Stapelen stapelen en stapelen 

Zoals algemeen bekend is onder mijn vaste lezers ben ik een enorme fan van het Scandinavische merk Muuto. Al een aantal producten van hun collectie staat al in mijn huis maar de lijst wat te wensen is, is nog vele maler grootte. Één van die producten is de Muuto Stacked kast. En omdat ik zo fan bent van deze lijn leek het mij leuk om hier een blogpost aan te wijden zodat jullie kunnen zien wat je allemaal met de Stacked kasten kan doen.

De Muuto kasten, ontworpen door Julien De Smedt, bestaat uit een Stacked podium onderstel die verkrijgbaar is in 4 verschillende kleuren. Namelijk wit, grijs, essen en licht grijs. Dit onderstel is de basis van de kast waarop je jouw eigen kast kan ‘bouwen’. Want bij deze design kast horen de Stacked modules. Dit zijn kastjes in verschillende maten en kleuren die je kan stapelen of naast elkaar kan zetten om jou eigen Stacked kast te maken. Door middel van de metalen bevestigingsclips zet je de modules aan elkaar vast. Zo kan je naar eigen inzicht een kast maken voor elke functie die je in gedachten hebt. Een ideale kast om te gebruiken als tv-meubel, wandmeubel of gebruik dit opbergsysteem in de hal voor al je schoenen en kleine ‘rommeletjes’. En doordat de kasten los zitten kan je jou kast op elk moment van de dag veranderen en een andere vorm geven. Ideaal toch? 

Maar naast dat je de modules kan stapelen op het onderstel kan je de kasten ook ophangen op elke gewenste plek. Zo kan je bijvoorbeeld de verschillende modules combineren in de keuken zodat je een originele oplossing hebt voor de traditionele keuken kastjes. Zo kan je al je mooie servies en glazen uitstallen en staat het niet opgesloten achter dichte deurtjes. 

Maar ook als je budget wat kleiner is kan je zeker een Stacked in huis halen. Want hoe leuk is het om één of twee kastje op te hangen in bijvoorbeeld je woonkamer om je mooiste spulletjes in of op te zetten. Zo heb je een mooie eye-catcher en staan je mooie accessoires ook nog eens veilig. Of hang één kastje bij je bed en gebruik hem als nachtkastje om een leeslamp op te zetten en wat tijdschriften en boeken in te leggen. 

De variaties zijn oneindig en je kan de kasten blijven veranderen maar ook uitbreiden. De Stacked modules zijn, naast dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, ook beschikbaar in vele kleuren. Hele neutrale tinten maar er zijn ook kasten verkrijgbaar in het roze, geel en groen. Ook kan je kiezen voor een dichte achterkant of een kast met een deur. Voor al die spulletjes die je toch liever niet in het zicht hebt staan. Zo kan je hem helemaal naar jou eigen smaak samenstellen en inrichten. 

Voor mijn inrichting wil ik graag deze design kasten aanschaffen om een tv-meubel te maken. Omdat ik op het plekje waar de tv staat niet heel veel plek hebt, is dit opbergsysteem ideaal om daar toch iets moois van te maken. 

Wat vinden jullie van de Muuto stacked kasten? 

Liefs,

Inge