TV meubel inspiratie

In de afgelopen jaren is er al het één en ander veranderd in mijn huis. Jouw smaak ontwikkelt maar ook verzamel je door de tijd heen mooie producten om een fijn huis van te maken. Nu is er alleen één ding wat door de jaren nog niet veranderd is en dat is het tv meubel. Volgens mij is in menig huis dit een ondergeschoven kind terwijl je er toch vele uren in de week naar zit te kijken. Nu staat er in mijn huis een klein saai hoogglans kastje in de kleur wit waarvan het deurtje ook nog eens scheef hangt. Ik heb hem toendertijd besteld omdat ik snel een tv meubel nodig had en de afmeting niet breder mocht zijn dan 1.40 meter omdat daarnaast de deur naar de hal zit. Het wordt dus tijd om eens op zoek te gaan naar andere mooie design tv meubels en ik schrijf deze blog dan ook om mijn ideeën met jullie te delen zodat jullie misschien ook inspiratie krijgen om dit hoekje bij jullie thuis ook aan te pakken.

Al eerder schreef ik een blogpost over deze producten van het design merk Muuto, maar deze Stacked kasten kan in deze blogpost ook zeker niet ontbreken. Hij staat bovenaan mijn lijstje als potentieel nieuw tv-meubel door zijn innovatieve design. Het podium onderstel is ook nog eens de goede maat en door de handige Stacked kasten die je zelf kan indelen kan je een tv meubel helemaal naar eigen idee creëeren. Nu zat ik zelf te denken om een essen onderstel te nemen en dan 3 kasten erbij, zoals je op het voorbeeld hierboven kan zien. Maar omdat je deze kasten ook op kan hangen leek het mij wel een leuk idee op dan één extra kast schuin boven de tv te hangen. Zodat je daar iets neer kan zetten wat je dierbaar is, een mooi bos bloemen of misschien wel een leuke accessoire. Zo benut je het muurtje ook nog eens extra dan alleen een tv meubel neer te zetten en maak je er een echte blikvanger van. 

Deze zwevende The Box wandmeubel van het merk Ruijch vind ik ook echt fantastisch. Natuurlijk door het strakke design past het goed in mijn huis maar doordat het meubel ‘zweeft’ lijkt je ruimte gelijk optisch groter omdat je er onderlangs kan kijken. Perfect in kleine ruimte’s zoals mijn woonkamer. Want de kleine ruimte die je hebt moet je natuurlijk wel optimaal benutten. Het is dan ook een leuk idee om dan onder het tv meubel leuke opbergmanden neer te zetten voor tijdschriften en/of speelgoed. Is dat ook gelijk opgeruimd. 

Toen ik aan het rondkijken was kwam ik ook deze geweldige kast van Normann Copenhagen tegen. Het is de Work open kast en zoals je ziet is hij in een hoog model maar ook in een laag model te koop. Op het eerste gezicht misschien niet het standaard tv meubel maar ik vind het daardoor wel erg origineel en zal een hele toffe blikvanger zijn. De Work open kast is geïnspireerd op de industriële stellingkasten die wij allemaal wel kennen. Het verrassende van deze kast is dat hij niet gemaakt is van staal maar van berkenhout. Maar om toch een stoer randje aan de kast te geven zijn de legplanken wel gemaakt van staal. Hierdoor krijgt hij wel een zachte en warme uitstraling maar behoud hij ook dat originele element wat hem zo uniek maakt. Nog een leuk voordeel is dat je deze kast helemaal kan uitbreiden naar eigen wens. Ideaal! 

Ook deze Kabino dressoir is van het Scandinavische merk Normann Copenhagen. Dit meubel is wederom weer heel strak van design, jullie kunnen wel zien waar ik van houdt, maar heeft voor mijn gevoel ook een retro tintje. En dat maakt hem net even anders dan alle andere meubels die ik op het oog heb. Jullie kennen vast wel die Amerikaanse serie That 70’s Show. Toen ik dit meubel zag moest ik heel erg aan deze serie denken. Want zeg nou zelf, hij zou perfect in het decor passen.

Wat ik ook wel een tof idee vindt is om de bekende String kast om te dopelen tot tv meubel. Je kan namelijk kleine maar ook grote staanders bestellen en de kast helemaal naar wens indelen omdat alles los te koop is. Dit is ook een ideaal meubel als je klein woont want je creëer zo gelijk meer opbergruimte voor je spullen en accessoires. Zo kan je kiezen om een kast tussen de staanders te doen en de rest van de kast op te vullen met legplanken. En het fijne van de String is dat alles geen vaste plek heeft. Zo zou ik kunnen blijven veranderen met de kast en planken en iedere keer weer een andere indeling kan maken. Met zo’n verander typetje als dat ik ben is dat wel zo fijn. 

Zoals je kan zien heb ik een aantal mooie design meubels op het oog voor mijn nieuwe tv meubel. Maar omdat ze alle vijf hun eigen karakteristieke design hebben met ieder weer andere plus punten vindt ik het heel lastig om te kiezen. Gelukkig hoef ik geen overhaaste beslissing te nemen en kan ik er nog rustig over nadenken. Ik ben wel benieuwd voor welk tv meubel jullie zouden kiezen. Dus laat gerust een berichtje hieronder het blog achter voor welk meubel jij zou kiezen en misschien help je mij wel om een definitieve keuze te kunnen maken. 

Liefs,

Inge 

De foto’s uit deze blogpost zijn afkomstig uit de beeldenbank van MisterDesign.