi takken vind ik ook prachtig. Vooral als ik bij de bloemist of op de markt zelf wat uit kan kiezen. Het fleurt je huis ook gelijk op en het staat gelijk wat gezelliger en huiselijker. Maar wat ik wel nadelig vindt is dat vaak een deel van het boeket na een week, en soms zelfs korter, er niet meer uitziet omdat de bloemen zijn uitgebloeid. Ik vind het dan zonde om het boeket in het geheel weg te doen dus laat ik het altijd maar staan. Ziet er niet uit natuurlijk. Maar als je alleen de goede takken laat staan in de vaas ziet dat er ook een beetje karig uit. Eigenlijk moet je dus een goede design vaas hebben om dit boeket of bosje bloemen een tweede leven te geven.

Op de foto hierboven zie je mijn bosje met bloemen van afgelopen week. Prachtig natuurlijk, maar na een week kon meer dan helft weg. Normaal gesproken had ik dan het hele bosje weg gedaan en had ik de fiets weer gepakt naar mijn bloemist om een vers bosje te halen. Maar nu had ik afgelopen week mijn nieuwe Muuto vaas binnen gekregen. Dit is het kleine zusje van de Silent vaas die ik al in huis heb en is ontworpen door de designer Andreas Engesvik. Door de overgebleven bloemen wat in te korten en mooi te schikken in de vaas krijgen de bloemen toch een tweede leven en kan ik ze toch nog een paar extra dagen laten staan. 

Zoals je kan zien hoef je helemaal niet veel bloemen in deze Silent vaas te doen om er een mooi geheel van te maken. Omdat hij zo mooi klein van stuk is, kan je dit zusje ook gebruiken op plekken waar je zijn grotere broer en andere grotere vazen niet zo neerzetten. Zoals op de salontafel. Ik vind het namelijk altijd vervelend als er een te hoge vaas staat en je uitzicht geblokkeerd wordt. Met dit mooie formaat vaas heb je daar geen last van. 


Ook een leuk idee is om je overgebleven bloemen een plekje te geven op je slaapkamer. Mijn nachtkastje (lees: bijzettafeltje) is niet heel groot dus een vaas zoals deze is groot genoeg zodat mijn lamp of andere spulletjes er ook nog bij passen. En ook al zijn het leftovers… het is toch heerlijk wakker worden met het uitzicht van mooie bloemen in een prachtige vaas? 

Liefs,

Inge 


Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met MisterDesign. Op mijn blog schrijf ik altijd een eerlijk review over producten en/of merken die bij mij passen.